Pastís de tres xocolates
Ja feia temps que havia vist aquest pastís a La Cuina de casa, tenia ganes de fer-lo i ahir va ser l'ocasió perfecta: era l'aniversari de la Maria i m'havia demanat que li fes "alguna cosa de xocolata"... doncs què millor que fer un pastís de triple xocolata?
Ingredients
* Pel pastís:
- 150g xocolata negra
- 150g xocolata amb llet
- 150g xocolata blanca
- 150g sucre
- 750ml nata per muntar
- 750ml llet
- 3 sobres de quallada Royal
*Per la base:
- 2 ous
- 70g sucre
- 70g farina
1.- Per la base vaig fer un pa de pessic molt primet: barregeu amb les varetes de la batedora els 2 ous i el sucre fins que la barreja quedi blanquinosa. Afegiu la farina, remeneu-la amb una espàtula (no amb la batedora). Poseu-ho al forn en un motlle desmuntable a 180º durant uns 18 minuts.
2.- Quan la base s'hagi refredat una mica feu les capes de xocolata.
- Capa de xocolata negra: Poseu en un cassó la xocolata negra a trossets, 75g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i escalfeu-ho sense que arribi a bullir (remeneu tota l'estona per a que no s'enganxi). Aboqueu la barreja damunt del pa de pessic.
Capa de xocolata amb llet: Poseu en un cassó la xocolata amb llet a trossets, 50g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i escalfeu-ho sense que arribi a bullir (remeneu tota l'estona per a que no s'enganxi). Aboqueu la barreja damunt de la capa de xocolata negra amb compte per a que no es barregin les dues capes.
Capa de xocolata blanca: Poseu en un cassó la xocolata blanca a trossets, 25g de sucre, 250ml de llet, 250ml de nata, un sobre de quallada i escalfeu-ho sense que arribi a bullir (remeneu tota l'estona per a que no s'enganxi). Aboqueu la barreja damunt de la capa de xocolata amb llet amb compte per a que no es barregin les dues capes.
3.- Poseu a la nevera i deixeu que qualli. Serviu ben fresquet.
Etiquetes de comentaris: postre
12 Comments:
Impresionante!
divendres, 9 de març del 2007, a les 20:08:00 CET
T'ha quedat espectacular!
I amb la base de pa de pessic segur que serà més bo que amb galetes... La Maria és molt afortunada! Pot estar contenta amb una pastís d'aniversari com aquest :-))))
Les fulles de xocolata també les has fet tu?
dissabte, 10 de març del 2007, a les 9:51:00 CET
Moltes gràcies, Gemma. La veritat és que li va fer molta il.lusió.
Nooooo, les fulles de xocolata són del "Chocolat Factory" :-)
dissabte, 10 de març del 2007, a les 10:51:00 CET
Bellissima e credo anche buonissima!
dilluns, 12 de març del 2007, a les 12:46:00 CET
Saffron,
E anche facilissima!
Baci!
dimarts, 13 de març del 2007, a les 10:43:00 CET
Wouaouh! Que liiiiiiiiindo! :-)
dimecres, 14 de març del 2007, a les 3:46:00 CET
Hola Gemma, he descobert el teu bloc i és fantàstic. Una pregunta: poses tots els ingredients alhora o per separat? i, ho barreges amb la batedora elèctrica o amb cullera de fusta? Han estat dues les preguntes. Moltes gràcies per avançat i continua així
dimecres, 21 de març del 2007, a les 16:13:00 CET
Hola Àngels,
Benvinguda! Espero veure't més per aquí :-)
Poso tots els ingredients per a fer una capa alhora i ho barrejo amb una varilla (manual, no la batedora, eh?).
divendres, 23 de març del 2007, a les 11:51:00 CET
Hola Gemma sóc la Mariona i avui intentaré fer el pastís de tres xocolates!!!Avera com em queda, espero que molt bo!!!
Bé que vagi tot molt bé!
Aaaa!! Avans que men ublidi m'ha agradat molt aquest web!!
Un petó,
Mariona.
dilluns, 27 d’agost del 2007, a les 15:34:00 CEST
És un pastís boniiisssim!.Quan pregunto als de casa quin postre volem, em demanen "el de tres xocolates".Es queden sorpresos de com queda doncs sembla comprat a la pastisseria.Per a mi, ha estat un descobriment i he passat la recepta a tothom que l´ha tastat.Una pregunta: On troveu xocolata blanca?.És la més dificil de trobar, doncs el Nestlé Postres fa la negra i la amb llet, però no la blanca, o al menys jo no l´he trobat en lloc. Gràcies.
dissabte, 16 d’agost del 2008, a les 22:00:00 CEST
Hola,
dissabte vaig provar de fer aquest pastís tan bó i la veritat és que no em va sortir bé( tampoc hi tinc molta pràctica) .
Les meves preguntes són:
L'ordre que vaig seguir de xocolates vaser primer la negra dp blanca i a dalt amb llet. la negra era la rajola de nestle postres i em va quedar bé però les altres dues ( que eren rajoles de xocolata normals) quan les posava se'm barrejaven totes. És pel tipus de xoxolata o que havia d'esperar a que es refredes la capa de sotao que no ho posava bé? A part quanta estona ha d'estar a la nevera pq quedi consistent com a la foto?
tinc ganes de tornar-ho a provar,
moltes gràcies.
dilluns, 9 de febrer del 2009, a les 18:19:00 CET
Està bonissím!!!
dijous, 3 de març del 2011, a les 21:31:00 CET
Publica un comentari a l'entrada
<< Home