divendres, de juny 15

Crostata alle fragole

Una recepta que fa diumenge! La vaig portar a casa dels meus pares com a postre i no van quedar ni les engrunes!




Ingredients

*Per a la base (pasta sablée)
- 75g sucre
- 200g farina
- 75g mantega pomada
- 2 rovells
- un pessic de sal
- 3 cullerades d'aigua freda

*Per a la crema
- 250ml llet
- 75g sucre
- 2 o 3 rovells (depèn de la mida)
- 25g Maizena
- 1 llimona

*Per a sobre
- 200g maduixes
- 2 cullerades de sucre
- 1 full de gelatina neutra

1.- Barregeu tots els ingredients que formen la base en un bol fins a obtenir una massa ben llisa. Feu una bola, cobriu-la amb film transparent i deixeu-la reposar a la nevera 1 hora aproximadament. Deixeu que s'atemeperi abans d'estirar-la.

2.- Estireu la massa amb un corró. Quan sigui fina, folreu un motlle amb la massa, punxeu la base amb una forquilla i coueu-la en blanc a 180º al forn (folrada amb paper de forn i amb pes per sobre) durant uns 10 minuts. Treieu el paper de forn i coeu-la fins que sigui daurada.

3.- Mentre es cou la base, podeu fer la crema. Poseu en un cassó la meitat de la llet, la pell de llimona i el sucre al foc. Per una altra banda, barregeu la resta de la llet amb els rovells i la Maizena en un bol. Quan la llet estigui a punt d'arrencar el bull, retireu la pell de llimona i afegiu-hi la barreja de llet, rovells i Maizena. Quan s'espessi, treieu-la del foc i deixeu-la reposar ben tapada.

4.- Quan la base i la crema siguin fredes, ompliu la base amb la crema pastissera. Talleu les maduixes a làmines i distribuïu-les per sobre la crema.

5.- Desfeu gelatina seguint les instruccions del fabricant i pinteu les làmines de maduixa per a que quedin brillants.

Etiquetes de comentaris:

6 Comments:

Blogger Gemma said...

T'ha quedat de pastisseria! Millor encara! Ja m'imagino que no en va quedar ni una engruna... Segur que van llepar el plat i tot ;-)

dilluns, 18 de juny de 2007 a les 18:53:00 CEST

 
Blogger starbase said...

Ojssss, només amb el color ja em mata!!!

Bravo.

dimarts, 19 de juny de 2007 a les 22:23:00 CEST

 
Blogger sílvia said...

ostres, sí que fa bona pinta!!! I per fi he descobert com es fa la crema pastissera ^^ Aquesta recepta l'haig de provar ben aviat :)

divendres, 22 de juny de 2007 a les 14:03:00 CEST

 
Blogger ibancito said...

Tiene una pinta totalmente profesional 10/10.... y deduzco, ademas, que engrunes son las migas...vamos, que no dejaron nadená

dimecres, 27 de juny de 2007 a les 17:54:00 CEST

 
Blogger cerise said...

¡¡¡¡esplendido!!!!!

dimecres, 27 de juny de 2007 a les 20:37:00 CEST

 
Blogger Elvira said...

Belíssima! :-)

dijous, 5 de juliol de 2007 a les 1:06:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home