dimarts, d’octubre 3

Sobres...

Amb les sobres d'un pollastre a l'ast he fet croquetes!


Ingredients (20 croquetes)
- 2 pits de pollatre a l'ast
- 1 ceba tendra
- 60g mantega
- 60g farina
- 350ml llet
- sal

Per a l'arrebossat
- farina
- ou
- pa ratllat


1.- Escalfeu la mantega en una paella, afegiu la ceba tallada ben menuda i coure-la fins que sigui tendra (5 minuts)

2.- Afegiu la farina i barregeu-ho tot energicàment durant uns 5 minuts per a assegurar-nos que la farina es cou bé (s'ha de torrar una mica).

3.- Incorporeu la llet (freda o natural) sense deixar de moure, fins que obtingueu una beixamel espessa i sense grumolls.

4.- Afegiu el pollastre trinxat petit, una mica de sal i deixeu-ho coure uns 2 minuts.

5.- Treure la massa del foc i deixeu-la refredar.

6.- Quan la pasta sigui ben freda, doneu forma a les croquetes i passeu-les per farina, ou i pa ratllat.

7.- Fregiu-les en oli d'oliva calent, procurant no posar massa croquetes de cop per a que no es refredi l'oli.

Jo les he congelo en un tupper abans de fregir-les i quan les vull fer només cal treure-les del congelador uns minuts abans de posar-les a la paella.

11 Comments:

Blogger cannella said...

Qué envidia y qué ganas...nunca me han salido bien las croquetas...

dimecres, 4 d’octubre de 2006 a les 19:27:00 CEST

 
Blogger drahalftown said...

nyammmm...tenen molt bona pinta!!
Guarda'n alguna pels tetes ;-)

dimecres, 4 d’octubre de 2006 a les 20:49:00 CEST

 
Blogger hebe said...

no he fet mai croquetes, les fa la meva sogra, potser m'animo i ho faig ,petons

dijous, 5 d’octubre de 2006 a les 2:24:00 CEST

 
Anonymous Anònim said...

Qué buanas las croquetas de pollo... y tuas son perfectas.
Sono bellissime!
Ciao.

dijous, 5 d’octubre de 2006 a les 19:35:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Cannella,
Con las maravillas que tú haces, cómo no te vas a atrever con unas croquetas?!?!?

Drahalftown,
Aquí les teniu, quan vingueu les fem ;-)

Hebe,
Endavant! És la cosa més fàcil que hi ha!

Orchidea,
Grazie! A mí también me gustan mucho las croquetas de pollo... pero el próximo día probaré las de jamón :-)

dijous, 5 d’octubre de 2006 a les 20:57:00 CEST

 
Blogger Meggi said...

La meva àvia en fa unes de boníssimes, diria que de forma molt semblant a la teva, però les fa amb la carn d'olla de fer el caldo.
Felicitats pel teu blog que m'encanta!
Vaig provar un dia de fer les galetes de parmesà i rosella i estaven molt bones tot i que no vaig encertar molt bé el tema del forn.

divendres, 6 d’octubre de 2006 a les 11:06:00 CEST

 
Blogger ibancito said...

Que bien que hayas vuelto :)
Jo, hace que no me como una croqueta yo....vamos...nimacuerdoya

Bye!

divendres, 6 d’octubre de 2006 a les 14:26:00 CEST

 
Blogger Elvira said...

Em Portugal, também costumamos fazer. Uma delícia! :-)

dissabte, 7 d’octubre de 2006 a les 10:50:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Meggi,
Gràcies! Me n'alegro que t'agradessin les galetes :-)

Ibancito,
Y tú cuándo vuelves? ;-)

Elvira,
Sí! Soy adicta a las croquetas :-)

dissabte, 7 d’octubre de 2006 a les 11:33:00 CEST

 
Blogger tiriti said...

Crec que les croquetes mai s'han valorat gastronómicament el que es mereixen. Suposo que fins que un cuiner reconegut o mediàtic no faci una escuma, escerificació o deconstrucció no tindran el mèrit que tenen que tenir. O d'altra banda que un famós ho faci.
A la beichamel sempre li poso ceba, mania o gust? vosaltres mateixos, a mi m'agrada amb ceba.

dissabte, 7 d’octubre de 2006 a les 14:01:00 CEST

 
Blogger tiriti said...

Sorry, molt encertat aprofitar el pollastre a l'ast, la "mamma" també ho fa, el gust es molt millor i no llencem menjar

dissabte, 7 d’octubre de 2006 a les 14:05:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home