Sobres...
Amb les sobres d'un pollastre a l'ast he fet croquetes!
Ingredients (20 croquetes)
- 2 pits de pollatre a l'ast
- 1 ceba tendra
- 60g mantega
- 60g farina
- 350ml llet
- sal
Per a l'arrebossat
- farina
- ou
- pa ratllat
1.- Escalfeu la mantega en una paella, afegiu la ceba tallada ben menuda i coure-la fins que sigui tendra (5 minuts)
2.- Afegiu la farina i barregeu-ho tot energicàment durant uns 5 minuts per a assegurar-nos que la farina es cou bé (s'ha de torrar una mica).
3.- Incorporeu la llet (freda o natural) sense deixar de moure, fins que obtingueu una beixamel espessa i sense grumolls.
4.- Afegiu el pollastre trinxat petit, una mica de sal i deixeu-ho coure uns 2 minuts.
5.- Treure la massa del foc i deixeu-la refredar.
6.- Quan la pasta sigui ben freda, doneu forma a les croquetes i passeu-les per farina, ou i pa ratllat.
7.- Fregiu-les en oli d'oliva calent, procurant no posar massa croquetes de cop per a que no es refredi l'oli.
Jo les he congelo en un tupper abans de fregir-les i quan les vull fer només cal treure-les del congelador uns minuts abans de posar-les a la paella.
9 Comments:
Qué envidia y qué ganas...nunca me han salido bien las croquetas...
dimecres, 4 d’octubre del 2006, a les 19:27:00 CEST
no he fet mai croquetes, les fa la meva sogra, potser m'animo i ho faig ,petons
dijous, 5 d’octubre del 2006, a les 2:24:00 CEST
Qué buanas las croquetas de pollo... y tuas son perfectas.
Sono bellissime!
Ciao.
dijous, 5 d’octubre del 2006, a les 19:35:00 CEST
Cannella,
Con las maravillas que tú haces, cómo no te vas a atrever con unas croquetas?!?!?
Drahalftown,
Aquí les teniu, quan vingueu les fem ;-)
Hebe,
Endavant! És la cosa més fàcil que hi ha!
Orchidea,
Grazie! A mí también me gustan mucho las croquetas de pollo... pero el próximo día probaré las de jamón :-)
dijous, 5 d’octubre del 2006, a les 20:57:00 CEST
Que bien que hayas vuelto :)
Jo, hace que no me como una croqueta yo....vamos...nimacuerdoya
Bye!
divendres, 6 d’octubre del 2006, a les 14:26:00 CEST
Em Portugal, também costumamos fazer. Uma delícia! :-)
dissabte, 7 d’octubre del 2006, a les 10:50:00 CEST
Meggi,
Gràcies! Me n'alegro que t'agradessin les galetes :-)
Ibancito,
Y tú cuándo vuelves? ;-)
Elvira,
Sí! Soy adicta a las croquetas :-)
dissabte, 7 d’octubre del 2006, a les 11:33:00 CEST
Crec que les croquetes mai s'han valorat gastronómicament el que es mereixen. Suposo que fins que un cuiner reconegut o mediàtic no faci una escuma, escerificació o deconstrucció no tindran el mèrit que tenen que tenir. O d'altra banda que un famós ho faci.
A la beichamel sempre li poso ceba, mania o gust? vosaltres mateixos, a mi m'agrada amb ceba.
dissabte, 7 d’octubre del 2006, a les 14:01:00 CEST
Sorry, molt encertat aprofitar el pollastre a l'ast, la "mamma" també ho fa, el gust es molt millor i no llencem menjar
dissabte, 7 d’octubre del 2006, a les 14:05:00 CEST
Publica un comentari a l'entrada
<< Home