Croquetes de formatge
Ingredients
- 60g de mantega
- 60g de farina
- 350ml de llet
- 1 rovell d'ou
- 100g de formatge ratllat (emmental, edam, gouda, manxego tendre...)
- sal i pebre
Per l'arrebossat
- farina
- ou
- farina de galeta
1.- En un cassó, foneu la mantega. Afegiu-hi la farina i sense parar de remenar, feu-ho coure durant 1 minut.
2.- Afegiu-hi la llet (preferiblement calenta), a poc a poc, i seguiu remenant amb un baterdor de mà, fins que la barreja espessi una mica.
3.- Afegiu-hi el rovell i el formatge ratllat, afegiu-hi un pessic de sal i pebre i treieu-ho ràpidament del foc.
4.- Deixeu refredar la pasta de croquetes en una safata, coberta en paper de cuina transparent a la nevera.
5.- Quna la pasta sigui ben freda, doneu forma a les croquetes i passeu-les per farina, ou batut i farina de galeta, en aquest ordre.
6.- Fregiu-les en abundant oli d'oliva calent, procurant no posar massa croquetes en cada tongada, per evitar que l'oli es refredi i s'obrin.
Si dobleu les quantitats d'ingredients, us en sobraran i les podreu congelar (sempre abans de fregir-les). Així les tindreu a punt per a la propera vegada que us vingui de gust menjar croquetes.
Etiquetes de comentaris: aperitiu
2 Comments:
Que bones!
Per cert, ja saps que tens pendents les meves especialitats de croquetes: de crema de roquefort, de gambes fregides, de poma (super originals), etc. etc.
dilluns, 1 de maig del 2006, a les 14:13:00 CEST
Esto sí que me da envidia, un montón de envidia, porque a mí las croquetas no me salen!Buscas voluntarios para probarlas?
dilluns, 1 de maig del 2006, a les 17:42:00 CEST
Publica un comentari a l'entrada
<< Home