dijous, de desembre 6

Sopa de peix

Tot i que l'hivern no acaba d'arribar, avui em venia de gust una sopa... de fet, jo menjaria sopa cada dia.

Ingredients
- 1 cua de rap congelada
- 2 filets de lluç sense pell ni espines
- 8 gambes
- 1,5 l d'aigua
- 1 ceba gran
- 2 grans d'all
- 1 pastanaga
- 3 tomàquets
- oli d'oliva
- sal

Per a la picada
- 1 llesca de pa torrat (o torradetes de canapès)
- 6 ametlles i/o pinyons
- safrà


1.- Escalfeu un rajolí d'oli i sofregiu les gambes. Retireu-les. Peleu-les i talleu-les a rodanxes.

2.- En el mateix oli feu un sofregit amb la ceba tallada i l'all. Després, afegiu-hi la pastanaga tallada menuda i uns minuts després els tomàquets ratllats. Coeu-ho fins que quedi ben confitat.

3.- Afegiu l'aigua i la cua de rap. Deixeu-ho coure 25 minuts (a partir que arrenqui el bull). Retireu el peix i esmicoleu-ne la carn. Reserveu-la.

4.- Tritureu la sopa i afegiu-hi la picada. Coleu-la pel colador xinès per a que quedi ben fina.

5.- Torneu l'olla al foc, incorporeu el lluç tallat a dauets, les gambes i el rap.

Podeu afegir un grapat d'arròs o de fideus.

Recepta de la Mireia Carbó per a les classes del Club Social Caprabo.

5 Comments:

Blogger Aniwiki said...

mm, q bona pinta. a més calenteta entrarà molt bé aquests dies q fa fresqueta :)
saludets i espero vagi millor el canell ;)

divendres, 7 de desembre del 2007, a les 20:26:00 CET

 
Blogger Unknown said...

CAARAAAAAAAM QUINA SOPA! Aixo no es una sopa qualsevol, es una delicatessen ;-)

dimarts, 11 de desembre del 2007, a les 13:45:00 CET

 
Blogger Lorena (lorenitta) said...

Hola, aprofito per saludar-te i dir-t que fa dies que fa uns pocs dies que segueixo i que sàpigues que t'has convertit en un dels blogs que tinc a favorits.
He copiar unes quantes receptes que en quant tingui ocasió provaré de fer.

I si et sembla bé t'enllaço al meu blog.

Un petó

dimarts, 11 de desembre del 2007, a les 23:26:00 CET

 
Blogger Lorena (lorenitta) said...

Hola, aprofito per saludar-te i dir-t que fa dies que fa uns pocs dies que segueixo i que sàpigues que t'has convertit en un dels blogs que tinc a favorits.
He copiar unes quantes receptes que en quant tingui ocasió provaré de fer.

I si et sembla bé t'enllaço al meu blog.

Un petó

dimarts, 11 de desembre del 2007, a les 23:26:00 CET

 
Blogger gemma said...

Aniwiki,
El canell ja està gairebé recuperat :-)

Cris,
És boníssima, has de provar a fer-la!

Lorena,
Me n'alegra que t'agradi el blog i estic encantada que m'enllacis!
Anima't amb les receptes i les vull veure publicades al teu blog.

dimecres, 12 de desembre del 2007, a les 23:17:00 CET

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home