dijous, d’octubre 5

Steak tartare

La meva germana m'envia foto i recepta de la seva especialitat.


Ingredients
- 1/2Kg carn de bou o vedella (ben magra)
- 1 ou
- 1/2 llimona
- 1/2 ceba tendra
- 8-10 tàperes
- 3 anxoves
- mostassa, tabasco, Perrins, whisky, sal y pebre negre en gra

1.- Demanar a la carnisseria que netegin bé la carn i la piquin 2 cops.

2.- En un bol barrejar el rovell d'ou amb el suc de 1/2 llimona. Afegir la carn picada i barrejar bé. Posar sal i pebre al gust.

3.- Picar la ceba tendra, les anxoves i les tàperes i afegir-ho a la barreja anterior.

4.- Afegir una culleradeta de mostassa, un rajolí de salsa Perrins, un de tabasco i un de whisky. Barrejar bé.

A partir de aquí, ja només cal anar ajustant les proporcions al vostre gust.

A l'hora de menjar-lo, es serveix amb torradetes untades de mantega. Per a la presentació també es pot fer servir un rovell d'ou.

Etiquetes de comentaris:

2 Comments:

Blogger ratpel said...

A mi esto de la carne cruda no me hace demasiada gracia, pero hay que reconocer que aspecto es sugerente. Y seguro que el huevo, además de ayudar en la presentación, le da una textura diferente.

diumenge, 8 d’octubre de 2006 a les 11:03:00 CEST

 
Blogger Pause... Go refreshed said...

Qué bonito! Debe de estar buenísimo...
Y es un plato con una historia curiosa: según la wikipedia, el nombre viene de los tártaros, que no tenía timepo para cocinar y ponían la carne cruda bajo sus sillas de montar...
Aunque seguro que no entonces no tenía tan buena pinta!

dimarts, 10 d’octubre de 2006 a les 20:03:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home