dilluns, de maig 1

Croquetes de formatge


Ingredients
- 60g de mantega
- 60g de farina
- 350ml de llet
- 1 rovell d'ou
- 100g de formatge ratllat (emmental, edam, gouda, manxego tendre...)
- sal i pebre

Per l'arrebossat
- farina
- ou
- farina de galeta

1.- En un cassó, foneu la mantega. Afegiu-hi la farina i sense parar de remenar, feu-ho coure durant 1 minut.

2.- Afegiu-hi la llet (preferiblement calenta), a poc a poc, i seguiu remenant amb un baterdor de mà, fins que la barreja espessi una mica.

3.- Afegiu-hi el rovell i el formatge ratllat, afegiu-hi un pessic de sal i pebre i treieu-ho ràpidament del foc.

4.- Deixeu refredar la pasta de croquetes en una safata, coberta en paper de cuina transparent a la nevera.

5.- Quna la pasta sigui ben freda, doneu forma a les croquetes i passeu-les per farina, ou batut i farina de galeta, en aquest ordre.

6.- Fregiu-les en abundant oli d'oliva calent, procurant no posar massa croquetes en cada tongada, per evitar que l'oli es refredi i s'obrin.

Si dobleu les quantitats d'ingredients, us en sobraran i les podreu congelar (sempre abans de fregir-les). Així les tindreu a punt per a la propera vegada que us vingui de gust menjar croquetes.

Etiquetes de comentaris:

3 Comments:

Blogger drahalftown said...

oooooooooooooooolé! esa es mi gemmita! són tan maques que semblen congelades! ;-)

dilluns, 1 de maig de 2006 a les 12:07:00 CEST

 
Blogger Phil Eno said...

Que bones!

Per cert, ja saps que tens pendents les meves especialitats de croquetes: de crema de roquefort, de gambes fregides, de poma (super originals), etc. etc.

dilluns, 1 de maig de 2006 a les 14:13:00 CEST

 
Blogger cannella said...

Esto sí que me da envidia, un montón de envidia, porque a mí las croquetas no me salen!Buscas voluntarios para probarlas?

dilluns, 1 de maig de 2006 a les 17:42:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home