diumenge, de novembre 12

Le pain aux olives - Éric Kayser


Ingredients
- 500g farina de força
- 100g llevat líquid (massa mare)
- 5g llevat fresc
- 150g olives negres sense pinyol
- 10g sal
- 30cl d'aigua a 20ºC

1.- Diluïu el llevat en 5cl d'aigua lleugerament tèbia i deixeu-ho a temperatura ambient durant uns 20 minuts (o fins que comenci a fermentar).

2.- Barregeu la farina amb la sal. Feu un forat (tipus volcà) i afegiu el llevat diluit, el llevat líquid (massa mare) i la resta de l'aigua. Barregeu bé tots els ingredients i treballeu la pasta uns 10-12 minuts, fins que sigui ferma.

3.- Talleu les olives a làmines i incorporeu-les a la pasta. Deixeu-ho reposar 45 minuts.

4.- Dividiu la massa en 4 porcions del mateix pes. Doneu-les forma de bola amb les mans i deixeu-les reposar 30 minuts a temperatura ambient tapades amb un drap humit.

5.- Cobriu la placa del forn amb paper sulfuritzat, doneu forma de baguette a la massa i poseu-les sobre la placa del forn. Deixeu-les reposar 1h30 tapades amb un drap humit.

6.- Escalfeu el forn a 240º. Quan el forn sigui calent poseu aigua al fons del forn (per a fer efecte vapor i que la crosta quedi cruixent) i enforneu-les 20-25 minuts.

Del llibre "100% pain. La saga du pain enveloppée de 60 recettes croustillantes", Éric Kayser, Jean-Claude Ribaut, Fabienne Gambrelle.

Etiquetes de comentaris:

11 Comments:

Anonymous Anònim said...

Buonissimo il pane con le olive... il tuo è proprio invitante.
Io quanlche giorno fa ho fatto il pane acido scandinavo.
Ciao.

dimarts, 14 de novembre de 2006 a les 11:01:00 CET

 
Anonymous Anònim said...

Ciao! Il pane alle olive è il mio preferito! proverò a farlo in casa con la tua ricetta! a te è ventuo benissimo!
P.S. hai una email? vorrei invitarti ad un evento blogger.
scrivimi a: saffronandpepper@hotmail.it

dimarts, 14 de novembre de 2006 a les 13:25:00 CET

 
Blogger gemma said...

Orhidea,
Grazie! Ho visto il tuo pane acido, è perfetto!

Saffron,
Benissimo! Aspetto le foto del pane :-)

dimarts, 14 de novembre de 2006 a les 22:47:00 CET

 
Blogger Tulip said...

Meno male che sei venuta atrovarmi sul mio blog....così ti ho scoperta!!!

Il tuo blog è molto carino...e adesso vado a guardare tutto per bene!!

dijous, 16 de novembre de 2006 a les 9:17:00 CET

 
Blogger hebe said...

quine preciositat !!!! fa venir gana !! repeteixo no he fet mai pa .... aixi s'ha d'acabar .. petons

dissabte, 18 de novembre de 2006 a les 14:08:00 CET

 
Blogger gemma said...

Tulip,
Ma finalmente ci siamo trovate!

Hebe,
Això no pot ser! Ja veuràs com fer pa té alguna cosa que enganxa i en faràs més i més :-)

diumenge, 19 de novembre de 2006 a les 22:08:00 CET

 
Anonymous Anònim said...

Gemma,
Tinc moltes ganes de fer el pa d'olives, M'encanta!
Sóc nova en aquest tema però vull començar a experimentar. Un dubte, on puc aconseguir farina de força o quines marques comercials hi ha?
:-)

dimecres, 22 de novembre de 2006 a les 11:19:00 CET

 
Blogger gemma said...

Marta,
Benvinguda! La farina de força la pots comprar a qualsevol forn o pastisseria que tingui obrador.

dimecres, 22 de novembre de 2006 a les 23:19:00 CET

 
Blogger Papilles et pupilles said...

Splendide !

diumenge, 26 de novembre de 2006 a les 12:53:00 CET

 
Blogger maria said...

I el lleval líquid on es pot trobar?

diumenge, 10 de desembre de 2006 a les 18:17:00 CET

 
Blogger gemma said...

El llevat líquid és la massa mare. Et passo el link del blog de la Maribel on explica com fer-lo: com fer la massa mare.

diumenge, 10 de desembre de 2006 a les 18:57:00 CET

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home