dilluns, de juliol 10

Llom de porc a la sal

La cocció a la sal, tant de carns com de peixos, és molt simple i conserva molt bé les característiques nutricionals de l'aliment.


Ingredients
- 1 tall de llom de porc (1/2 kg aprox.)
- 1 kg de sal gruixuda
- pebre negre
- suc de llimona
- oli d'oliva verge extra

1.- Posar pebre a la canya de llom, ben escampat per tot el tros.

2.- Posar sal gruixuda a la base de la safata (1 cm aproximadament). Posar el llom a sobre i enterreu-lo amb la sal; procureu que quedi ben compacte.

3.- Posar la plata al forn durant 25-30 minuts a temperatura molt alta (230º-240º). Sabreu que ja és a punt perquè la sal es comença a esquerdar.

4.- Quan s'hagi refredat, treieu l'excés de sal del llom amb un paper de cuina, i talleu-lo ben primet.

5.- Fregueu el plat amb una llimona i poseu-hi els talls de llom.

Es pot acompanyar amb una vinagreta de llimona: posar el suc de 1/2 llimona en un bol, uns grans de pebre esclafats i oli d'oliva. Munteu-ho i poseu la vinagreta per damunt del llom.

Etiquetes de comentaris:

10 Comments:

Blogger ibancito said...

La verdad es que tiene muy buena pinta esto...y eso de enterrarlo en sal es como muy telurico y atractivo!
Ah! y la sopa de melon del post anterior estaba simplemente espectaculá! :) estaba tan rica como parecia??

dimarts, 11 de juliol del 2006, a les 14:30:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Ibancito,
La sopa estaba muy buena, le faltó quizás un punto de frío... :-)

dimarts, 11 de juliol del 2006, a les 17:30:00 CEST

 
Blogger Lurka said...

Mai he fet mai carn a la sal, perquè ens agrada la carn més aviat crua. Dubtes; no queda com cuita i bastant feta? queda realment tendra?

dimecres, 12 de juliol del 2006, a les 9:34:00 CEST

 
Blogger Lurka said...

He dit que mai?? :-D

dimecres, 12 de juliol del 2006, a les 9:35:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Lurka,
Va quedar mooolt tendra (era llom de dos colors).
Si us agrada més aviat crua el pots tenir menys temps al forn i quedarà rosada del centre.

dimecres, 12 de juliol del 2006, a les 23:15:00 CEST

 
Blogger cerise said...

He probado el mismo sistema con el pescado pero nunca con la carne, pensaba que quedaria demasiada reseca. ¡Seguiré tus consejos!Por cierto, solo puedo hacerte comentarios con una identidad de blogger, por eso sale mi otro blog...el genuino el autentico (vamos el de recetas) es http://cerise.blogia.com/
... voy a por un trozo de lomo y te cuento!!!!

divendres, 14 de juliol del 2006, a les 12:07:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Cerise,
Ya verás como no queda seca. Ya nos contarás!

divendres, 14 de juliol del 2006, a les 20:30:00 CEST

 
Blogger cerise said...

Ya lo probé, y efectivamente esta delicioso, ¡¡¡tierno , tierno!!!
Cerise divagando en la cocina

dilluns, 24 de juliol del 2006, a les 8:54:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Cerise!
Me alegro que te gustara :-D

dilluns, 24 de juliol del 2006, a les 9:01:00 CEST

 
Blogger Unknown said...

Avui hem dinat llom 'a lo BCNMonamour'. Hem fet la teva recepta amb un parell de 'solomillos'. La vinagreta de llimona boníssima per acompanyar el llom.

diumenge, 4 de juliol del 2010, a les 19:15:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home