dilluns, de maig 29

Hummus

En àrab, "Hummus" vol dir simplement "cigró". És una plat nutritiu, baix en greixos saturats, no conté colesterol ni sucre, i és ric en proteïnes i fibra.


Ingredients
- 570g cigrons cuits (1 pot dels grossos)
- 1 culleradeta de sal
- 1 gra d'all
- 2 cullerades de tahine
- suc de 2 llimones
- 80 ml d'aigua
- 2 culleradetes d'oli d'oliva
- pebre vermell per a decorar
- pa de pita

1.- Triturar els cigrons fins a formar una pasta gairebé homogènia (amb una mica d'aigua si cal)

2.- Agefir el tahine, l'all, el suc de les llimones, la sal i l'aigua. Barrejar fins a obtenir una consistència cremosa. Si encara és massa dens, podeu afegir una mica més d'aigua.

3.- Posar en una plata, regar amb oli d'oliva i decorar amb una mica de pebre vermell.

4.- Servir amb trossos de pa de pita torrats.

També es pot servir amb verdures crues.

Etiquetes de comentaris:

10 Comments:

Blogger Víctor Franco said...

Això, Gemma, què es el tahine?, es fàcil de trovar a Barna?

Tinc certa manía als cigrons, degut sobretot als mals records de la escola i fets així tenen molt bona pinta.

Salut.

dilluns, 29 de maig del 2006, a les 20:48:00 CEST

 
Blogger Pollet said...

Hola Gemma, jo també el voldria preguntar on compres el tahine, doncs m'encanta l'hummus i intentaré fer-ho!! Aquest té una pinta estupenda !

dilluns, 29 de maig del 2006, a les 22:30:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Víctor i Simavita,

El tahine és una pasta de sèsam.

El podeu trobar a tots els supers orientals que hi ha per Barcelona. Jo el vaig comprar al super xinès (enorme) que hi ha al c/Balmes tocant al c/Pelai.

La veritat és que amb el pa de pita torradet passa molt bé!

dilluns, 29 de maig del 2006, a les 22:38:00 CEST

 
Blogger Monica Bedana said...

Está BUENÍSIMO!!!Y este tiene una pinta...mmmm!

dimarts, 30 de maig del 2006, a les 12:19:00 CEST

 
Blogger ibancito said...

El tahine si que se encuentra facil, como dice Gemma...ademas lo puedes usar tambien en dulce!! mola un puñao. Yo creo que es un gusto adquirido, pero como te vicies, luego ya no lo sueltas :)
A mi me encanta el hummus, bueno, cualquier cosa con garbanzos. Son tan buenos, y tan versatiles!!

dimarts, 30 de maig del 2006, a les 14:14:00 CEST

 
Blogger Paco Torras said...

Hola Gemma,

soc un catalá brasiler, vic a Rio i tinc un bloc sobre menjars en portugues. Us convido a una visita: bistrocarioca.blogspot.com.

Salutacions,

Paco Torras

dimarts, 30 de maig del 2006, a les 16:39:00 CEST

 
Blogger gemma said...

cannella,
gracias! y creo que está más bueno si se deja reposar un rato... ayer me comí el que sobró del domingo y lo encontré más sabroso :-)

ibancito,
en dulce? tienes alguna propuesta? compré un bote el sábado, así que tengo que usarlo antes que caduque!

paco,
ara mateix et visito :-)

dimarts, 30 de maig del 2006, a les 20:11:00 CEST

 
Blogger ibancito said...

Buf...pues el tahine a discreción. Pa empezar, yo lo tomo con yogur y miel :)
En cualquier preparación que necesite sabor anuezado, postres, bizcochos, panes...donde sea. Va increíble con la miel o mermeladas, vamos, con algo muy dulce que suavize su fuerza.
Y luego, en general, para cualquier salsa, para dar ese toque especial (combinado con limón, aceite, ajo y comino)... :)
Cosa rica, el tahine...

dimecres, 31 de maig del 2006, a les 23:59:00 CEST

 
Blogger laollasuiza said...

Me encanta el hummus! yo añado un poco de cumin molido tambien.

dijous, 1 de juny del 2006, a les 13:38:00 CEST

 
Blogger aneninen said...

doncs si els cigrons són d'aquells a granel, que no de conserva, no necessites l'aigua, perquè són més tous i fàcils de triturar.

dissabte, 7 de juliol del 2007, a les 16:04:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home