dimarts, gener 29

Falafel

Avui segona sessió de "Cuina d'avantguarda" amb la Cristina i la Gemma, però abans us deixo una recepta amb sabor àrab. Marxo a fer esferificacions :-D

Ingredients (20-24 unitats)
- 250g cigrons (posats en remull la nit anterior)
- 1 ceba
- 2 grans all
- 2 culleradetes comí
- 2 culleradetes coriandre en pols
- 2 cullerades julivert picat
- 2 cullerades de coriandre fresc (opcional)
- oli d'oliva
- sal i pebre negre



1.- Escorreu els cigrons i esbandiu-los. Poseu-los en un robot de cuina i tritureu-los bé. Treieu-los del robot i poseu-los en un bol gran.

2.- Processeu també amb la picadora la ceba, els alls, les espècies i les herbes fins que quedi tot ben picat. Afegiu-ho a la pasta de cigrons, barregeu-ho bé amb una cullera, condimenteu amb força sal i pebre, tapeu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera (2 hores mínim).

3.- Per a formar els falafel, humitegeu-vos les mans i feu boletes amb la pasta. Si voleu, podeu congelar els falafel en aquest moment.

4.- Escalfeu un raig d'oli en una paella i fregiu els falafel deixant que es facin 2-3 minuts per cada banda (la superfície ha de quedar ben cruixent). Escorreu-los sobre paper de cuina per a que deixin anar l'excés d'oli.

Si ho preferiu, els podeu coure al forn enlloc de fregir-los: Poseu els falafel a una safata de forn i pinteu-los amb unes gotes d'oli. Enforneu-los a 200º durant uns 15 minuts, doneu-los la volta i enforneu-los uns altres 10-15 minuts més.

12 Comments:

Blogger Anna said...

Hola!
Mentre ets esferificant a classe de cuina, rep aquest premi al Blog Desafio. Ja tinc ganes de veure les noves receptes d'avantguarda!

http://elkiwiblau.blogspot.com/2008/01/he-rebut-el-premi-al-blog-desafio.html

dimarts, 29 gener de 2008 a les 19:59:00 CET

 
Blogger Marona said...

Faré la teva versió, que l'ultim cop que els vaig fer no em van acabar de fer el pes! Gràcies per la recepta!

dimecres, 30 gener de 2008 a les 9:51:00 CET

 
Blogger Virgoletta said...

Hola Gemma,
una pregunta sobre la recepta: els cigrons han de ser bullits abans?
Com que dius que cal posar-los en remull, no em quedava clar com eren.

Merci!
Gemma.

dimecres, 30 gener de 2008 a les 12:16:00 CET

 
Blogger gemma said...

Anna,
Aviat veuràs alguna recepta d'avantguarda :-) Gràcies pel premi!

Marona,
Prova aquesta recepta, queden molt molt aconseguits. Ja em diràs.

Virgoletta,
Benvinguda al blog! Els cigrons han de ser crus, només posats en remull la nit abans.

dimecres, 30 gener de 2008 a les 12:25:00 CET

 
Blogger Walter Velázquez said...

Sta: La felicito por la nominacion recibida! Pase de visita por su blog, y POR DIOS: ME QUEDARÍA A VIVIR!
Mire no le propongo matrimonio porque tengo 84 años.
Visiteme: carloscalostropresenta.blogspot.com.
Un beso.
Suyo Don Carlos Calostro Meconio.

dimecres, 30 gener de 2008 a les 12:39:00 CET

 
Blogger Lina said...

Ummm , m'encanten els falafels, aquesta la faig segur ;-)

dimecres, 30 gener de 2008 a les 15:28:00 CET

 
Blogger Gemma said...

Ep! Quina recepta més bona, sobretot la idea de coure'ls al forn (ja saps que a mi això dels fregits...) i també el truco de congelar-los. No n'he fet mai, em pensava que eren més difícils!
Amb què els acompanyes, amb una amanida com a la foto? Creus que si els congelo i els faig al forn poden ser un bon entrant (en el sentit de pràctic) per un dinar amb 15 persones? Uf! Quantes preguntes...
Per cert, esferificacions ahir no, però aires i espumes sí, eh? ;)

dimecres, 30 gener de 2008 a les 16:15:00 CET

 
Blogger amiloquemegustaescocinar said...

Hola!
gracias por pasarte por mi blog ;)
Buenos estos falafels. Me encantan!!
besos
amiloquemegustaescocinar

dijous, 31 gener de 2008 a les 22:23:00 CET

 
Blogger canela said...

Felicitats, Gemma, m'encanten les teves receptes i el teu blog.

Puc posar-te a la llista d'enllaços favorits en el meu?

Salutacions,


canela

divendres, 1 febrer de 2008 a les 23:40:00 CET

 
Blogger cerise said...

Una receta perfecta , estaba buscando recetas para poder llevar al trabajo...y estos Falafel me parecen todo un acierto!!!

dilluns, 4 febrer de 2008 a les 15:04:00 CET

 
Blogger gemma said...

Walter,
Bienvenido! Ahora mismo me paso por tu blog.

Lina,
Vull veure les fotos!

Gemma,
Més que un entrant, els veig més com a aperitiu, no? Amb una mica de hummus i pa de pita torrat mmmmmmm...

Amiloquemegustaescocinar,
Bienvenida y felicidades por el blog :-D

Canela,
Benvinguda! I tant que pots posar-me als teus enllaços!

Cerise,
Sí, te los puedes llevar en el tupper perfectamente. Y te digo lo mismo que a Gemma, con hummus y pan de pita tostado están de muerte :-D

dilluns, 4 febrer de 2008 a les 22:23:00 CET

 
Blogger Ester said...

Gemma, els acabem de menjar per sopar i han quedat bonissims!
Jo a més hi he afegit dues cullaradetes de sèsam,que m'agrada molt.

Merci per la recepta!!!

dimarts, 18 agost de 2009 a les 22:36:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home