dilluns, d’abril 13

Mona de Pasqua

Sembla mentida: fa més de 5 mesos des de l'última entrada al blog! I quins mesos! El Guillem ja té 5 mesos i és tota una personeta, molt rialler i mogut... no tenim ni un minut de descans. Tot i això vull tornar a cuinar - no és que no haguem menjat durant tot aquest temps però ho hem fet a base de planxa, amanides, pa amb tomàquet i pizzes! - i compartir les receptes amb vosaltres. De moment, aquí teniu la primera Mona de Pasqua del meu petit.

Vosaltres sí que no heu parat, us he anat seguint i tinc un munt de receptes vostres per a fer. Poc a poc!



Ingredients

* Pel pa de pessic
- 3 rovells d'ou
- 1 ou sencer
- 50g sucre
- ratlladura de llimona

- 80g farina tamisada
- 20g farina de blat de moro tamisada (Maizena)
- 30g ametlla en pols

- 3 clares d'ou
- 80g sucre

1.- Bateu els rovells amb l'ou, el sucre i la ratlladura de llimona fins que quedin ben esponjats.

2.- A part, bateu les clares, incorporant el sucre a poc a poc, fins que quedin esponjades.

3.- Barregeu lleugerament els rovells batuts amb les clares esponjades i seguidament les farines molt suaument.

4.- Poseu la barreja dins d'un motlle i coeu-ho al forn, prèviament escalfat, a 180º durant uns 20 minuts.

* Per l'almívar
- 100g sucre
- 100ml aigua
- gotes de suc de llimona

1.- Coeu l'aigua, el sucre i unes gotes de suc de llimona durant uns 5 minuts aproximadament.

* Per la crema de mantega
- 200g sucre
- 50g aigua
- 4 rovells
- 250g mantega pomada

1.- Bulliu l'aigua amb el sucre durant 3-4 minuts fins aconseguir un almívar. Afegiu aquest almívar en forma de fil sobre els rovells sense deixar de batre amb la batedora elèctrica.

2.- Afegiu la mantega pomada i reserveu-ho.

* Muntatge del pastís
- melmelada d'albercoc
- ametlla laminada (torrada)
- sucre llustre

1.- Talleu el pa de pessic en 2 o 3 rodanxes iguals. Banyeu-les amb una mica d'almívar aromatitzat i farciu-lo amb una fina capa de melmelada. Torneu a col·locar el pa de pessic d'una sola peça.

2.- Cobriu-lo amb la crema de mantega i enganxeu l'ametlla laminada al damunt i al voltant.

3.- Empolsineu de sucre llustre i decoreu al gust.

Recepta de la Mireia Carbó.

22 Comments:

Blogger La cuina vermella said...

Ja té 5 mesos, mare meva, com creix!!! Estem molt contents de la primera mona d'en Guillem. T'ha quedat estupendíssima. Nosaltres també t'enviem un hurra: hip, hip hurra!!!
Muac.

dilluns, 13 d’abril del 2009, a les 22:57:00 CEST

 
Blogger la vella carmanyola said...

Carai! quina sort que te en Guillem!! nosaltres encara no m'em menjat de mona :(( però en farem una, més val tard que mai.

Aquesta teva fa una pinta que diu: menjammmmmmmm!!!

Records

dilluns, 13 d’abril del 2009, a les 23:19:00 CEST

 
Blogger Glòria said...

Hooooooola!. Estem contents que el Guillem et deixi encara que siguin cinc minutets per passejar-te per aquest món blocaire. Quan hi ha canalla petita, ja se sap que són ells qui manen. Com que el Guillem és molt rialler, segur que li haurà fet molta gràcia aquesta primera mona. Felicitats!.

dilluns, 13 d’abril del 2009, a les 23:22:00 CEST

 
Blogger Mercè said...

Gemma, felicitats per aquesta Mona taaaaan preciosa!! T'ha quedat perfecte!!
Quina il·lusió poder-li fer la primera Mona al teu fill!! :)
Felicitats!

dilluns, 13 d’abril del 2009, a les 23:47:00 CEST

 
Blogger Ester said...

Quina il·lusió tornar a trobar entrades teves, i que bé que tot vagi b´amb en Guillem, la Mona xul·líssima
Una abraçada
Ester

dimarts, 14 d’abril del 2009, a les 7:16:00 CEST

 
Blogger Gemma said...

Quin gust llegir-te de nou i ho has fet amb una recepta de categoria!
I menjar planxa i amanides és molt sa, eh?
je je je...
Un petó al Guillem :)

dimarts, 14 d’abril del 2009, a les 8:27:00 CEST

 
Blogger Susana said...

Gemma, estoy muy contenta! Me apetecia muchísimo que retomaras el blog y poder leerte alguna receta de vez en cuando. Oleeeee!!!!

dimarts, 14 d’abril del 2009, a les 8:58:00 CEST

 
Blogger MarcG said...

Gemma,

Feliç retrobament al 'món blogosfero'.

I felicitats pels 5 mesos del Guillem, espero que ara ja dormi millor.

Per cert, amb el teu permís, he aprofitat la foto de la mona del Guillem per 'guarnir' aquest post on busco la partitura d'una cançó típica de Pasqua.

És una cançó que canta la meva filla i que en busco la partitura o un arxiu àudio.

dimarts, 14 d’abril del 2009, a les 20:25:00 CEST

 
Blogger Cuinagenerosa said...

bentornada, gemma, celebro que comencis a tenir una mica de temps per a tu, que és veritat que els nens petits el xuclen tot.
en guillem tindrà la sort de tenir documentada la primera mona de la seva vida, i segur que tan petit ja se'n devia llepar els dits.

dimarts, 14 d’abril del 2009, a les 21:34:00 CEST

 
Blogger El cullerot Festuc said...

Gemma...benvinguda de nou!!! I com millor que amb aquesta Mona!!! Sembla de pastisseria!!! I és que el Guillem bé sho val tenir aquesta Mona...
Petunets,
Eva.

dimarts, 14 d’abril del 2009, a les 21:38:00 CEST

 
Blogger Maria said...

Gemma, guapa... que be que tornem a saber de tu... i amb aquesta mona d'ametlla tan bona, millor. Res d'ensenyar-nos a fer potitos, eh!
Tinc que penjar el pa alis que vaig fer teu... que bo va quedar.. Petons i fins molt aviat.. Ah, i en Guillem continuarà mogudet bastant temps més, així que.. a disfrutar-lo, que els bebitos són un solet ..

dimarts, 14 d’abril del 2009, a les 21:48:00 CEST

 
Blogger enric said...

Gemma: Com la resta de blocaires, celebro tornar a llegir novetats al teu bloc! Oi que fa una il·lusió especial tenir un menut a casa el dia de la Mona?

Una abraçada!

dijous, 16 d’abril del 2009, a les 2:31:00 CEST

 
Blogger Anna said...

hola Gemma!! Bona recepta i bona ocasió! Espero anar veient més receptes quan estiguis algo més tranquila...petonets!!

divendres, 24 d’abril del 2009, a les 22:54:00 CEST

 
Blogger Landayo said...

Ei Gemma,m'alegro que tornis a estar x aki i que el teu nen estigui tan gran!!

dimarts, 28 d’abril del 2009, a les 13:38:00 CEST

 
Blogger illetapitita said...

Rebenvinguda!
Felicitats pel petit de la casa i endavant altra vegada amb les receptes!
Una abraçada!

dimecres, 6 de maig del 2009, a les 22:47:00 CEST

 
Blogger Marta said...

T'ha quedat una mona fantàstica!! Et trobem a faltar.

Petonets per a tots

diumenge, 10 de maig del 2009, a les 17:29:00 CEST

 
Blogger Unknown said...

Xulissimaaa!! :D
Moniiiiiiiiissima!!
Fantàààààààstica!!

dimarts, 9 de juny del 2009, a les 22:44:00 CEST

 
Anonymous Anònim said...

新彩整形外科診所
整形整形外科隆乳內視鏡隆乳豐胸果凍矽膠雙眼皮割雙眼皮縫雙眼皮開眼頭眼袋隆鼻韓式隆鼻抽脂削骨狐臭、>>>參考網站

diumenge, 20 de setembre del 2009, a les 20:03:00 CEST

 
Anonymous Anònim said...

雙眼皮 新彩整形

大陸新娘 高雄租車

中秋禮盒 肉毒桿菌

瑜珈教室 高雄旅遊

保健食品 乳酪蛋糕

台中住宿 墾丁旅遊

整形外科 首頁科技

電波拉皮 歐化廚具

外籍新娘 果凍矽膠

流行服飾 室內設計

汽車旅館 日光花園

法拍屋 隔熱紙

保健食品 乳酪蛋糕

流行服飾 室內設計

汽車旅館 日光花園

法拍屋 隔熱紙

台中住宿 墾丁旅遊

整形外科 首頁科技

電波拉皮 歐化廚具

外籍新娘 果凍矽膠

dimarts, 22 de setembre del 2009, a les 10:37:00 CEST

 
Anonymous Anònim said...

坐落在高雄市寧靜美術館區鄰近的汽車旅館中,只有日光花園高雄汽車旅館,以一貫的優雅姿態,靜靜地等候您的光臨。將煩雜的城市喧嘩阻擋在外,採用新古典主義概念設計的日光花園汽車旅館,更融入了典雅簡潔的歐式風格。細膩貼心的服務,內斂典藏品味,處處充滿驚艷與驚喜。日光花園高雄MOTEL深刻的體會到—當擁抱不再溫暖,親吻不再讓心悸動時,是否會開始懷疑,愛情是不是失蹤了。其實愛情一直都在,只是繁忙的工作、擁擠的人群、嘈雜不知所云的電視節目、炫目繚亂的城市燈光,讓失去空間與養分的愛情只能默默地棲息在心靈的角落。
隱藏在高雄市最悠閒寧靜美術館區的日光花園MOTEL,是城市中專屬於愛情的秘密花園,隔絕了擁擠、緩下了忙碌,內歛的品味空間規劃,不再讓過多的無謂華麗奪去了對彼此的注意力,簡單,讓我們更嚐的出愛情原味。在高雄汽車旅館中-日光花園汽車旅館,讓您有浪漫、溫馨、舒適與賓至如歸的高級享受。
MOTEL高雄MOTEL汽車旅館高雄汽車旅館>>>參考網站

dimecres, 7 d’octubre del 2009, a les 2:17:00 CEST

 
Blogger Eriki said...

提供墾丁民宿資訊、高雄飲食情報、及墾丁旅遊景點 免費登錄訪客留言站長信箱,墾丁旅遊求助墾丁食宿詢問優惠券列印,租車旅遊足跡,台東旅遊足跡,花蓮旅遊足跡,高雄墾丁旅遊景點足跡 ... 墾丁航海家,和風庭牛排館,野宴炭火燒肉,芭東音樂餐廳,更新加入特約折價優惠商店.

dimarts, 13 d’octubre del 2009, a les 6:53:00 CEST

 
Blogger Roger said...

Hola,

porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

Gràcies!

Roger

dilluns, 29 de març del 2010, a les 16:45:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home