diumenge, d’octubre 21

Risotto con piselli e pancetta affumicata

Hem de buidar el congelador: va quedar un calaix mal tancat i ha fet gel... Un risotto més i un paquet de pèsols congelats menys :-)


Ingredients
- 350g arròs
- 1 ceba
- 100g bacó fumat
- 200g pèsols congelats
- 1/2 got vi blanc
- 1 litre brou de verdures
- 3 cullerades parmesà ratllat
- 1 nou de mantega
- oli d'oliva
- sal

1.- Talleu la ceba ben petita, treieu la cotna al bacó i talleu-lo en dauets.

2.- Poseu 3 cullerades d'oli d'oliva en una cassola i feu enrossir la ceba durant 2-3 minuts a foc mig. Afegiu els dauets de bacó. Quan el bacó sigui dauradet, afegiu els pèsols congelats i deixeu-los que vagin agafant el gust del sofregit fins que es descongelin.

3.- Afegiu l'arròs i coeu-lo a foc mig-alt durant 2 ó 3 minuts, sempre remenant amb cura. Tot seguit, banyeu-lo amb el vi blanc i deixeu que evapori l'alcohol.

4.- Aneu afegint el brou ben calent a poc a poc i continueu la cocció durant uns 18 minuts (a foc mig, sense deixar de remenar i afegint brou cada cop que l'arròs hagi consumit el brou de la cassola). Rectifiqueu de sal si cal.

5.- Afegiu una nou de mantega i el parmesà ratllat. Aneu remenant fins que la mantega i el formatge es desfacin.

6.- Apagueu el foc i deixeu reposar l'arròs un parell de minuts abans de servir-lo.

Etiquetes de comentaris: ,

5 Comments:

Blogger Aniwiki said...

merci per les receptes q fiques són genials :)
saluwikis

diumenge, 21 d’octubre del 2007, a les 20:35:00 CEST

 
Blogger Marta said...

Dons jo tinc un paquet de pesols avorrits!!! Ja se que fer d'ells.

Besets

dilluns, 22 d’octubre del 2007, a les 12:35:00 CEST

 
Blogger Massitet said...

Juer, quina pinta...
No dóno a l'abast per intentar processar totes les receptes que poses al bloc! Entre que escrius molt i totes són interessants, no hi ha manera!
Per cert, avui t'he posat al blogroll del meu bloc. Per si volies saber-ho: també ets un dels meus blocs de referència!

dimarts, 23 d’octubre del 2007, a les 16:21:00 CEST

 
Blogger c de cocina said...

Quina pinta! Ho faré segur :-P, amb alguna modificació. Saluts i felicitats per la teva web.

dijous, 25 d’octubre del 2007, a les 20:44:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Aniwiki,
Gràcies a tu per llegir-me.

Marta,
Crec que és el millor final que li pots donar al paquet de pèsols avorrits. Jo sóc incapaç de menjar-me un plat de pèsols bullits!

Massitet,
Gràcies per l'enllaç.

c de cocina,
Fes-ho, amb un parell d'ingredients tens un plat que està de conya.

divendres, 26 d’octubre del 2007, a les 13:37:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home