dimarts, agost 26

Salmó marinat amb coriandre

Quan vam arribar a Helsinki plovia i feia fresca però la Jane ens va preparar aquest sopar... no sé si era el salmó fresc o la gana que teníem que el vam trobar boníssim!


Ingredients
- 400g salmó
- 2 cullerades de mel
- 2 bitxos o xilis frescos
- 2 cebes tendres petites
- coriandre fresc

Per la marinada
- 1 dl salsa de soja
- 2 culleradetes de pell de llimona ratllada
- 2 culleradetes de gingebre fresc ratllat
- 1 culleradeta de coriandre mòlt

Per acompanyar
- Pasta o arròs bullit
- Bròquil al vapor

1.- Prepareu la marinada, poseu-hi el salmó dins, tapeu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera 30 minuts com a mínim.

2.- Poseu el salmó en una safata de forn. Talleu els bitxos i les cebetes a rodanxes. Distribuïu per damunt els talls de salmó la mel, els bitxos i les cebetes. Poseu-ho al forn a 210º durant 12-15 minuts.

3.- Treieu-ho del forn, decoreu-lo amb les fulles de coriandre fresc. Podeu servir-lo acompanyat de pasta o arròs bullit i alguna verdura al vapor.

14 Comments:

Blogger Núr said...

aix... llàstima que no tinc forn, perquè fa una cara... no es pot fer «vuelta y vuelta» a la planxa?

dimarts, 26 agost de 2008 13:14:00 CEST

 
Blogger El cullerot Festuc said...

Gemma!!! Benvinguda a casa altre cop...no pares eh??? Serà per aprofitar pq dintre d'uns mesets pas que ho podras fer...jejeje!!! Que tal la panxona?? ;)
Aquest salmó fa una pinta increible...llàstima que aquí no es trobi el mateix...
Petunets,
Eva.

dimarts, 26 agost de 2008 15:28:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Núr,
Potser et queda menys sucós si el fas "vuelta y vuelta" però el gustet el tindrà igual. Si ho fas, ja ens diràs!

Eva,
Encara ens queden uns dies més a Helsinki... però dilluns a treballar :-(
La panxa ja és mooolt gran, sóc una panxuda però no em puc queixar ja que em trobo super bé :-D
Petons!

dimarts, 26 agost de 2008 18:44:00 CEST

 
Blogger manel said...

gemma, ben tornada de les vacances, veig que aprofites bé abans no creixi la panxa i t'hagis de quedar a casa.
aquest salmó de helsinki fa una pinta excel·lent, espero més fruits d'aquest viatge!

dimarts, 26 agost de 2008 18:49:00 CEST

 
Blogger xaro said...

Gemma, no podrías portar un salmó d'aquest a la maleta perquè en podéssim gaudir tots :))Es que el de aquí no te rés a veure!!
Cuida’t molt wapa i aprofita mentres puguis!!
Una abraçada

dimecres, 27 agost de 2008 18:51:00 CEST

 
Blogger els barons de la bona taula d'igualada said...

hola gemma !
he vist el teu blog i es fantastic i molt interesant, le trovat amb el blog a taula i buscant he vist el teu, nosaltres tambe tenim un que som un grup de sis amics que amb constituit una assosacio i ens diem els barons de la bona taula, amb podries dir amb quina maquina fotografica fas la fotos dels plats ? son bonisimes. una abraçada desde igualada.
joan

elsbaronsdelabonataula.blogspot.com

divendres, 29 agost de 2008 16:01:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Manel,
Amb panxa i tot hem aprofitat el temps!

Xaro,
Avui mateix hem menjat salmó acabat de portar de Finlàndia... la pena és que dura tan poquet!

Joan,
Les fotos estan fetes amb una Nikon D80 + 18-135. Benvinguts al blog, us seguiré de prop!

dissabte, 30 agost de 2008 22:05:00 CEST

 
Blogger enric said...

Veig que ja heu tornat: Benvinguts, i celebro que et trobis tan rebé.

dilluns, 1 setembre de 2008 2:43:00 CEST

 
Blogger Gemma said...

Hola, què tal la panxa? Ja veig que en plena forma, eh?

Aquest salmó ha de ser molt bo. Jo el salmó gairebé sempre també el faig al forn, trobo que a la planxa fa molta olor i la casa queda plena de d'olor a salmó durant tot el dia :)

Per cert, demà al vespre us puc porta la S&P, t'envio un sms per quedar!

dilluns, 1 setembre de 2008 20:01:00 CEST

 
Blogger Anna said...

Caram! Caram! No entenc com no m'havia topat abans amb aquest blog. És fantàstic! I totes les receptes són d'allò més interessant: des del biquini foradat, fins el pollastre al curry o aquest deliciós salmó marinat amb coriandre...

A partir d'ara et visitaré més sovint i, amb el teu permís, faré constar el teu blog dins dels meus blogs recomanats.

Fins aviat!

Anna (de la Taula d'en Bernat)

dimecres, 3 setembre de 2008 16:55:00 CEST

 
Blogger MÒNICA said...

Aquest salmó m'ha cridat: fes una ullada a aquest blog!
Aixi que començo...

divendres, 5 setembre de 2008 0:14:00 CEST

 
Blogger nini said...

miamm, che buono!

dimarts, 9 setembre de 2008 10:33:00 CEST

 
Blogger Myriam said...

Quines ganes tenia que tornessis a l'acció!!! Aquest salmó té una pinta estupenda!! Descansa molt que ja deu quedar poquet!

dimecres, 10 setembre de 2008 19:35:00 CEST

 
Blogger xisco said...

uep!està molt bé el teu blog, el miraré regularment!!!

diumenge, 21 setembre de 2008 10:13:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home