divendres, de juny 29

Cheesecake ice cream - Gelat de pastís de formatge

Un gelat de pastís de formatge amb molt de gust a pastís de formatge.

El podeu fer encara que no tingueu geladora (jo no en tinc) però haureu d'anar remenant periòdicament la barreja abans que es congeli del tot per a que no es formin cristalls. De totes formes, com menys aigua (i més greix) té el gelat menys cristalls es formen.

També podeu provar un mètode que va publicar la Mar al seu blog fa uns dies per a fer gelats casolans en 5 minuts. Si el proveu, ja explicareu.



Ingredients
- 50 cl llet
- 10 cl crema de llet espessa
- 170g sucre
- 2 rovells
- 90g formatge cremós (Philadelphia)

1.- Bateu els rovells amb el sucre en un bol.

2.- Poseu la llet i la crema de llet en un cassó a foc mig fins que comenci a bullir. Treieu-ho del foc i aboqueu-ho a poc a poc al bol on teniu els rovells i el sucre.

3.- Barregeu-ho bé i torneu-ho a posar a foc mig, sempre remenant, fins que la crema s'espessi i cobreixi una cullera de fusta.

4.- Treieu-ho del foc i afegiu el formatge cremós. Barregeu fins que la crema sigui ben homogènia.

5.- Deixeu refredar a temperatura ambient. Tapeu el recipient on teniu el gelat i poseu-lo a la nevera. Aneu remenant de tant en tant.

6.- Ja el teniu llest, poseu-lo al congelador.

Nota: S'ha de treure del congelador força estona abans de mengar-lo per a que agafi una bona textura.

Etiquetes de comentaris:

divendres, de juny 15

Crostata alle fragole

Una recepta que fa diumenge! La vaig portar a casa dels meus pares com a postre i no van quedar ni les engrunes!




Ingredients

*Per a la base (pasta sablée)
- 75g sucre
- 200g farina
- 75g mantega pomada
- 2 rovells
- un pessic de sal
- 3 cullerades d'aigua freda

*Per a la crema
- 250ml llet
- 75g sucre
- 2 o 3 rovells (depèn de la mida)
- 25g Maizena
- 1 llimona

*Per a sobre
- 200g maduixes
- 2 cullerades de sucre
- 1 full de gelatina neutra

1.- Barregeu tots els ingredients que formen la base en un bol fins a obtenir una massa ben llisa. Feu una bola, cobriu-la amb film transparent i deixeu-la reposar a la nevera 1 hora aproximadament. Deixeu que s'atemeperi abans d'estirar-la.

2.- Estireu la massa amb un corró. Quan sigui fina, folreu un motlle amb la massa, punxeu la base amb una forquilla i coueu-la en blanc a 180º al forn (folrada amb paper de forn i amb pes per sobre) durant uns 10 minuts. Treieu el paper de forn i coeu-la fins que sigui daurada.

3.- Mentre es cou la base, podeu fer la crema. Poseu en un cassó la meitat de la llet, la pell de llimona i el sucre al foc. Per una altra banda, barregeu la resta de la llet amb els rovells i la Maizena en un bol. Quan la llet estigui a punt d'arrencar el bull, retireu la pell de llimona i afegiu-hi la barreja de llet, rovells i Maizena. Quan s'espessi, treieu-la del foc i deixeu-la reposar ben tapada.

4.- Quan la base i la crema siguin fredes, ompliu la base amb la crema pastissera. Talleu les maduixes a làmines i distribuïu-les per sobre la crema.

5.- Desfeu gelatina seguint les instruccions del fabricant i pinteu les làmines de maduixa per a que quedin brillants.

Etiquetes de comentaris:

dimarts, de juny 12

Voglia di panini

Some days ago Sigrid from il cavoletto di bruxelles asked us for our favorite panini.

So, I'm answering her call and here's one of my favorite panini: it had to be the classic BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) but it became a BRT as I had no lettuce but a whole bag of rocket.

What do you need to make a BRT?
- 2 slices of 6 cereal bread
- 5 strips of crisp-cooked bacon
- rocket leaves
- 3 slices tomato

Enjoy!

Etiquetes de comentaris:

dilluns, de juny 11

Spaghetti allo zafferano

Sí, una altra recepta de pasta ràpida i fàcil. Els ingredients són tots productes bàsics que teniu a la nevera, així que mans a l'obra!


Ingredients
- 350g spaghetti
- uns quants brins de safrà
- 2 cullerades d'aigua
- 1 tall gruixut de pernil dolç i tallat a bastonets
- 200ml nata líquida
- 50g parmesà ratllat
- 2 rovells d'ou
- sal i pebre

1.- Coeu la pasta en una cassola en abundant aigua salada seguint les instruccions del fabricant per a que quedi al dente.

2.- Mentrestant, poseu els brins de safrà en una cassola o paella, afegiu-hi 2 cullerades d'aigua i deixeu que arrenqui el bull. Retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar uns minuts.

3.- Afegiu el pernil dolç tallat a tires a la cassola que conté el safrà. Afegiu-hi també la nata líquida, el parmesà, sal i pebre al gust. Escalfeu-ho a foc suau, removent tota l'estona. Quan la nata líquida comenci a fer bombolles per les vores, retireu la paella del foc i afegiu els 2 rovells d'ou. Barregeu-ho bé.

4.- Coleu la pasta i aboqueu-la en un bol. Aboqueu per damunt la salsa de safrà i remeneu bé. Serviu acompanyat de formatge parmesà.

Etiquetes de comentaris:

dissabte, de juny 9

Paris mon amour!

La setmana passada vam estar a Paris. Portava una bona llista d'adreces gastronòmiques interessants i, és clar, entre elles hi havia les boulangeries de l'Éric Kayser... és per tornar-se boig perquè ho voldries tastar tot!

Ja estic pensant quan podrem tornar-hi :-D

Etiquetes de comentaris: