Baguettes Monge amb ferment líquid (Eric Kayser)
Aquesta setmana he fet la massa mare d'Eric Kayser seguint les instruccions de la Maribel, així que avui ja la tenia llesta per a començar a fer pa.
Més que en forma de baguette a mi m'han quedat en forma de barra ample, però el gust és molt bo i l'olor que queda a tota la casa també... el pròxim dia les faré més estretes i allargades :-)
Per a 3 baguettes
- 500g farina de força
- 100g ferment líquid (massa mare d'Eric Kayser)
- 5g llevat fresc
- 10g sal
- 270ml aigua a 20º
1.- Poseu el llevat en un bol i disoleu-lo en 100ml d'aigua. Deixeu-ho a temperatura ambient fins que comenci a fermentar (20 minuts aprox).
2.- Poseu el llevat, el ferment líquid i la resta de l'aigua a l'amassadora i barregeu una mica. Afegiu la farina i la sal i amasseu durant 20 minuts aproximadament. Treieu-ho de l'amassadora i deixeu reposar la massa uns 20 minuts tapada amb un drap humit a temperatura ambient. (Ho he fet amb el programa massa de la màquina de fer pa)
3.- Dividiu la massa en 3 parts iguals. Feu 3 boles i deixeu-les reposar 40 minuts tapades amb un drap humit.
4.- Feu les baguettes i poseu-les damunt d'una safata de forn coberta amb paper de forn. Tapeu-les amb un drap humit i deixeu-les reposar 1h 30 minuts.
5.- Escalfeu el forn a 220º. Enfarineu lleugerament les baguettes per damunt i feu uns talls. Poseu un bol amb aigua al fons del forn (l'humitat farà que la crosta sigui cruixent) i coeu les baguettes 25-30 minuts.
El nom d'aquestes baguettes prové de la primera Maison Kayser, situada a la Rue Monge de Paris.
Etiquetes de comentaris: pa
4 Comments:
gemma, te ha salido unas barras con un aspecto increible¡¡¡¡me gustaria ver la miguita por dentro, en otra ocasión haber si le sacas fotito.
Saludos y feliz fin de semana
Maribel
dissabte, 14 d’octubre del 2006, a les 16:03:00 CEST
è un pane bellissimo!!! Io sono ancora una principiante con il pane però ho provato anch'io con una ricetta facile facile... la posterò presto.
Ciao.
diumenge, 15 d’octubre del 2006, a les 15:48:00 CEST
Maribel,
Gracias, prometo foto de la miga la próxima vez :-)
dimarts, 17 d’octubre del 2006, a les 22:14:00 CEST
Hola!
He arribat al teu blog per casualitat.
Molt interessant la teva recepta de baguettes amb massa mare líquida. Prenc nota.
Un salut,
Eva
http://petiteboulangerie.blogspot.com
dimarts, 14 d’octubre del 2008, a les 12:14:00 CEST
Publica un comentari a l'entrada
<< Home