dissabte, de maig 12

Bol de tonyina i alvocat

Sobre el menjar japonès no hi ha terme mig: o t'enamora o no pots amb ell. Jo estic en el primer grup: m'agrada la seva senzillesa i lleugeresa, els seus sabors purs i la seva estètica.

Fa un parell d'estius vam estar 3 setmanes al Japó i vam descobrir altres plats de la cuina japonesa, que no és només el sushi, la sopa de miso i el sashimi. Anem sovint a un restaurant japonès que té una cuina molt semblant a la que vam tastar allà i, d'altres vegades, preparo alguns plats a casa.

Ahir vam sopar aquest bol de tonyina i alvocat boníssim, això sí, us ha d'agradar el peix cru.



Ingredients
- 1 filet de tonyina fresca
- 1 alvocat madur
- suc de 1/2 llimona
- alga nori
- salsa de soja

1.- Talleu l'alvocat a dauets i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el suc de mitja llimona (per a que no es faci fosc).

2.- Talleu la tonyina a dauets (la tonyina ha de ser freda de la nevera per a que es pugui tallar bé) i poseu-los a sobre de l'alvocat. Podeu decorar amb uns tallets de làmina nori per sobre. Serviu amb salsa de soja.



Més fotos de Japó aquí.

Etiquetes de comentaris: ,

8 Comments:

Blogger starbase said...

Avui he comprat tonyina. Potser ho provi. Tot i que crua en troços grans... nose.

Potser en forma de carpaccio i alvocat d'alguna forma com crema o escuma...

dissabte, 12 de maig de 2007 a les 15:59:00 CEST

 
Blogger Petroglifa said...

Fa poc el meu xicot i jo vam estar al Japó durant 11 dies (massa poc!) i vam aprofitar per anar a tots els restaurants que vam poder i tastar el màxim de plats possibles. Com a tu, a nosaltres també ens va encantar la senzillesa dels plats i sobretot el gran respecte que tenen per la matèria primera, tot de magnífica qualitat. Ostres, fa poc que hem tornat i jo ja hi tornaria a anar. Mentrestant, per què no comparteixes amb nosaltres aquest restaurant del que has parlat i així també en podrem gaudir...

dilluns, 14 de maig de 2007 a les 17:15:00 CEST

 
Blogger hebe said...

apa !! q bo ...

dilluns, 21 de maig de 2007 a les 4:25:00 CEST

 
Blogger ABEL said...

Hola, ara fa un any vaig anar al japó i tambè m'agradaria coneixer aquest resturant i recordar aquells dinars i sopars a Tokio, Osaka...
Coneixeu l'okonomillake?, Les boles de pop?
Dios...
Sushi...
Per cert coneixeu el bar japones "Una mica de Japo"?

dimarts, 22 de maig de 2007 a les 19:25:00 CEST

 
Blogger  said...

Antes de mais parabéns pelo blog!
Convido-o agora a visitar:

http://aguia-de-ouro.blogspot.com/

Futebol e política num só!
Obrigado!

dimecres, 30 de maig de 2007 a les 1:59:00 CEST

 
Blogger Petroglifa said...

Abel, natros també en vam tastar. Fins i tot vaig comprar la planxa per fer les boles de pop o qualsevol altra cosa rodona però encara no me n'he sortit.
On està aquest bar?

dimecres, 30 de maig de 2007 a les 11:23:00 CEST

 
Blogger ibancito said...

Ohhhh :)

Me encanta la cocina japonesa (esa que va más allá del sushi), aunque nunca he estado en japón.
Dentro de poco puede que vaya a vivir por tu tierra, así que ya te pediré la dirección de ese restaurante y otros sitios molones

(Ah!, he cambiado de dirección, por si quieres actualizar el enlace en tu página, http://iban.com.es/tequedasacenar/)

dimecres, 6 de juny de 2007 a les 1:43:00 CEST

 
Blogger gemma said...

A tots,
El restaurant és el MACHIROKU i està al C/de les Moles.

Abel,
Sí, hem estat al bar "Una mica de Japó" i també té el seu encant, però entenc que per a molta gent no lligui amb la idea que té d'un restaurant japonès.

Ibancito,
Of course! Avísame cuando estés por aquí.

dissabte, 9 de juny de 2007 a les 13:45:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home