dissabte, de desembre 9

Club S&P: Cantucci con nocciole e cioccolato - Carquinyolis amb avellanes i xocolata

Des d'un cop que vam anar a Roma, al maig de 2002, quan vaig a Itàlia sempre em compro el "Sale&Pepe". Naturalment, quan sé d'algú que hi va, li encarrego. Hi ha anys que les he aconseguit gairebé totes. Sempre hi ha un familiar, amic, company de feina que hi va... és el poder de les low-cost!

Aquests carquinyolis són del S&P de l'abril del 2006.


Ingredients
- 500g farina
- 250g sucre
- 250g avellanes pelades
- 100g xocolata negra
- 1/2 got de vermut
- 50g de mantega
- 3 ous petits
- 16g de llevat per dolços (Royal)
- 1 llimona

1.- Tritureu grossament la meitat de les avellanes; talleu a trossos petits la xocolata. Poseu en un bol: la farina, el llevat, el sucre, la mantega, els ous, la ralladura de la pell de la llimona i el vermut. Treballeu la massa fins que sigui ben compacta. Aplaneu la massa una mica i tireu per damunt les avellanes (les triturades i les senceres) i la xocolata i treballeu la massa. Heu d'obtenir una massa compacta i consistent (podeu afegir una mica més de farina si cal).

2.- Enceneu el forn a 180º. Dividiu la massa en 10 parts i feu tires llargues, de 4cm d'amplada aproximadament. Poseu-los a la safata del forn i enforneu-los uns 20-25 minuts.

3.- Treieu-los del forn i deixeu que es refredin una mica. Talleu-los a llesques d'un parell de cm. Enforneu els carquinyolis uns altres 5 minuts per a que quedin cruixents

*

Ingredienti
- 500g circa di farina
- 250g di zucchero
- 250g di nocciole spellate
- 100g di cioccolato fondente
- mezzo bicchiere di vermut
- 50g di strutto (o burro)
- 3 uova piccole
- una bustina da 16g di lievito per dolci
- 10g di ammoniaca per dolci
- un limone non tratato

1.- Tritate grossolanamente metà delle nocciole; spezzettate il cioccolato. Raccogliete in una terrina la farina, il lievito, l'ammoniaca, lo zucchero, lo strutto (o il burro), le uova, la scorza grattugiata del limone e il vermut; impastate e lavorate l'impasto finché sarà compatto; appiattitelo un po', spargetevi sopra le nocciole, sia intere che tritate, il cioccolato e impastate ancora il tutto: dovete ottenere una pasta consistente, eventualmente aggiungete ancora poca farina.

2.- Accendete il forno a 180º. Dividete l'impasto in 10 pezzi e formate dei filoni larghi circa 4cm; sistemateli, leggermente distanziati, su una placca foderata con carta da forno e infornateli per 20-25 minuti.

3.- Sfornateli, lasciateli intiepidire, poi tagliateli a fette spesse un paio di cm. Infornate i cantucci per altri 5 minuti per farli diventari croccanti.

Etiquetes de comentaris: ,

14 Comments:

Blogger maria said...

Si t'agraden els carquinyolis, aquí tens una altra recepta, també bona.

-100 grs.d'ametlles crues i amb pell, que es remullen i després s'aixuguen.
-175 grs. de farina.
-100 grs. de sucre.
-1 ou.
-Una mica de ratlladura de llimona.
-1 culleradeta de llevat en pols.
-1/2 culleradeta de canyella en pols.

Amb la farina es fa un volcà i al mig s'hi posen els demés ingredients menys les ametlles.Primer es barregen amb una forquilla i després amb les mans. Un cop feta la massa s'hi afegeixen les ametlles senceres. Queda una pasta seca. Es fan 3 parts amb la pasta i de cada una de les parts, es fa una croqueta llarga, d'un centímetre d'alt per uns 2,5 cms. d'ample, una mica aplanada.Es pinten amb rovell d'ou.
Es col.loquen a la llauna del forn,bastant calent, untat amb mantega, fins que agafin color. Quan estiguin tebis, es treuen del forn agafats amb un paper perquè no ens cremem i es tallen al biaix i es tornen a posar al forn perquè perdin el color a cru. Primer es torraran una mica d'un cantó i deprés de l'altre.
Espero que t'agradin.

diumenge, 10 de desembre de 2006 a les 14:13:00 CET

 
Blogger gemma said...

Moltes gràcies, Maria. Els provaré ben aviat!

diumenge, 10 de desembre de 2006 a les 18:52:00 CET

 
Blogger Francesca said...

ma sono golosissimi :-P
(ti ho risposto all'email)
Francesca

dilluns, 11 de desembre de 2006 a les 14:42:00 CET

 
Blogger gemma said...

Grazie, Francesca! Tutti gli cantucci sono spariti in meno di 2 giorni!

dimarts, 12 de desembre de 2006 a les 21:17:00 CET

 
Blogger Saffron said...

Tanti Auguri di Buon Natale!!!

dijous, 21 de desembre de 2006 a les 17:38:00 CET

 
Blogger kuka said...

Feliz Natal Gemma.

dissabte, 23 de desembre de 2006 a les 9:53:00 CET

 
Blogger Papilles et Pupilles said...

Bon Nadal - Joyeux Noel ! Amitiés - Anne

dissabte, 23 de desembre de 2006 a les 12:01:00 CET

 
Blogger danielad said...

Buon Natale Gemma e buon anno nuovo

Daniela

dissabte, 23 de desembre de 2006 a les 16:52:00 CET

 
Blogger Blanca said...

Aquests carquinyolis tenen un aspecte espectacular. Els provaré, no n'he fet mai, aquesta és una bona ocasió. Bon Nadal i Feliç 2007 Gemma.

Blanca

dimecres, 27 de desembre de 2006 a les 14:47:00 CET

 
Blogger maria said...

Unes bones festes a tots i un feliç any nou!

dijous, 28 de desembre de 2006 a les 10:10:00 CET

 
Blogger gemma said...

Gràcies a tots! Espero que tots hagueu passat unes Bones Festes.

dijous, 28 de desembre de 2006 a les 11:53:00 CET

 
Blogger nini said...

Che bei cantucci, sono proprio tentanti!

divendres, 5 de gener de 2007 a les 8:33:00 CET

 
Blogger Pablo said...

Gemma,no tinc ni idea si llegiras aixo perque aquesta recepta ja va cap a l'any... soc en Pablo, el germa del Javi (Finlandia). Ahir vam anar a dinar a un restaurant italia i de postre em vaig demanar cantucci... i vaig dir-me "ei, aixo ho he de provar a fer" i em vaig enrecordar de la recepta. No tinc ni avellanes ni volia posar xocolata, pero han quedat deliciosos. Petons desde Irlanda!!

dilluns, 15 d’octubre de 2007 a les 22:12:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Hola Pablo,
I tant que et llegeixo! Llegeixo tots i cadascun dels comentaris que em poseu al blog!

Me n'alegro que et quedéssin bons :-)

Un petó gros!

dimarts, 16 d’octubre de 2007 a les 19:17:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home