diumenge, d’octubre 15

Makis

Fa un temps, vaig fer un curs de cuina japonesa a una botiga preciosa (tant per l'edifici com pel que venen) que hi ha molt a prop del carrer Princesa. El curs el feia la senyora de la botiga, que no parlava ni castellà ni català, només parlava japonès i les traduccions ens les anava fent la seva filla.

Ens van ensenyar a coure l'arròs de la següent forma:

1.- Netejar l'arròs (rentar-lo fins que l'aigua surti ben clara)
2.- Cobrir-lo amb aigua (una mica més d'on arriba l'arròs), posar un tros d'alga kombu i kanten i deixar reposar 30 minuts.
3.- Tapar bé el cassó i cuinar a foc mig durant 15 minuts i a foc baix durant 10 minuts. Deixar reposar uns 5-10 minuts sense destapar el cassó.
4.- Afegir awase-zu* i barrejar-ho bé.
5.- Posar l'arròs en un plat i deixar refredar.

* awase-zu: Per a 1Kg d'arròs, fer una barreja de 250ml de vinagre blanc, 1/2 culleradeta de sal i 4 cullerades de sucre. Barrejar bé fins que quedi homogeni.

Un cop l'arròs és fred ja es poden fer els makis (us poso una foto de la fotocòpia que ens van donar al curs):


Et voilà!


Etiquetes de comentaris:

13 Comments:

Anonymous Anònim said...

Ma sono belissimi... io adoro il sushi e i maki... così colorati.
Ciao.

dilluns, 16 d’octubre del 2006, a les 10:08:00 CEST

 
Blogger Monica Bedana said...

Y entonces me pregunto: ¿y por qué no te apuntas mi club del wok en la versión italiana del blog? Sería la próxima etapa, no??

dilluns, 16 d’octubre del 2006, a les 14:27:00 CEST

 
Blogger Saffron said...

Che brava!! veramente belli! anch'io vorrei venire a lezione di cucina giapponese!
un bacio

dilluns, 16 d’octubre del 2006, a les 15:33:00 CEST

 
Blogger Elvira said...

Tão bonitos que ficaram!

dimarts, 17 d’octubre del 2006, a les 14:18:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Orchidea,
Anch'io adoro il sushi e il sashimi. L'anno scorso abbiamo viaggiato nel Giappone per le vacanze ed abbiamo mangiato il sushi quasi ogni giorno per 21 giorni!

Cannella,
El wok lo utilizo para aprovechar las verduras que quedan olvidadas en la nevera.

Saffron,
Grazie! Sei benvenuta, ti aspettiamo.

Elvira,
Mil agradecimentos!

dimarts, 17 d’octubre del 2006, a les 22:11:00 CEST

 
Blogger cerise said...

Simplement perfectes , tota una professional.
Cerise divagando en la cocina

dimecres, 18 d’octubre del 2006, a les 20:55:00 CEST

 
Blogger Imma Fita Payes - Cocinitas said...

genial!!

dijous, 19 d’octubre del 2006, a les 5:26:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Cerise, Hebe:
Moltes gràcies! Em fareu posar vermella :-D

dissabte, 21 d’octubre del 2006, a les 12:02:00 CEST

 
Blogger Tiriti said...

Exactament on era aquesta botiga. Jo vaig fer un curs a la Sedeta (el mateix que fan a la casa Elizalde), aquest cop la professora, japonesa ella, parlava perfecte castellà. Ja diràs algo, sempre es bo fer cursets i apendre.

dimecres, 25 d’octubre del 2006, a les 21:18:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Tiriti,
Està al c/Cotoners i és molt petita, però és una passada. Ja em diràs si t'agrada si hi vas.

divendres, 27 d’octubre del 2006, a les 19:29:00 CEST

 
Blogger Massimiliano Fattorini said...

bellissimi questi maki!!

e bravissima nel preparli!!

adoro il sushi e mi hai dato proprio una bella idea per le prossime cene!

grazie
max
http://lapiccolacasa.blogspot.com

dijous, 23 de novembre del 2006, a les 14:41:00 CET

 
Blogger Unknown said...

GEMMA QUINA MERAVELLA!

Saps on puc fer jo aquest curs?
Seria fantàstic, apendre de veritables japonesos! Que béee!
de totes maneres, jat'he copiat la teva recepta.

Jo vaig començar per un kit... :S
algo es algo.... jajajaja

dijous, 18 d’octubre del 2007, a les 15:10:00 CEST

 
Blogger Unknown said...

Ah! ho acabo de llegir... carrer cotoners. ja m'ho miraré! :D

dijous, 18 d’octubre del 2007, a les 15:12:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home