divendres, de maig 19

Coca d'escalivada amb formatge de cabra


Coneixeu les coques salades del forn Mistral? Si us fa mandra anar al forn, us les podeu fer a casa!

Per a la base
- 500g de farina
- 200ml de sifó o d'aigua amb gas
- 100ml d'oli d'oliva
- 50ml de vi blanc

Per al farciment
- pebrot escalivat
- albergínia escalivada
- 100g de formatge de cabra

1.- En un bol, barregeu tots els ingredients amb les mans, fins que aconsegui una massa homogènia. Acabeu de treballar-la sobre el marbre.

2.- Escalfeu el forn a 200º (amb l'escalfor de dalt i de baix)

3.- Estireu la massa amb les mans mullades d'oli i doneu-li la forma que vulgueu. Poseu-la damunt la safata del forn.

4.- Cobriu la base amb escalivada i tireu-hi un polsim de sal.

5.- Coeu-la al forn, durant uns 20-25 minuts, fins que la base sigui cuita (les vores han de quedar torradetes). Afegiu-hi llavors el formatge de cabra esmicolat i enforneu la coca un parell de minuts més.

L'escalivada i el formatge de cabra és una opció, però amb la mateixa base també es poden fer de:
- carbassó, ceba i tomàquet
- porros i cansalada
- tomàquet, xampinyons i formatge
- espinacs frescos, pinyons i panses

Adaptada del llibre "La cuina et dóna joc", Mireia Carbó, Viena edicions.

21/05/2006: Substitueixo la foto ja que les he tornat a fer, repetint la d'escalivada i fent-ne una de rodanxes de tomàquet madur, olives i orenga.

Etiquetes de comentaris:

10 Comments:

Blogger cannella said...

Me encantan las cocas, ahora mismo me copio la receta para la base (qué curioso, no tiene levadura). He visto el Horno Mistral y me he desmayado, y eso que acabo de comer. No pude abrir tu mensaje :-(
y tengo mucha curiosidad por saber qué era...me lo cuentas? Un besote

dissabte, 20 de maig de 2006 a les 16:45:00 CEST

 
Blogger cannella said...

Claro, no tiene levadura porque tiene agua con gas! Qué bueno!!!

dissabte, 20 de maig de 2006 a les 16:47:00 CEST

 
Blogger ibancito said...

Moltes gracies por el link :)
...jo, esas cocas tienen una pinta buenísima...yo todavía no me he metido mucho con la masa tipo coca...pero todo llegará!!

dissabte, 20 de maig de 2006 a les 18:20:00 CEST

 
Blogger cerise said...

¡¡¡Desde luego , comeria una ahora mismo.!!!

dissabte, 20 de maig de 2006 a les 19:50:00 CEST

 
Blogger cannella said...

Soy yo otra vez, por fin he podido abrir tu e-mail, GRACIAS!!! He "matriculado" a la Francescav, que se quiere comprar una. ¡Qué detalle!!!

dissabte, 20 de maig de 2006 a les 20:26:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Cannella,
Veo que al final sí que has podido abrir el e-mail, no?
El horno Mistral es una pasada, te vuelves loca al entrar, no sabes qué comprar... Y hacen unos croissants pulgas que están rebuenos ;-) Un día os pongo una foto ya que no los podéis probar :-(

Ibancito,
Aademás al no llevar levadura no hace falta que suba la masa y se preparan en un momento, ya verás :-)

Cerise,
Si pudiera te mandaba una :-)

dissabte, 20 de maig de 2006 a les 20:27:00 CEST

 
Blogger Lurka said...

Que bona pinta!! Prenc nota per que fa temps que tinc ganes de fer una coca i aquesta sembla molt ràpida i senzilla.

dilluns, 22 de maig de 2006 a les 11:04:00 CEST

 
Blogger Ro said...

Intentaré fer-les perquè m'agradem molt aquestes coques! I sí, el Forn Mistral és molt bo. No sé si té alguna relació amb el Forn Bertran que hi ha a Badalona, al carrer del Mar i també fa uns pans i uns pastissets molt bons

dilluns, 22 de maig de 2006 a les 16:37:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Lurka,
Semblen i SÓN molt fàcils!

Ro,
Si mires la pàgina del forn Mistral veuràs que els 2 forns (Mistral i Bertan) són de la mateixa família!

dijous, 25 de maig de 2006 a les 21:37:00 CEST

 
Blogger Maica said...

Estas cocas están espectaculares... de buena gana me comería un trocito...

dilluns, 10 de juliol de 2006 a les 13:36:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home