dimarts, d’abril 17

Pastéis de Belém

Si aneu a Lisboa és imprescindible fer una visita a la única fábrica de Pastéis de Belém i tastar un dels 10.000 pastissets que es fan allà diàriament (els caps de setmana en poden arribar a fer 50.000!).

L'autèntica recepta dels pastéis només la coneixen 3 persones al món, que el.laboren la crema a la oficina do segredo (oficina del secret), o sigui que a continuació us poso una aproximació als pastéis perquè no sóc una de les afortunades :-(


Ingredients (6-8 pastissets, depèn de la mida)
- pasta de full
- 5 rovells d'ou
- 250ml de nata líquida
- 100g de sucre
- 1 cullerada de Maizena
- ratlladura de llimona (poquíssima)

1.- Feu la crema: Barregeu els rovells, la nata líquida, el sucre, la Maizena i la ratlladura de llimona en un cassó. Poseu-ho al foc i no deixeu de remenar fins que bulli. Apagueu el foc i deixeu refredar la crema.

2.- Talleu la pasta de full en rodones i Folreu-hi uns motlles rodons petits (de flam o muffin). Ompliu els motlles amb la crema freda.

3.- Poseu-los al forn a 230º-240º fins que la massa de full sigui cuita i la crema daurada per damunt (els vaig tenir 15 minuts aprox.)

Empolseu-los amb sucre glacé i canyella en pols. Es poden menjar calents o freds.

Etiquetes de comentaris: ,

3 Comments:

Blogger starbase said...

La cuina portuguesa m'encanta.
Un cop a l'any aprofito les meves visites a Extremadura i faig una escapada per fer un sopar a algún restaurant Portugués.

Grans postres, m'agrada molt la extra-dolça siricaia (jo la pronuncío així) amb la seva pruna confitada.

Obrigadooooo :)

dimarts, 17 d’abril de 2007 a les 21:06:00 CEST

 
Blogger elena said...

gracias per la teva visita al meu blog,el teu m´agrada molt,i tens cosas molt macas,un peto elena

dimecres, 18 d’abril de 2007 a les 11:00:00 CEST

 
Blogger Elvira said...

Não acredito! :-) Ver pastéis de nata neste blog, que maravilha! Estão liiiindos!

dimecres, 9 de maig de 2007 a les 20:21:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home