dissabte, de març 17

Mezzi rigattoni amb tomaquets i ruca

Ingredients
- 400g mezzi rigattoni
- 500g de tomàquets de pera petits tallats al llarg
- 1 bosseta de ruca
- pètals de parmesà
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 2 grans d'all
- sal

* Per a la vinagreta
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- 2 filets d'anxova
- sal

1.- Escalfeu el forn a 190º. Poseu els tomàquets, amb el costat tallat cap a dalt en una safata de forn i poseu per damunt una mica de sal, oli i els grans d'all tallats a làmines. Poseu a coure al forn durant uns 20 minuts.

2.- Coeu la pasta en abundant aigua salada seguint les indicacions del paquet.

3.- Feu una vinagreta amb l'oli d'oliva, el vinagre de mòdena, un pessic de sal i els filets d'anxova picats ben menuts.

4.- Un cop colada la pasta i una mica tèbia, barregeu-la amb els tomàquets i la ruca.

5.- Poseu en un plat l'amanida amb uns quants pètals de parmesà per damunt. Amaniu-la amb la vinagreta.

I com que tenia el forn calent, he aprofitat per a fer unes carxofes: He tret les fulles més externes, les he xafat per a que s'obrin per dalt i he posat un polsim de sal, una mica de pebre, un rajolí d'oli, un de vinagre, 1 gra d'all i al forn a 190º uns 30 minuts... però no m'acaben de quedar bones. Tinc el record de les que feia la meva iaia boníssimes però les meves no són igual... què faig malament? Les tinc poc temps? S'ha de posar una mica d'aigua per a crear vapor i que s'estovin? Com feu vosaltres les carxofes al forn?

Abans de posar-les al forn:

Etiquetes de comentaris: ,

6 Comments:

Blogger Montse & Aitor said...

Hola Gemma!
Has parlat de carxofes, mmmmm, m'encanten!!! Les carxofes al forn jo les faig de la següent manera:
- Les esclafo pq s'obrin (com tu)
- Preparo en un biberó de cuina una vinagreta d'oli, sal, pebre i vinagre (de poma o de vi blanc)
- Tot ben barrejat i ho tiro dins de cada carxofa, ben ben regades.
- Al forn ja calent, uns 30-40 minuts entre 180º i 200º.

Amb això queden ben gustoses!!!!

No s'allunya gaire del que ja fas, però! :)

Sort!
Montse
Paradayfonda.com

diumenge, 18 de març de 2007 a les 9:25:00 CET

 
Blogger Boston1955 said...

En primer lloc, m'encanta aquest blog primer perque es en Catala, cosa que jo no puc ja que el meu catala es d'una autodidacta i faig moltes faltes. Preguntes per les carxofes jo et dire com le preparo.
Faig el mateix que tu li trec les fulles, les pico del reves a sobre del marbre que quedin esparracades les poso en una safata totes juntetes i els tiro primer un grapadet de sal i pebre al gust, a cada una força oli i vinagre una miqueta menys, tinc en forn ben calent a uns 200º, quand les entro el baixo a 180º durant uns 45 minuts.
Ja han contestat en un altre post.
Salutacions

diumenge, 18 de març de 2007 a les 21:25:00 CET

 
Blogger gemma said...

Gràcies Montse i Boston1955.

Pel que veig el problema és que les tinc poc temps... el proper dia les tindré els 45 minuts que dieu.

Gràcies un altre cop!

Gemma

diumenge, 18 de març de 2007 a les 21:33:00 CET

 
Blogger maria said...

n unes classes de cuina les feien diferent: Igual de preparació però les embolicaven en paper de plata i al forn una 1/2 hora.Passat aquest temps, obert el paper de meitat de carxofa cap amunt, uns 10-15 minuts més, perquè es torrin les fulles, amb un toc de grill a l'últim moment si fes falta.
En algun restaurant també les donen fetes al forn,amanides igual, però ja cuites en cru obertes pel mig i potser es fan amb menys temps. Támbé són bones.
Sort!

dilluns, 19 de març de 2007 a les 8:41:00 CET

 
Blogger maite said...

hola gemma!!! vengo del blog de manel el cocinillas, desde luego el tema degusta nos ha caido igual por lo que veo, si te apetece pasarte por mi mercadillo bloguero...he publicado algo del dia degusta!!!

aprovecho para consultarte algo sobre los pasteles, yo tengo dos niños que no pueden tomar gluten, supongo que sabes sobre la enfermedad celíaca, prefiero llamarle intolerancia, el caso es que soy una negada cocinera y las tartas me salen de pena. Si sustituyo la harina de trigo por la de maiz, debo poner mas o menos cantidad. Nadie me lo ha aclarado.

un beso, volveré

dimarts, 20 de març de 2007 a les 11:54:00 CET

 
Blogger gemma said...

Maria,
Molt bona idea lo del paper de plata, ho provaré. Gràcies!

Maite,
Ya he leído tu post. Completamente de acuerdo: Aquello era de vergüenza ajena! Suerte que fui con invitación...
Sobre recetas para celíacos, lo siento... no tengo ni idea :-(
Un beso!

dimarts, 20 de març de 2007 a les 21:30:00 CET

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home