dijous, d’octubre 12

Baguettes Monge amb ferment líquid (Eric Kayser)

Aquesta setmana he fet la massa mare d'Eric Kayser seguint les instruccions de la Maribel, així que avui ja la tenia llesta per a començar a fer pa.

Més que en forma de baguette a mi m'han quedat en forma de barra ample, però el gust és molt bo i l'olor que queda a tota la casa també... el pròxim dia les faré més estretes i allargades :-)


Per a 3 baguettes

- 500g farina de força
- 100g ferment líquid (massa mare d'Eric Kayser)
- 5g llevat fresc
- 10g sal
- 270ml aigua a 20º

1.- Poseu el llevat en un bol i disoleu-lo en 100ml d'aigua. Deixeu-ho a temperatura ambient fins que comenci a fermentar (20 minuts aprox).

2.- Poseu el llevat, el ferment líquid i la resta de l'aigua a l'amassadora i barregeu una mica. Afegiu la farina i la sal i amasseu durant 20 minuts aproximadament. Treieu-ho de l'amassadora i deixeu reposar la massa uns 20 minuts tapada amb un drap humit a temperatura ambient. (Ho he fet amb el programa massa de la màquina de fer pa)

3.- Dividiu la massa en 3 parts iguals. Feu 3 boles i deixeu-les reposar 40 minuts tapades amb un drap humit.

4.- Feu les baguettes i poseu-les damunt d'una safata de forn coberta amb paper de forn. Tapeu-les amb un drap humit i deixeu-les reposar 1h 30 minuts.

5.- Escalfeu el forn a 220º. Enfarineu lleugerament les baguettes per damunt i feu uns talls. Poseu un bol amb aigua al fons del forn (l'humitat farà que la crosta sigui cruixent) i coeu les baguettes 25-30 minuts.

El nom d'aquestes baguettes prové de la primera Maison Kayser, situada a la Rue Monge de Paris.

Etiquetes de comentaris:

4 Comments:

Blogger Maribel said...

gemma, te ha salido unas barras con un aspecto increible¡¡¡¡me gustaria ver la miguita por dentro, en otra ocasión haber si le sacas fotito.

Saludos y feliz fin de semana
Maribel

dissabte, 14 d’octubre de 2006 a les 16:03:00 CEST

 
Anonymous Anònim said...

è un pane bellissimo!!! Io sono ancora una principiante con il pane però ho provato anch'io con una ricetta facile facile... la posterò presto.
Ciao.

diumenge, 15 d’octubre de 2006 a les 15:48:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Maribel,
Gracias, prometo foto de la miga la próxima vez :-)

dimarts, 17 d’octubre de 2006 a les 22:14:00 CEST

 
Blogger Eva said...

Hola!
He arribat al teu blog per casualitat.
Molt interessant la teva recepta de baguettes amb massa mare líquida. Prenc nota.
Un salut,
Eva

http://petiteboulangerie.blogspot.com

dimarts, 14 d’octubre de 2008 a les 12:14:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home