dijous, gener 10

Bacalhau à Brás

Els Reis m'han portat més llibres de cuina! És que quan els Reis naveguen per Amazon no hi ha qui els pari :-)



El meu propòsit és estrenar-los tots ben aviat però encara no he tingut temps a mirar-me'ls amb calma. De moment, una recepta de bacallà portuguesa.


Ingredients
- 4 talls bacallà desalat
- 3 cebes petites
- 4 patates
- 1 gra d'all
- 5 ous
- olives d'Aragó
- julivert
- oli d'oliva
- sal i pebre

1.- Poseu la ceba tallada a grills i l'all ben menut a daurar en cassola amb un raig d'oli d'oliva.

2.- Peleu i talleu les patates a rodanxes i després a tires llargues (tipus patates palla), renteu-les i eixugueu-les.

3.- Fregiu les patates en una paella amb oli d'oliva. Us han de quedar toves no cruixents. Un cop fregides, escorreu-les bé.

4.- Poseu els talls de bacallà (amb la pell cap amunt) a la cassola on teniu la ceba. Tapeu la cassola i deixeu que es faci a foc lent durant uns 8-10 minuts.

5.- Doneu unes voltes al bacallà per a que es faci per totes bandes.

6.- Treieu el bacallà de la cassola i quan sigui fred, desfeu-lo a làmines.

7.- Torneu el bacallà a la cassola, juntament amb la ceba i les patates. Afegiu-hi els ous batuts i remeneu-ho fins que aquests quallin.

8.- Decoreu amb una cullerada de julivert trinxat i un grapat d'olives d'Aragó.

8 Comments:

Blogger Mar Calpena said...

El de la Jessica Seinfeld està causant molta polèmica als USA. Els dietistes carreguen contra ella perquè el llibre proposa "enganyar" els nens preparant plats on sembla que no hi hagin verdures, enlloc d'acostumar-los a menjar-les. I a sobre, sembla que algú altre ja va fer un llibre similar no fa gaire, i la cosa fa un cert tuf de plagi... Tinc molta curiositat per sentir la teva opinió.

divendres, 11 gener de 2008 a les 10:07:00 CET

 
Blogger Sara said...

Gemma: boníssim aquest bacallá!
Quan vaig estar a Lisboa vaig probar un no gaire popular "Bacalhau com Natas", que és similar a la brandada, i similar al "Bacalhau a bras" però amb crema de llet.
Boníssim, de veritat.

Vaig intentar "encertar" la recepta, i la vaig aconseguir bastant, ja te la faré arribar si t'agrada el bacallà!

Bon any nou!

diumenge, 13 gener de 2008 a les 20:52:00 CET

 
Blogger gemma said...

Mar,
No sabia res de la polèmica d'aquest llibre. De fet, no el coneixia fins que me'l van portar els Reis (el van portar perquè era el més venut als USA).
Ja et comentaré què tal.

Sara,
Sí! Recepta, recepta! M'encanta el bacallà de totes formes, així que provaré aquest que dius.

diumenge, 13 gener de 2008 a les 21:10:00 CET

 
Blogger Cristina said...

jajajaja! els meus tambe naveguen per Amazon però més aviat per www.amazon.fr ;-) JAJAJAJA

a mi no m'agrada massa el bacallà pel seu gust salat :S

dilluns, 14 gener de 2008 a les 15:06:00 CET

 
Blogger ibancito said...

El bacalao me encanta...y precisamente el bacalao a bras es uno de mis platos favoritos (siempre mezclado en los recuerdos con maravillosos viajes a Portugal).
Tal vez por no meterme con los recuerdos nunca me he atrevido a hacerlo en casa...

Ibán (¿Te quedas a cenar?)

dimarts, 15 gener de 2008 a les 19:43:00 CET

 
Blogger Sara said...

Hola de nou, Gemma!

Intentaré fer la recepta promesa aquesta setmana, i et deixaré el link.

Però perquè vagis fent boca...

http://tastaolletes.blogspot.com/2007/10/pimientos-del-piquillo-rellenos-de.html

Petons.

divendres, 18 gener de 2008 a les 14:22:00 CET

 
Blogger Sara said...

Ja he penjat el "bacalhau com natas"!

Una abraçada,

dijous, 7 febrer de 2008 a les 16:24:00 CET

 
OpenID sophiablasco said...

Gràcies Gemma, el publico dins la secció "Receptes per Viure Bé'. Una delícia!

divendres, 4 febrer de 2011 a les 10:38:00 CET

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home