diumenge, març 30

Pasta amb salsa de tomàquets confitats, anxoves i tàperes

Aquesta és una de les receptes de la Mireia Carbó de les classes del Club Social Caprabo del mes de març. Només veure-la sabia que era per a mi... i sí: és boníssima!

Com sempre, amb els ingredients podeu fer de més i de menys. Com diu la Mireia: "No deixeu de fer-la per no tenir tàperes a casa".


Ingredients
- 400g pasta
- 8 tomàquets de branca o de pera
- 2 alls
- 3 anxoves
- 1 cullerada de tàperes
- olives negres (sense pinyol)
- alfàbrega fresca
- oli d'oliva
- sal

1.- Escaldeu uns minuts els tomàquets per tal de poder pelar-los amb més facilitat. Traieu-ne les llavors i talleu-los en 8 parts.

2.- Peleu i talleu els alls a làmines ben fines. Piqueu les anxoves, les olives, les tàperes i l'alfàbrega fresca.

3.- En una paella, poseu els tomàquets i els alls i cobriu-los amb oli d'oliva. Deixeu-ho coure a foc lent (s'han de confitar, no fregir).

4.- Quan els tomàquets s'hagin cuit formant una salsa homogènia, afegiu la picada amb les anxoves, les olives, les tàperes i l'alfàbrega. Deixeu-ho tot junt a foc lent uns minuts més.

5.- Bulliu la pasta en aigua abundant i sal.

6.- Quan la pasta estigui al dente, escorreu-la, barregeu-la amb la preparació anterior i serviu-la de seguida.

7.- Si voleu, la podeu empolvorar amb formatge parmesà ratllat.

11 Comments:

Blogger EVA said...

mmmmmmm!!!!...Quina pinta Gemma!!!...La pasta m'encanta...i si aquesta és de la Mireia...de ben segur que estava boníssima!!!...Me l'apunto!!!
Petunets,
Eva (Terrassa)

diumenge, 30 març de 2008 21:14:00 CEST

 
Blogger La cuina vermella said...

Ovació per a tu i la Mireia, com fa la Eva nosaltres també l'apuntem per fer-la ben aviat.
Ets un sol!
Txell i Kike

diumenge, 30 març de 2008 22:27:00 CEST

 
Blogger Gemma said...

Delicós! La combinació anxoves-olives-tàperes la trobo fantàstica.
I en aquest cas, no dono la raó a la Mireia (ho sento, Mireia!): les tàperes li deuen donar el toc diferencial, no trobes?

dilluns, 31 març de 2008 12:28:00 CEST

 
Blogger Ester said...

Segur que si és de la Mireia deu ser excepcional
Bon profit
Ester

dimarts, 1 abril de 2008 11:44:00 CEST

 
Blogger starbase said...

Directe i senzilla... i ara que fa una setmana que tinc planta d'alfàbrega fresca...:)

dimarts, 1 abril de 2008 14:46:00 CEST

 
Blogger manel said...

hola, gemma!
jo vaig la mateixa recepta, exactament amb tots els ingredients (tomàquets, anxoves, tàperes...) però amb el tomàquet cru; és una amanida d'estiu molt refrescant i que fins i tot millora l'endemà si en queda.
felicitats pel bloc.

dimecres, 2 abril de 2008 20:04:00 CEST

 
Blogger Glòria said...

Hola, Gemma

Quan et vagi bé, passa per casa nostra. Hi ha una coseta per a tu.

Josep i Glòria

dimecres, 2 abril de 2008 21:19:00 CEST

 
Blogger La cuina vermella said...

Gemma! Va tot bé, fa molts dies que no tenim notícies teves.
Una abraçada!

diumenge, 27 abril de 2008 20:04:00 CEST

 
Blogger manel said...

gemma,
fa dies que passo i no veig moviment al teu bloc, espero i desitjo que només sigui per falta de temps.
en qualsevol cas, sort i fins molt aviat!

dimecres, 30 abril de 2008 10:31:00 CEST

 
Blogger cap i pota said...

Gemma: Et recomano una recepta de salsa per pasta per ara que venen les calors.
Es tracta d´una salsa molt senzilla i fàcil de fer.
Uns quants tomàquets madurs sense pelar, uns filets d´anxova, nous, alfàbrega, mitja ceba tendre, un gra d´all,una mica de julivert, un pessic de prebre negra i sal si en falta, també un raig generòs d´oli d´oliva verge extra.
Tots els ingredients a la batedora, ben triturats, es barregen amb la pasta escorreguda. Si es vol si pot afegir parmesà ratllat. Ja m´ho diràs.

dimarts, 6 maig de 2008 20:57:00 CEST

 
Blogger MarcG said...

Hola Gemma,

He arribat al teu blog via el Facebook.

Sincerament, tot té una pinta boníssima, segur que en la realitat encara està més bo.

Tinc una amiga, (també ex-Fiber), que es "guanya la vida" fent postres. Té aquest blog: La Sucreria, (tot i que encara no hi ha gaires receptes).

Ens veiem!

dilluns, 16 juny de 2008 18:07:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home