Pastéis de Belém
Si aneu a Lisboa és imprescindible fer una visita a la única fábrica de Pastéis de Belém i tastar un dels 10.000 pastissets que es fan allà diàriament (els caps de setmana en poden arribar a fer 50.000!).
L'autèntica recepta dels pastéis només la coneixen 3 persones al món, que el.laboren la crema a la oficina do segredo (oficina del secret), o sigui que a continuació us poso una aproximació als pastéis perquè no sóc una de les afortunades :-(
Ingredients (6-8 pastissets, depèn de la mida)
- pasta de full
- 5 rovells d'ou
- 250ml de nata líquida
- 100g de sucre
- 1 cullerada de Maizena
- ratlladura de llimona (poquíssima)
1.- Feu la crema: Barregeu els rovells, la nata líquida, el sucre, la Maizena i la ratlladura de llimona en un cassó. Poseu-ho al foc i no deixeu de remenar fins que bulli. Apagueu el foc i deixeu refredar la crema.
2.- Talleu la pasta de full en rodones i Folreu-hi uns motlles rodons petits (de flam o muffin). Ompliu els motlles amb la crema freda.
3.- Poseu-los al forn a 230º-240º fins que la massa de full sigui cuita i la crema daurada per damunt (els vaig tenir 15 minuts aprox.)
Empolseu-los amb sucre glacé i canyella en pols. Es poden menjar calents o freds.
Etiquetes de comentaris: cuina portuguesa, postre
3 Comments:
La cuina portuguesa m'encanta.
Un cop a l'any aprofito les meves visites a Extremadura i faig una escapada per fer un sopar a algún restaurant Portugués.
Grans postres, m'agrada molt la extra-dolça siricaia (jo la pronuncío així) amb la seva pruna confitada.
Obrigadooooo :)
dimarts, 17 d’abril del 2007, a les 21:06:00 CEST
gracias per la teva visita al meu blog,el teu m´agrada molt,i tens cosas molt macas,un peto elena
dimecres, 18 d’abril del 2007, a les 11:00:00 CEST
Não acredito! :-) Ver pastéis de nata neste blog, que maravilha! Estão liiiindos!
dimecres, 9 de maig del 2007, a les 20:21:00 CEST
Publica un comentari a l'entrada
<< Home