Club S&P: Fusilli bucati al sedano
Avui he comprat un api maquíssim, gros i tendre a les pageses de la Boqueria... i per 60 cèntims! Unes branques del cor han anat a parar a aquesta recepta de pasta on l'api cruixent contrasta amb la cremositat dels formatges, per la resta ja tinc preparat un altre final.
A que són maques les tovalles de la foto? Són el primer regal que el meu avi li va fer a la meva iaia quan es van fer nòvios.
Ingredients
- 350g fusilli bucati
- 150g gorgonzola
- un cor d'api
- 100g formatge cremós (tipus Philadelphia)
- 150ml llet
- 30g mantega
- sal
- pebre
1.- Coeu la pasta en una cassola en abundant aigua salada seguint les instruccions del fabricant per a que quedi al dente. Mentrestant, netegeu el cor de l'api i talleu-lo ben menut.
2.- Poseu el gorgonzola en un cassó, afegiu la mantega, el formatge cremós i la llet, barregeu-ho amb cura, afegiu un pessic de sal i deixeu-ho coure a foc moderat. Remeneu de tant en tant amb una cullera de fusta fins que obtingueu una crema llisa i homogènia (5-6 minuts).
3.- Coleu la pasta i serviu-la amb la crema de formatge, l'api trinxat i abundant pebre mòlt al moment.
Ingredienti
- 350g fusilli bucati
- 150g gorgonzola dolce e cremoso
- un cuore di sedano
- 100g formaggio cremoso (tipo Philadelphia)
- 150ml latte
- 30g burro
- sale
- pepe
1.- Cuocete la pasta in abbondante acqua bollente salata. Preparate intanto il condimento. Pulite e lavate il cuore di sedano, e tritatelo fine con tutte le sue foglioline verdi.
2.- Private il gorgonzola della crosta, mettetelo in una casseruolina, aggiungete il burro, il formaggio cremoso e il latte, mescolate con cura, salate leggermente e lasciate cuocere a fuoco moderato, mescolando ancora con un cucchiaio di legno, per 5-6 minuti, fino quando avrete ottenuto una crema liscia e omogenea.
3.- Scolate infine la pasta al dente, trasferitela in una terrina, preferibilmente riscaldata, conditela subito con la crema di formaggio preparata, il sedano tritato e abbondante pepe macinato al momento, mescolate bene e servite.
Etiquetes de comentaris: pasta, sale + pepe
5 Comments:
L'api és d'aquells aliments que de petita no m'agradava gens i ara de gran em torna boja! Té un gust tan particular que abans em costava, però ara... en poso a tot arreu! Cru, cuit, sol, acompanyat... mmmmm
Aquesta salsa amb api i formatge deu ser boníssima!
dilluns, 3 de març del 2008, a les 12:06:00 CET
Ai, per cert, m'oblidava de preguntar: quants anys tenes aquestes estovalles????
dilluns, 3 de març del 2008, a les 12:07:00 CET
Gemma,
A mi sempre m'ha agradat l'api però reconec que té un gust especial i entenc que hi hagi gent que no el suporti... a casa només ens agrada a la meva mare i a mi.
Les tovalles deuen tenir uns 70 anys!
dilluns, 3 de març del 2008, a les 12:54:00 CET
M'ha encantat la recepta. El api no hem cau molt be, però no l'he provat mai barrejat amb formatge. Però el millor són les tovalles, on va a parar, jajaja.
Besets
dilluns, 3 de març del 2008, a les 15:55:00 CET
Hola Gemma, em vaig quedar amb les ganes de conèixer-te l'altre dia a la classe de ma Mireia carbó, espero que ens trobem ben aviat en una altra classe o trobada similar.
Una abraçada
Ester
dimarts, 4 de març del 2008, a les 12:19:00 CET
Publica un comentari a l'entrada
<< Home