Club S&P: Insalata nella cialde di grana con pomodorini al forno - Amanida en cistella de grana amb tomàquets cirerols al forn
Quan trobo una recepta que m'agrada l'he de fer immediatament. No me la puc treure del cap fins que la faig, he d'anar a buscar els ingredients que em falten i fer-la. Per sort aquest cop els tenia tots a casa :-)
Adaptada de la revista Sale&Pepe de l'abril 2004.
Ingredients
- 100g de ruca (brots tendres, espinacs baby, canonges...)
- tomàquets cirerols
- 120g formatge grana ratllat
- 50g salmó fumat
- 20g nous
- 8 fulles d'alfàbrega
- vinagre balsàmic
- sal
- oli d'oliva
1.- Renteu els tomàquets i poseu-los sobre una safata que pugui anar al forn. Saleu-los i afegiu un fil d'oli. Coeu-los al forn a 160º durant uns 30 minuts i deixeu-los que s'atemperin. Renteu l'amanida i escorreu-la bé.
2.- Escalfeu una paella antiadherent al foc i escampeu 30g de grana ratllat fent un cercle. Deixeu que es fongui el formatge. Aparteu la paella del foc.
3.- Quan el formatge s'hagi tornat a refredar però encara sigui flexible, poseu-lo damunt d'un bol capgirat. Deixeu-lo refredar molt bé i feu la resta de cistellets seguint la mateixa tècnica.
4.- Amaniu la ruca amb sal, oli i vinagre al gust i distribuïu-la dins dels cistellets de grana. Afegiu-hi uns dauets de salmó fumat i nous picades.
5.- Poseu els tomaquets cirerols al costat del cistellet i decoreu-los amb un parell de fulles d'alfàbrega.
Ingredienti
- 100g de rucola (insalatine verdi miste, spinaci novelli, soncini...)
- pomodorini cilegia
- 120g grana gratuggiato
- 50g salmone fumato
- 20g noci
- 2 rametti di basilico
- aceto balsamico
- sale
- olio d'oliva
1.- Lavate i pomodorini r metteteli sulla placca del forno. Irrorateli con un filo d'olio, salate, cuocete a 160º per 30 minuti e lasciateli intiepidire. Pulite l'insalata, lavatela e sgrondatela bene.
2.- Scaldate sul fuoco una padellina antiaderente, distribuite sul fondo 30g di grana grattugiato; lasciate che si fonda formando un disco dal bordo irregolare. Mettete la cialda in forma posandola su una ciotolina rovesciata.
3.- Fatte raffredare bene e preparate nello stesso modo le altre 3 cialde.
4.- Mettete l'insalata in una ciotola e condite con sale, un filo d'olio e aceto balsamico. Distribuite l'insalata nelle cialde, aggiungete il salmone fumato e le noci. Distribuite i pomodorini tiepidi nel piatto e servite subito come antipasto.
Etiquetes de comentaris: amanida, sale + pepe
4 Comments:
A mí me pasa lo mismo, si me entra por los ojos una receta, tengo que hacerla enseguida...la cialda di grana me encanta!
dissabte, 4 d’agost del 2007, a les 0:23:00 CEST
Carai gemma si que has pujat el llistó! Una delícia! FELICITATS!
CRISTINA
http://vidaculinaria.blogspot.com
dimecres, 22 d’agost del 2007, a les 14:13:00 CEST
Quin nivell... Els cistellets de grana m´han deixat parada. Té que estar bonníssim. Felicitats.
diumenge, 26 d’agost del 2007, a les 14:30:00 CEST
Hi Gemma,
I really like this recipe. Grana and Parmigiano are my favourite cheese.
Habe a nice day!
dimecres, 5 de setembre del 2007, a les 9:08:00 CEST
Publica un comentari a l'entrada
<< Home