dilluns, abril 13

Mona de Pasqua

Sembla mentida: fa més de 5 mesos des de l'última entrada al blog! I quins mesos! El Guillem ja té 5 mesos i és tota una personeta, molt rialler i mogut... no tenim ni un minut de descans. Tot i això vull tornar a cuinar - no és que no haguem menjat durant tot aquest temps però ho hem fet a base de planxa, amanides, pa amb tomàquet i pizzes! - i compartir les receptes amb vosaltres. De moment, aquí teniu la primera Mona de Pasqua del meu petit.

Vosaltres sí que no heu parat, us he anat seguint i tinc un munt de receptes vostres per a fer. Poc a poc!



Ingredients

* Pel pa de pessic
- 3 rovells d'ou
- 1 ou sencer
- 50g sucre
- ratlladura de llimona

- 80g farina tamisada
- 20g farina de blat de moro tamisada (Maizena)
- 30g ametlla en pols

- 3 clares d'ou
- 80g sucre

1.- Bateu els rovells amb l'ou, el sucre i la ratlladura de llimona fins que quedin ben esponjats.

2.- A part, bateu les clares, incorporant el sucre a poc a poc, fins que quedin esponjades.

3.- Barregeu lleugerament els rovells batuts amb les clares esponjades i seguidament les farines molt suaument.

4.- Poseu la barreja dins d'un motlle i coeu-ho al forn, prèviament escalfat, a 180º durant uns 20 minuts.

* Per l'almívar
- 100g sucre
- 100ml aigua
- gotes de suc de llimona

1.- Coeu l'aigua, el sucre i unes gotes de suc de llimona durant uns 5 minuts aproximadament.

* Per la crema de mantega
- 200g sucre
- 50g aigua
- 4 rovells
- 250g mantega pomada

1.- Bulliu l'aigua amb el sucre durant 3-4 minuts fins aconseguir un almívar. Afegiu aquest almívar en forma de fil sobre els rovells sense deixar de batre amb la batedora elèctrica.

2.- Afegiu la mantega pomada i reserveu-ho.

* Muntatge del pastís
- melmelada d'albercoc
- ametlla laminada (torrada)
- sucre llustre

1.- Talleu el pa de pessic en 2 o 3 rodanxes iguals. Banyeu-les amb una mica d'almívar aromatitzat i farciu-lo amb una fina capa de melmelada. Torneu a col·locar el pa de pessic d'una sola peça.

2.- Cobriu-lo amb la crema de mantega i enganxeu l'ametlla laminada al damunt i al voltant.

3.- Empolsineu de sucre llustre i decoreu al gust.

Recepta de la Mireia Carbó.

33 Comments:

Blogger La cuina vermella said...

Ja té 5 mesos, mare meva, com creix!!! Estem molt contents de la primera mona d'en Guillem. T'ha quedat estupendíssima. Nosaltres també t'enviem un hurra: hip, hip hurra!!!
Muac.

dilluns, 13 abril de 2009 22:57:00 CEST

 
Blogger la vella carmanyola said...

Carai! quina sort que te en Guillem!! nosaltres encara no m'em menjat de mona :(( però en farem una, més val tard que mai.

Aquesta teva fa una pinta que diu: menjammmmmmmm!!!

Records

dilluns, 13 abril de 2009 23:19:00 CEST

 
Blogger Glòria said...

Hooooooola!. Estem contents que el Guillem et deixi encara que siguin cinc minutets per passejar-te per aquest món blocaire. Quan hi ha canalla petita, ja se sap que són ells qui manen. Com que el Guillem és molt rialler, segur que li haurà fet molta gràcia aquesta primera mona. Felicitats!.

dilluns, 13 abril de 2009 23:22:00 CEST

 
Blogger Mercè said...

Gemma, felicitats per aquesta Mona taaaaan preciosa!! T'ha quedat perfecte!!
Quina il·lusió poder-li fer la primera Mona al teu fill!! :)
Felicitats!

dilluns, 13 abril de 2009 23:47:00 CEST

 
Blogger Ester said...

Quina il·lusió tornar a trobar entrades teves, i que bé que tot vagi b´amb en Guillem, la Mona xul·líssima
Una abraçada
Ester

dimarts, 14 abril de 2009 7:16:00 CEST

 
Blogger Gemma said...

Quin gust llegir-te de nou i ho has fet amb una recepta de categoria!
I menjar planxa i amanides és molt sa, eh?
je je je...
Un petó al Guillem :)

dimarts, 14 abril de 2009 8:27:00 CEST

 
Blogger Susana said...

Gemma, estoy muy contenta! Me apetecia muchísimo que retomaras el blog y poder leerte alguna receta de vez en cuando. Oleeeee!!!!

dimarts, 14 abril de 2009 8:58:00 CEST

 
Blogger MarcG said...

Gemma,

Feliç retrobament al 'món blogosfero'.

I felicitats pels 5 mesos del Guillem, espero que ara ja dormi millor.

Per cert, amb el teu permís, he aprofitat la foto de la mona del Guillem per 'guarnir' aquest post on busco la partitura d'una cançó típica de Pasqua.

És una cançó que canta la meva filla i que en busco la partitura o un arxiu àudio.

dimarts, 14 abril de 2009 20:25:00 CEST

 
Blogger manel said...

bentornada, gemma, celebro que comencis a tenir una mica de temps per a tu, que és veritat que els nens petits el xuclen tot.
en guillem tindrà la sort de tenir documentada la primera mona de la seva vida, i segur que tan petit ja se'n devia llepar els dits.

dimarts, 14 abril de 2009 21:34:00 CEST

 
Blogger El cullerot Festuc said...

Gemma...benvinguda de nou!!! I com millor que amb aquesta Mona!!! Sembla de pastisseria!!! I és que el Guillem bé sho val tenir aquesta Mona...
Petunets,
Eva.

dimarts, 14 abril de 2009 21:38:00 CEST

 
Blogger Maria said...

Gemma, guapa... que be que tornem a saber de tu... i amb aquesta mona d'ametlla tan bona, millor. Res d'ensenyar-nos a fer potitos, eh!
Tinc que penjar el pa alis que vaig fer teu... que bo va quedar.. Petons i fins molt aviat.. Ah, i en Guillem continuarà mogudet bastant temps més, així que.. a disfrutar-lo, que els bebitos són un solet ..

dimarts, 14 abril de 2009 21:48:00 CEST

 
Blogger enric said...

Gemma: Com la resta de blocaires, celebro tornar a llegir novetats al teu bloc! Oi que fa una il·lusió especial tenir un menut a casa el dia de la Mona?

Una abraçada!

dijous, 16 abril de 2009 2:31:00 CEST

 
Blogger Anna said...

hola Gemma!! Bona recepta i bona ocasió! Espero anar veient més receptes quan estiguis algo més tranquila...petonets!!

divendres, 24 abril de 2009 22:54:00 CEST

 
Blogger Landayo said...

Ei Gemma,m'alegro que tornis a estar x aki i que el teu nen estigui tan gran!!

dimarts, 28 abril de 2009 13:38:00 CEST

 
Blogger illetapitita said...

Rebenvinguda!
Felicitats pel petit de la casa i endavant altra vegada amb les receptes!
Una abraçada!

dimecres, 6 maig de 2009 22:47:00 CEST

 
Blogger Marta said...

T'ha quedat una mona fantàstica!! Et trobem a faltar.

Petonets per a tots

diumenge, 10 maig de 2009 17:29:00 CEST

 
Blogger Cristina said...

Xulissimaaa!! :D
Moniiiiiiiiissima!!
Fantàààààààstica!!

dimarts, 9 juny de 2009 22:44:00 CEST

 
Blogger fengfk2008 said...

新彩整形外科診所
整形整形外科隆乳內視鏡隆乳豐胸果凍矽膠雙眼皮割雙眼皮縫雙眼皮開眼頭眼袋隆鼻韓式隆鼻抽脂削骨狐臭、>>>參考網站

diumenge, 20 setembre de 2009 20:03:00 CEST

 
Blogger fengfk2008 said...

雙眼皮 新彩整形

大陸新娘 高雄租車

中秋禮盒 肉毒桿菌

瑜珈教室 高雄旅遊

保健食品 乳酪蛋糕

台中住宿 墾丁旅遊

整形外科 首頁科技

電波拉皮 歐化廚具

外籍新娘 果凍矽膠

流行服飾 室內設計

汽車旅館 日光花園

法拍屋 隔熱紙

保健食品 乳酪蛋糕

流行服飾 室內設計

汽車旅館 日光花園

法拍屋 隔熱紙

台中住宿 墾丁旅遊

整形外科 首頁科技

電波拉皮 歐化廚具

外籍新娘 果凍矽膠

dimarts, 22 setembre de 2009 10:37:00 CEST

 
Blogger 優質行動網 said...

網路行銷
“美”是主觀的,因此在規劃系統傢俱設計前最重要的就是消費者與室內設計師之間的溝通,消費者以生活使用需求以及喜好提供訊息而室內設計師端則以專業經歷、人體工學、色彩運用…等整合全部資訊作為規劃的主體原則,如此的成果才能符合實際。

系統傢俱在市場上已運用許久,且早已經跳脫出早期的單元櫃,取而代之的不單只是優質的環保建材,更涵蓋整體的設計感都能契合消費者的需求。當然也可以運用巧思再增添實用及樂趣,以下由實際的個案為您打開系統傢俱的新視野。

1.顏色搭配

系統傢俱顏色確實是十分主觀的印象,但是顏色卻能清楚傳達直覺的感受,因此如何搭配顏色也是系統傢俱很重要的一環,且運用於不同的功能的空間都需要以室內設計顏色來突顯特色。

★下方運用深色黑鐵刀木紋,左右為霧銀色以及上方白色結晶鋼烤亮面門板的混搭室內設計,踢腳板以淺色楓木洗白木纹並內縮1/3減少碰撞。

★運用淺黃色、蘋果綠、澄紅色三色混搭出老少咸宜的鮮豔色彩,也增添系統傢俱空間的明亮程度以及活潑性。

2.比例原則

系統傢俱中櫥櫃設計的美觀除了顏色之外在長寬比例與對稱等分,則是直覺上最容易呈現的感覺;所謂長寬比例所指的是由正面觀看的高度與寬度比利,對稱等分則是連續銜接的櫥櫃掌握同等寬度的原則,上述兩項原則並不會使櫥櫃失去活潑與設計感,反而更能提升系統傢俱櫥櫃整體性。

★衣櫃門片尺寸以總長等分的規劃方式。

★左右對稱的高櫃以及下方矮櫃左右兩邊大小對稱的等分原則,當然上方高櫃亦可選用單邊也是系統傢俱不錯的選擇。

★採用比例對稱並不一定是一成不變的造型,間隔對稱呈現另ㄧ種不同的風貌。SEO

dimecres, 23 setembre de 2009 13:13:00 CEST

 
Blogger 優質行動網 said...

坐落在高雄市寧靜美術館區鄰近的汽車旅館中,只有日光花園高雄汽車旅館,以一貫的優雅姿態,靜靜地等候您的光臨。將煩雜的城市喧嘩阻擋在外,採用新古典主義概念設計的日光花園汽車旅館,更融入了典雅簡潔的歐式風格。細膩貼心的服務,內斂典藏品味,處處充滿驚艷與驚喜。日光花園高雄MOTEL深刻的體會到—當擁抱不再溫暖,親吻不再讓心悸動時,是否會開始懷疑,愛情是不是失蹤了。其實愛情一直都在,只是繁忙的工作、擁擠的人群、嘈雜不知所云的電視節目、炫目繚亂的城市燈光,讓失去空間與養分的愛情只能默默地棲息在心靈的角落。

隱藏在高雄市最悠閒寧靜美術館區的日光花園MOTEL,是城市中專屬於愛情的秘密花園,隔絕了擁擠、緩下了忙碌,內歛的品味空間規劃,不再讓過多的無謂華麗奪去了對彼此的注意力,簡單,讓我們更嚐的出愛情原味。在高雄汽車旅館中-日光花園汽車旅館,讓您有浪漫、溫馨、舒適與賓至如歸的高級享受。

MOTEL高雄MOTEL汽車旅館高雄汽車旅館>>>參考網站

dijous, 24 setembre de 2009 11:34:00 CEST

 
Blogger fengfk2008 said...

台中禾雅堂經典乳酪蛋糕提供精緻與上等食材製作出風味與口感覺佳之乳酪蛋糕及多種口味,無論是自用贈禮兩相宜,更是彌月蛋糕禮盒最佳選擇,歡迎參觀與選購.
台中乳酪蛋糕
chocolate
彌月蛋糕
乳酪蛋糕
巧克力
蛋糕

dimarts, 6 octubre de 2009 15:10:00 CEST

 
Blogger fengfk2008 said...

讓網路行銷SEO團隊告訴您~以下各種網路行銷資訊
網路行銷
關鍵字
關鍵字廣告
關鍵字行銷
seo
網路排名
網站優化
自然搜尋

dimarts, 6 octubre de 2009 18:26:00 CEST

 
Blogger fengfk2008 said...

坐落在高雄市寧靜美術館區鄰近的汽車旅館中,只有日光花園高雄汽車旅館,以一貫的優雅姿態,靜靜地等候您的光臨。將煩雜的城市喧嘩阻擋在外,採用新古典主義概念設計的日光花園汽車旅館,更融入了典雅簡潔的歐式風格。細膩貼心的服務,內斂典藏品味,處處充滿驚艷與驚喜。日光花園高雄MOTEL深刻的體會到—當擁抱不再溫暖,親吻不再讓心悸動時,是否會開始懷疑,愛情是不是失蹤了。其實愛情一直都在,只是繁忙的工作、擁擠的人群、嘈雜不知所云的電視節目、炫目繚亂的城市燈光,讓失去空間與養分的愛情只能默默地棲息在心靈的角落。
隱藏在高雄市最悠閒寧靜美術館區的日光花園MOTEL,是城市中專屬於愛情的秘密花園,隔絕了擁擠、緩下了忙碌,內歛的品味空間規劃,不再讓過多的無謂華麗奪去了對彼此的注意力,簡單,讓我們更嚐的出愛情原味。在高雄汽車旅館中-日光花園汽車旅館,讓您有浪漫、溫馨、舒適與賓至如歸的高級享受。
MOTEL高雄MOTEL汽車旅館高雄汽車旅館>>>參考網站

dimecres, 7 octubre de 2009 2:17:00 CEST

 
Blogger 優質行動網 said...

提供墾丁民宿資訊、高雄飲食情報、及墾丁旅遊景點 免費登錄訪客留言站長信箱,墾丁旅遊求助墾丁食宿詢問優惠券列印,租車旅遊足跡,台東旅遊足跡,花蓮旅遊足跡,高雄墾丁旅遊景點足跡 ... 墾丁航海家,和風庭牛排館,野宴炭火燒肉,芭東音樂餐廳,更新加入特約折價優惠商店.

dimarts, 13 octubre de 2009 6:53:00 CEST

 
Blogger 優質行動網 said...

正享除蟲服務項目:白蟻防治,跳蚤防治,蛀蟲防治,燻蒸防治,蟑螂防治,老鼠防治,蚊子防治,蒼蠅防治,螞蟻防治,蛾蚋防治,園藝防治.
正享是專業的白蟻白蟻防治、除蟲專家,提供消除白蟻、白蟻防治、以及除蟲服務,只要您有惱人的白蟻困擾,找正享除蟲就對了。

dissabte, 17 octubre de 2009 11:27:00 CEST

 
Blogger 優質行動網 said...

大陸新娘要幾歲才能嫁來台灣?外籍新娘如何申請良民證? 大陸新娘來台後須多久才可以申請身份証呢?外籍大陸新娘來台後在沒身份証情形下可以工作嗎? 外籍新娘努力向上,台南有一個大陸新娘,他在大陸是一新疆舞的老師,他雖然嫁來台灣當大陸新娘,但是他一樣努力向上他為了讓新疆舞的美讓台灣人都知道於是在公園教越南新娘林氏一起跳,二個人就這樣變成好姐妹,越南新娘也因為如此他的生活也更加充實開心.

dissabte, 24 octubre de 2009 9:48:00 CEST

 
Blogger 優質行動網 said...

台灣處亞熱帶最適於它的繁殖,危害最嚴重的有家白蟻及大和白蟻。在每年四月至九月間,一大群白蟻集體飛出巢穴追逐(颱風或大雨來臨之前)雌雄配對後,迅速地脫落翅膀, ... 在台灣,住的房子雖多為鋼筋水泥,但早期居住的木造房子,就常受到白蟻的侵蝕。

dimarts, 27 octubre de 2009 21:31:00 CET

 
Blogger 優質行動網 said...

在網路上進行網路行銷的意義在哪裡?關鍵字認為網路具有極佳的互動性、即時反應、且容易與年輕族群作深入互動,關鍵字行銷積極進行網路行銷的企業,也易營造出創新的形象。除此之外,關鍵字廣告進行網路行銷最大的意義在於精確的量化測量方法。網站優化的特性可以容許自然搜尋人員在事前進行精確的評估、事後亦可以追蹤seo效果。以往許多網路業者對網路行銷活動的目的及期望成果往往沒有夠精確的規畫,造成執行效果不彰。其實網路排名應掌握這些量化的資訊,將其與實際的行銷活動、顧客購買行為等結合,將有助於建立更有效的行銷方案。

dimecres, 28 octubre de 2009 11:46:00 CET

 
Blogger 優質行動網 said...

我對於甜食的網路慾望是還好的,可有可無,但是對於專家乳酪蛋糕我就沒輒了。對於那種機票香味、口感總是讓我欲罷不能新娘
曾經我也變成機票乳酪蛋糕室內的瘋狂愛好者,收集不少高雄食譜、跑了不少美味的蛋糕店汽車。直到有一天花園,驚覺自已的腰已經穿不下最愛的褲子時,乳酪蛋糕發威了,只好說bye-bye了。
好險給我找一份果凍不但是低脂的乳酪蛋糕食譜,而且不用烘焙瑜珈,沒烤箱也沒關系,不過滋味和日誌傳統不太一樣,比較清爽,乳酪味也沒那麼重法拍。但是有種柔順滑嫩又清涼的口感。
灣娶大陸和教室東南亞的新娘一年有多少萬人?新郎年紀呢?據新聞專家報導,有越來越多台灣男人娶大陸和東南亞的新娘請問有多少清潔呢?娶大陸和東南亞新娘診所的男人年紀都多大呢?
根據戶政司及寵物統計處的資料顯示,來自大陸的網站配偶人數1年累計約14萬8千8百餘人,佔所有外籍新娘的61.61%,為外籍配偶之冠,東南亞新娘有1萬6千多人,佔37.31%,兩地區就佔外籍新娘的98.95%,顯示台灣的外籍新娘生活幾乎全部來自大陸與東南亞。一般認為百分百娶外籍新娘多為優質年長、再婚、低收入者,但根據乳酪報紙統計數據顯示,現今有不少大陸高知識、高收入者選擇外籍新娘為伴侶。

diumenge, 1 novembre de 2009 19:14:00 CET

 
Blogger eda said...

按摩棒電動按摩棒飛機杯自慰套自慰套情趣內衣
角色扮演情趣,情趣用品跳蛋情趣跳蛋

G點性感丁字褲吊帶襪丁字褲無線跳蛋

衣蝶
情趣按摩棒
潤滑液SM內衣性感內衣自慰器充氣娃娃AV情趣情趣用品

dimarts, 8 desembre de 2009 13:35:00 CET

 
Blogger Roger said...

Hola,

porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

Gràcies!

Roger

dilluns, 29 març de 2010 16:45:00 CEST

 
Blogger senses said...

agendas
calendarios personalizados
calendarios 2012
agendas 2012
Hydroxycut
calendarios
Nitro Tech
dipticos
buzoneo
casa lola
mailing
flyers
folletos
imprenta online
impresion
tripticos
hoteles en el pais vasco
Animal Cuts
centro especial de empleo
NO Xplode
imprenta

dimarts, 28 juny de 2011 13:44:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home