dijous, de maig 10

Club S&P: Farfalle con ricotta e salsiccia

Una altra recepta de la meva revista de cuina favorita: Sale&Pepe (Octubre 2004). Podeu veure tots els treballs del mes de maig aquí.



Ingredients
- 320g farfalle
- 300g salsitxes o botifarra
- 200g ricotta
- 2,5dl llet
- 3 cullerades pecorino ratllat
- julivert
- 2 cullerades d'oli extra verge d'oliva
- sal, pebre

1.- Elimineu la pell de les salsitxes o la botifarra i esmicoleu-les amb les mans. Escalfeu l'oli en una paella, afegiu la pasta de salsitxa i deixeu que s'enrosseixi lleugerament. Afegiu tota la llet, saleu-ho amb moderació (la salsitxa ja és prou gustosa), incorporeu pebre abundant i continueu la cocció a foc baix per 4-5 mints, barrejant de tant en tant.

2.- Poseu la ricotta en un bol, saleu-la, perfumeu-la amb una mica de pebre i treballeu-la amb una cullera fins que obtingueu una crema homogènia.

3.- Coeu la pasta en una cassola amb abundant aigua salada; coleu-los, deixant-los un pèl humits, incorporeu-los al bol amb la ricotta i barregeu bé. Afegiu-los a la paella amb la salsitxa, uniu el pecorino ratllat i el julivert rentat i tallat i, sempre remenant, salteu-los un moment a foc moderat. Treieu-los del foc i serviu immediatament.

*

Ingredienti
- 320g farfalle
- 300g di salsiccia a nastro
- 200g di ricotta cremosa
- 2,5dl di latte
- 3 cucchiai circa di pecorino gratuggiato
- un mazzeto di prezzemolo
- 2 cucchiai di olio extravergine d'oliva
- sale, pepe

1.- Eliminate la pelle della salsiccia e sbriciolatela con le mani. Scaldate l'olio in un tegame, trasferite la pasta di salsiccia e lasciatela rosolare leggermente. Versate tutto il latte, salate con moderazione (la salsiccia è già piuttosto saporita), cospargete con un'abbondante macinata di pepe e continuate la cottura a fuoco basso per 4-5 minuti, mescolando ogni tanto.

2.- Mettete la ricotta in una terrina, salatela, profumatela con un poco di pepe e lavoratela con un cucchiaio fino a quando avrete ottenuto una crema omogenea.

3.- Cuocete i farfalle in abbondante acqua bollente salata; scolateli, lasciandoli piuttosto umidi, trasferiteli nella terrina con la ricotta e mescolate finché saranno ben conditi. Poi versateli nel tegame con la salsiccia, unite il pecorino gratuggiato e il prezzemolo lavato e tritato grossolanamente e, sempre mescolando, fateli saltare per qualche istante a fuoco moderato. Levate dal fuoco e portare subito la pasta in tavola.

Etiquetes de comentaris: ,

5 Comments:

Blogger Tulip said...

Gemma!
sono proprio flice della tua partecipazione!!!

Adesso vado di corsa ad aggiornare il club!!
baci!

La nuova presidentessa!!

divendres, 11 de maig del 2007, a les 9:26:00 CEST

 
Blogger Marisa Beato said...

Bendita revista, qué recetas. Consigue que me emocione todos los meses.
Besos

dissabte, 12 de maig del 2007, a les 10:43:00 CEST

 
Blogger Anna said...

Hola! T'he començat a seguir fa poc temps però ja m'estic tornant addicte al teu blog! ;) Tenim gustos molt similars i això que jo sóc un pèl especial per la cuina... Només una pregunta, m'agradaria fer aquesta recepta però no aconsegueixo trobar el formatge pecorino. L'he buscat al Corte Inglés, tant al súper com al Club del Gourmet i no n'he trobat. Perquè després diguin que tenen de tot... On el puc trobar a Barcelona?
Gràcies!

divendres, 18 de maig del 2007, a les 20:36:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Anna,
Perdona per contestar tan tard...

A Barcelona el pots trobar a Tutusaus, a Tot Formatge (Passeig del Born, 13) o a La Teca.

Gràcies per llegir-me :-D

dimecres, 30 de maig del 2007, a les 21:05:00 CEST

 
Anonymous Anònim said...

Ciao

bel blog e belle proposte

a proposito.. ecco la nostra salsiccia CALABRESE affumicata

dijous, 5 de juliol del 2007, a les 10:58:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home