dimarts, de maig 16

Conill amb ametlles i olives (o sense)

A mi m'encanta el conill, ja sé que molta gent li té mania però jo el trobo boníssim... i a més, és molt sa!


Ingredients
- 1 conill tallat a trossos petits
- 2 grans d'all
- 1 ceba grossa
- 1 got de vi blanc
- 1 got d'aigua
- 100g d'olives negres (o verdes)
- 50g d'ametlles torrades
- 1 pessic d'orenga (o farigola)
- oli d'oliva
- sal
- pebre

1.- Netegeu el conill i salpebreu-lo.

2.- Peleu i piqueu la ceba ben menuda.

3.- En una cassola baixa, escalfeu un bon raig d'oli d'oliva i enrossiu-hi el conill. Un cop daurat, reserveu-lo en un plat.

4.- En el mateix oli, coeu la ceba i l'all a foc suau. Quan la ceba sigui tendra, torneu el conill a la cassola i banyeu-lo amb el vi. Tapeu la cassola i deixeu-lo coure, tot remenant de tant en tant, uns 5 o 10 minuts.

5.- Mentrestant, al morter (o la batedora) feu una picada amb les ametlles torrades. Afegiu un got d'aigua.

6.- Afegiu la picada a la cassola juntament amb les olives i el pessic d'orenga i deixeu-ho coure tot plegat uns 20 minuts.

7.- Tasteu-ho i rectifiqueu de sal si convé.

Del llibre "La cuina et dóna joc", Mireia Carbó, Viena edicions.