dimecres, de novembre 1

Panellets

A quina casa no es mengen panellets per Tots Sants? A casa meva sempre els fa la meva mare i el meu pare cada any li pregunta el mateix: "Amb lo bons que són, per què només els fas per Tots Sants?"


Ingredients (50-60 panellets)

Per a la massa:
- 500g amtella mòlta
- 500g sucre
- 1 patata petita/mitjana bullida amb pell
- 2 rovells d'ou

Per a la cobertura
- 500g pinyons
- 250g ametlla trossejada
- 2-3 ous

1.- Sobre el marbre o la taula, barregeu l'ametlla mòlta, el sucre i els rovells d'ou. Poseu-hi la patata pelada, xafada i ben calenta.

2.- Tot seguit, comenceu a fer la massa. Amasseu fins que no hi hagi grumolls i es desprengui bé del marbre i de les mans.

3.- Deixeu reposar la massa.

Per a fer els panellets de pinyons: Agafeu la massa, feu-ne boletes, passeu-les per clara d'ou (no batuda) i després pels pinyons. Després pinteu-los amb el rovell d'ou i al forn. (Truc per a que s'enganxin els pinyons: barrejar els rovells(no batut) amb els pinyons i passar el panellet per la mescla. Els pinyons s'enganxen i, a més, ja el teniu pintat de rovell.)

Per a fer els panellets d'ametlla: Igual que els de pinyons, però coberts d'ametlla trossejada.

Forn: Quan tingueu el forn ben calent, 5 minuts amb l'escalfor de baix i 5 minuts amb la de dalt. Que siguin daurats i fora!

També es poden fer de cafè, de coco, de xocolata, de moniato...

I per arrodonir la castanyada: castanyes i moniatos.

Etiquetes de comentaris: ,

3 Comments:

Blogger encantadisimo said...

Yum, yum, qué bons els de pinyons!!

dimecres, 1 de novembre de 2006 a les 22:35:00 CET

 
Blogger hebe said...

que macos han quedat !!! felicitats , petons

divendres, 3 de novembre de 2006 a les 12:39:00 CET

 
Blogger Elvira said...

Que bolinhos mais deliciosos! :-)

dijous, 9 de novembre de 2006 a les 14:05:00 CET

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home