Hummus
En àrab, "Hummus" vol dir simplement "cigró". És una plat nutritiu, baix en greixos saturats, no conté colesterol ni sucre, i és ric en proteïnes i fibra.
Ingredients
- 570g cigrons cuits (1 pot dels grossos)
- 1 culleradeta de sal
- 1 gra d'all
- 2 cullerades de tahine
- suc de 2 llimones
- 80 ml d'aigua
- 2 culleradetes d'oli d'oliva
- pebre vermell per a decorar
- pa de pita
1.- Triturar els cigrons fins a formar una pasta gairebé homogènia (amb una mica d'aigua si cal)
2.- Agefir el tahine, l'all, el suc de les llimones, la sal i l'aigua. Barrejar fins a obtenir una consistència cremosa. Si encara és massa dens, podeu afegir una mica més d'aigua.
3.- Posar en una plata, regar amb oli d'oliva i decorar amb una mica de pebre vermell.
4.- Servir amb trossos de pa de pita torrats.
També es pot servir amb verdures crues.
Etiquetes de comentaris: cuina àrab