Panellets
A quina casa no es mengen panellets per Tots Sants? A casa meva sempre els fa la meva mare i el meu pare cada any li pregunta el mateix: "Amb lo bons que són, per què només els fas per Tots Sants?"
Ingredients (50-60 panellets)
Per a la massa:
- 500g amtella mòlta
- 500g sucre
- 1 patata petita/mitjana bullida amb pell
- 2 rovells d'ou
Per a la cobertura
- 500g pinyons
- 250g ametlla trossejada
- 2-3 ous
1.- Sobre el marbre o la taula, barregeu l'ametlla mòlta, el sucre i els rovells d'ou. Poseu-hi la patata pelada, xafada i ben calenta.
2.- Tot seguit, comenceu a fer la massa. Amasseu fins que no hi hagi grumolls i es desprengui bé del marbre i de les mans.
3.- Deixeu reposar la massa.
Per a fer els panellets de pinyons: Agafeu la massa, feu-ne boletes, passeu-les per clara d'ou (no batuda) i després pels pinyons. Després pinteu-los amb el rovell d'ou i al forn. (Truc per a que s'enganxin els pinyons: barrejar els rovells(no batut) amb els pinyons i passar el panellet per la mescla. Els pinyons s'enganxen i, a més, ja el teniu pintat de rovell.)
Per a fer els panellets d'ametlla: Igual que els de pinyons, però coberts d'ametlla trossejada.
Forn: Quan tingueu el forn ben calent, 5 minuts amb l'escalfor de baix i 5 minuts amb la de dalt. Que siguin daurats i fora!
També es poden fer de cafè, de coco, de xocolata, de moniato...
I per arrodonir la castanyada: castanyes i moniatos.
Etiquetes de comentaris: cuina tradicional, postre
2 Comments:
que macos han quedat !!! felicitats , petons
divendres, 3 de novembre del 2006, a les 12:39:00 CET
Que bolinhos mais deliciosos! :-)
dijous, 9 de novembre del 2006, a les 14:05:00 CET
Publica un comentari a l'entrada
<< Home