dilluns, de novembre 27

Torta di mele rovesciata - Pastís de poma capgirat

Una recepta de la Tulip que em va cridar l'atenció perquè és el típic pastís de poma però es serveix capgirat, com si fos una Tarte Tatin. La part de dalt queda totalment caramelitzada.


Ingredients
- 250g farina
- 2 ous
- 120g sucre (i algunes cullerades més pel fons del motlle)
- 1 got de llet
- 90g mantega
- 60g iogurt
- 1 sobre llevat
- 4 pomes
- 1 llimona

1.- Talleu les pomes: dues a daus ben petits i dues a làmines. Poseu-les en 2 recipients separats i ruixeu-les bé amb el suc de la llimona.

2.- Munteu les clares a punt de neu, i afegiu-hi 3 cullerades de sucre una per una.

3.- Munteu els rovells amb la resta del sucre fins que siguin clars i espumosos. Afegiu-hi la farina, la llet, la mantega estovada, el iogurt i el llevat. Barregeu-ho tot bé.

4.- Afegiu les clares muntades i barregeu a poc a poc amb una espàtula. Finalment, afegiu els dauets de poma.

5.- Unteu un motlle amb una mica d'oli i poseu una mica de farina per les vores.

6.- Espargiu abundant sucre (una mica de blanc i una mica de morè) i disposeu les pomes formant cercles concèntrics. Aboqueu la massa a sobre.

7.- Poseu al forn ventilat a 180° per 45-55 minuts.

Etiquetes de comentaris:

5 Comments:

Blogger hebe said...

molt interesant ,, no tardare pas gaire a fer-la . petons

dimecres, 29 de novembre de 2006 a les 3:01:00 CET

 
Blogger Tulip said...

Merci!!

Contenta che ti sia piaciuta!!

Baci!

dimecres, 29 de novembre de 2006 a les 9:09:00 CET

 
Blogger Saffron said...

brava!!
è così soffice che mi viene voglia di dare un morso!!
Baci

divendres, 1 de desembre de 2006 a les 9:16:00 CET

 
Blogger Francesca said...

questa è perfetta nel cappuccino! com'è alta e consistente slurp

diumenge, 3 de desembre de 2006 a les 9:58:00 CET

 
Blogger Ro said...

Merci! He seguit la recepta i ha quedat molt bona (de gust). El problema és que al tombar-lo han quedat enganxades algunes pomes i ha quedat una mica lleig. No sé si he de posar potser més oli, o tombar-lo immediatament, sense que es refredi perquè el caramel no estigui sòlid. L'he de tornar a fer!

dissabte, 30 de desembre de 2006 a les 17:22:00 CET

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home