dimarts, d’abril 25

Focaccia con le olive



Ingredients
- 400g farina
- 25g llevat de cervesa
- 260g aigua
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de sal

Per la salamoia
- 30g oli d'oliva
- 50g aigua
- sal grossa

1.- Barrejar el llevat amb l'aigua i el sucre. Afegir la farina i la sal. Deixar reposar durant 30 minuts.

2.- Treballar la massa una mica (molt poc) i extrendre la massa a una llauna de forn (30x40cm) untada amb oli d'oliva

3.- Deixar reposar una hora fins que pugi la massa en un lloc temperat (25º aproximadament)

4.- Fer forats a la pasta amb els dits, fins a tocar la llauna.

5.- Posar uns grans de sal grossa als forats que hem fet amb els dits. Distribuir les olives per tota la superfície.

6.- Posar al forn a 220º uns 10 minuts

7.- A una tassa batre amb una forquilla l'aigua i l'oli fins obtenir una emulsió (salamoia). Repartir l'emulsió per tota la superfície de la focaccia.

8.- Enfornar 5-10 minuts més fins que sigui ben daurada.

Etiquetes de comentaris: