dijous, d’octubre 25

World pasta day: Insalata di pasta profumata al limone


El 25 d'octubre de cada any es celebra el World Pasta Day. El propòsit principal del World Pasta Day és promoure els beneficis nutricionals de la pasta arreu del món... i una fan de la pasta com jo no podia faltar a la cita.


La Verena de Mangia che ti fa bene farà un recull de totes les receptes de pasta publicades durant el World Pasta Day 2007.

Ingredients
- 350g farfalle
- 4 pastanagues
- 300g tonyina esmicolada
- 2 grans d'all pelats
- 3 cullerades de julivert i alfàbrega trinxats
- suc de 2 llimones
- pell ratllada d'una llimona
- 8 cullerades d'oli extraverge d'oliva
- sal
- pebre

1.- Peleu les pastanagues amb un pelapatates, renteu-les, eixugueu-les i ratlleu-les directament dins d'un bol; afegiu la tonyina escorreguda i esmicolada, el suc i la pell de llimona i els grans d'all. Amaniu amb 5 cullerades d'oli, un pessic de sal i perfumeu-ho amb pebre abundant. Barregeu-ho tot bé amb una cullera de fusta, cobriu-ho amb paper film i deixeu marinar al frigorífic 1 hora com a mínim.

2.- Coeu la pasta en una cassola en abundant aigua salada seguint les instruccions del fabricant per a que quedi al dente.

3.- Coleu la pasta i afegiu-hi un raig d'oli d'oliva per a evitar que s'enganxi. Deixeu-la refredar.

4.- Aboqueu la pasta al bol on hi teniu les pastanagues i la tonyina. Barregeu-ho tot bé i perfumeu-ho amb el julivert i l'alfàbrega. Podeu afegir, si és necessari, un fil d'oli més.


*

Ingredients
- 350g farfalle
- 4 carrots
- 300g canned crumbled tuna
- 2 peeled garlic cloves
- 3 spoons chopped flatleaf parsley and basil leaves
- juice of 2 lemons
- 1 lemon zest, gratted
- 8 spoons extra-virgin olive oil
- salt and freshly ground black pepper

1.- Peel the carrots and grate them into a bowl; add the crumbled tuna (without the oil), the lemon juice, the lemon zest and the garlic cloves. Season with 5 spoons of olive oil, salt and freshly ground black pepper. Mix with a wooden spoon and cover with plastic wrap. Keep in fridge for 1 hour at least.

2.- Cook pasta in boiling salted water until tender according to packet instructions.

3.- Drain pasta well and add a bit of olive oil to avoid pasta stick. Let it cool.

4.- Mix pasta with carrots and tuna. Season with parsley and basil leaves. If necessary, you can add a little bit of olive oil.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Gemma, I am very happy to be hosting this event! You have no idea how wonderful is to be able to meet bloggers all around the world with great recipes and experiences to share!
Thanks for the recipe! How did you know about the event?
I will be posting the round up very soon!
Cheers,
Verena

divendres, 26 d’octubre del 2007, a les 2:45:00 CEST

 
Blogger Marta said...

I a mi que se m'havia passat l'event. Jo, que soc la reina dels events, ejejej.

Besets

divendres, 26 d’octubre del 2007, a les 10:18:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home