dilluns, de gener 29

Pastís de poma bretó


Una recepta de la Mireia Carbó, que es fa en 15 minuts i es menja en 5!

Ingredients
- 100g sucre
- 100g farina
- 1 pessic de sal
- 8g de llevat
- 2 ous
- 125g mantega fosa
- 2 pomes grans

1.- Peleu les pomes i talleu-les a daus grans.

2.- Barregeu el sucre, la farina, la sal, el llevat i els ous amb la mantega fosa.

3.- Afegiu-hi les pomes.

4.- Coeu-ho al forn a 180º durant uns 30-35 minuts.

Nota: La recepta original també porta 50g de panses.

Etiquetes de comentaris: ,

dijous, de gener 25

Bucatini con ragù di verdure e salsiccia


Ingredients
- 2 pastanagues
- 1 tronc d'api
- 1 ceba de Figueres
- 2 carbassons
- 400g de salsitxa
- 200g de nata líquida
- 1 got de vi negre
- formatge grana ratllat
- oli d'oliva
- sal

1.- Talleu a dauets les pastanagues, l'api i la ceba i sogregiu-ho en una paella gran amb 2 cullerades d'oli.

2.- Renteu els carbassons, treieu-los les puntes i talleu-los a dauets. Afegiu els carbassons al sofregit anterior i deixeu-ho coure durant uns minuts a foc baix. Aneu remenant de tant en tant.

3.- Peleu i desfeu les salsitxes. Afegiu-les al sofregit. Barregeu bé les salsitxes amb les verdures per a que es barregin tots els sabors.

4.- Banyeu amb el vi negre, deixeu que s'evapori l'alcohol i deixeu coure el ragú durant uns 20 minuts. Finalment, afegiu la nata líquida.

5.- Bulliu la pasta al dente, coleu-la i incorporeu-la al ragú.

6.- Poseu el grana ratllat per damunt i serviu immediatament.

Etiquetes de comentaris: ,

diumenge, de gener 21

Nius de patata amb salmó fumat


Ingredients (per a 12 nius petits)
- 2 patates mitjanes
- 1 ou
- 20g de farina
- 150g de ricotta
- 12 trossets salmó fumat
- mantega
- pebre
- sal

1.- Peleu les patates i talleu-les en juliana molt prima (millor si ho feu amb una mandolina), barregeu de seguida amb l'ou, la farina i un pessic de sal.

2.- Pinteu uns motlles de mini-muffins amb una mica de mantega i ompliu-los amb les patates deixant un foradet al mig. Coeu-los al forn a 200º durant uns 20 minuts.

3.- Barregeu la ricota amb un pessic de pebre.

4.- Deixeu refredar els nius de patata i treieu-los dels motlles. Ompliu-los amb la crema de ricotta i completeu amb un trosset de salmó fumat.

Etiquetes de comentaris: ,

divendres, de gener 19

Lassanya de llom ibèric


Ingredients
- 16 talls de llom ibèric fresc
- salsa de tomàquet (oli, tomàquets madurs, sal i sucre)
- 150g formatge emmental ratllat
- orenga
- farina
- oli d'oliva
- sal

1.- Saleu els talls de llom, enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli d'oliva. Poseu-los damunt d'un paper de cuina per a que deixin anar l'oli sobrant.

2.- Poseu en una safata 8 dels talls de llom que heu fregit prèviament. Poseu damunt de cada tall de llom, una cullerada de tomàquet fregit, unes fulletes d'orenga i formatge ratllat.

3.- Feu una altra capa igual amb la resta del llom, tomàquet, orenga i formatge.

3.- Poseu la safata al forn a 180º durant 10-15 minuts o fins que el formatge sigui ben fos.

Etiquetes de comentaris:

diumenge, de gener 14

Mousse de iogurt i formatge amb maduixetes de bosc

Ingredients (per a 8 mousses petites)
- 3 iogurts grecs
- 200 g de formatge cremós (Philadelphia)
- 4 cullerades de sucre
- 200 ml de nata per muntar
- 100 ml de llet
- 4 fulles de gelatina neutra

Per al saltejat:
- 250 g de maduixetes de bosc
- 2 cullerades de sucre
- 1 taronja


1.- Remulleu les fulles de gelatina en aigua freda durant uns minuts.

2.- Escalfeu la llet i dissoleu-hi la gelatina (fora del foc) i el sucre.

3.- Afegiu-hi el formatge i els iogurts. Per acabar, incorporeu-hi la nata muntada.

4.- Emmotlleu la mousse en recipients individuals.

Saltegeu les maduixetes, amb dues cullerades de sucre i el suc de la taronja i deixar-ho bullir fins que el suc de taronja comenci a tenir color de maduixa. Deixeu-ho refredar.

Notes:
- Es pot fer en gotets de plàstic i congelar.
- Es menja fred de nevera, no congelat.
- La recepta original era feta amb cireres (sense pinyol), però ara no és temporada i aquest matí al mercat he comprat una safata de maduixetes. També es pot fer amb fruits del bosc.

Etiquetes de comentaris: ,

dilluns, de gener 8

Gnocchetti alla Sorrentina

Ingredients
- 500g gnocchetti
- salsa de tomàquet (500g tomàquets madurs, oli d'oliva, sal i sucre)
- 250g mozzarella
- 100g formatge parmesà ratllat


1.- Coure els gnocchetti en aigua bullent. Quan comencin a pujar a la superfície, apartar-los del foc i colar-los.

2.- Barrejar-los amb la salsa de tomàquet i la mozzarella tallada a dauets.

3.- Posar-los en una safata de terrissa i cobriu-los amb abundant formatge parmesà ratllat.

4.- Posar la safata al forn pre-escalfat a 240º fins que el formatge sigui fos. Servir immediatament.

Etiquetes de comentaris: