dijous, de novembre 8

Club S&P: Cannelloni con asparagi e semi di sesamo

Una de canelons diferents.

Ingredients
- 12 canelons
- 1 manat espàrrecs
- 150g ricotta
- 1 ceba
- mantega
- 100g crema de llet
- formatge grana o parmesà ratllat
- 2 cullerades llavors de sèsam
- nou moscada
- oli extra-verge d'oliva
- sal
- pebre

1.- Renteu els espàrrecs i coeu-los al vapor per 10-15 minuts. Talleu-los a rodanxes. Peleu la ceba, piqueu-la menuda i coeu-la en una paella amb un raig d'oli; uniu els espàrrecs, un pessic de sal i pebre i deixeu-ho coure uns 3-4 minuts més. Deixeu-ho refredar, afegiu-hi la ricotta, 4 cullerades de grana i sal si cal. Barregeu-ho bé.

2.- Poseu 3 cullerades de grana en una paella, afegiu-hi la crema de llet, la nou moscada i un pessic de sal i de pebre. Deixeu coure 10 minuts. Torreu les llavors de sèsam en una paella antiadherent sense oli.

3.- Bulliu els canelons en abundant aigua salada seguint les indicacions del fabricant, refredeu-los en aigua freda i esteneu-los sobre un drap de cuina. Distribuïu al centre de cada caneló una mica del compost, enrotlleu-los i poseu-los damunt d'una safata que pugui anar al forn (podeu posar una mica de mantega a la base per a que no s'enganxin).

4.- Distribuïu la crema i les llavors de sèsam per damunt dels canelons. Coeu els canelons 10 minuts al forn a 200º i feu-los gratinar uns 5 minuts més.

*

Ingredienti
- 200g de pasta fresca all'uovo già stesa
- un kg di asparagi
- 150g di ricotta
- uno scalogno
- burro
- 100g di panna
- grana grattugiato
- 2 cucchiai di semi di sesamo
- noce moscata
- olio extravergine d'oliva
- sale, pepe

1.- Mondate gli asparagi, lavateli, cuoceteli a vapore per 10-15 minuti e tritateli grossolanamente. Sbucciate lo scalogno, tritatelo e fatelo appassire in un tegame con 20g di burro; unite gli asparagi, salate, pepate e cuocete per 3-4 minuti. Lasciate raffreddare, aggiungete la ricotta, 4 cucchiai di grana, sale e mescolate.

2.- Mettete 3 cucchiai di grana in una ciotola, unite la panna, la noce moscata e un pizzico di sale e di pepe; fate tostare i semi di sesamo in un tegame antiaderente senza condimento.

3.- Tagliate la pasta all'uovo in 12 quadrati di circa 12 cm e cuoceteli per 3 minuti in acqua bollente salata a cui avrete aggiunto 2 cucchiai di olio; poi scolateli uno per volta con un mestolo forato e posateli su un telo. Distribuite al centro di ogni quadrato un poco del composto fatto scendere da una tasca da pasticciere senza bocchetta, arrotolatelo formando un cannellone e trasferitelo in una pirofila imburrata tenendo la parte de la chiusura rivolta verso il basso.

4.- Ripetete le stesse operazioni in modo di ottenere altri 11 cannellonni, sistemateli nella pirofila, distribuitevi sopra la panna e i semi di sesamo e coprite la pirofila con alluminio. Cuocete i cannelloni in forno a 200º per circa 15 minuti, eliminate l'alluminio e fate gratinare la preparazione per qualche minuto.

6 Comments:

Blogger Marta said...

Eixos canelons tenen una pinta de morirse. Els provaré

divendres, 9 de novembre del 2007, a les 18:06:00 CET

 
Blogger starbase said...

Qualsevol cosa a la que li posis espàrrecs em guanya el paladar.

Felicitats, molt llaminers aquests canelons.

divendres, 9 de novembre del 2007, a les 18:18:00 CET

 
Blogger Unknown said...

oooooooooooh, d'esparrecs! quina bona ideaaaa :P
Em copio la teva recepta. Vull provar-los de fer...

dilluns, 12 de novembre del 2007, a les 12:24:00 CET

 
Blogger enric said...

Les presses són males companyes de viatges… i també al fogons.

Vaig voler fer, tant sí com no, dissabte passat aquests canalons (a casa els espàrrecs ens entusiasmen), pero vaig començar a fer-los massa tard: els espàrrecs i la ceba no estaven prou freds, millor dit, encara estaven calents, i quan vaig afegir-hi la ricotta i el parma ratllat, amb la mateixa escalfor, es van fondre una mica i no hi va haver manera d’enrotllar bé els canalons. Així és, doncs, que els vaig haver de presentar en forma de lassanya.

De tota manera, el resultat del sabor final val a dir que va ser excel·lent.

Un altre dia que els faci, segurament la setmana entrant, prepararé els espàrrecs i la ceba la nit abans.

Salutacions.

P.S. Gemma: Tot aquell embolic ja va quedar solucionat. Gràcies per tot i disculpa les molèsties.

dilluns, 12 de novembre del 2007, a les 22:24:00 CET

 
Blogger Saffron said...

Meravigliosi e originali.
Brava!!

dimecres, 14 de novembre del 2007, a les 10:12:00 CET

 
Blogger Lefrancbuveur said...

ottimi e complimenti per il sito!

divendres, 16 de novembre del 2007, a les 23:44:00 CET

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home