divendres, de juny 23

Coca de llardons

Aquest any volia preparar la coca de llardons per la Revetlla de Sant Joan, havia consultat algunes receptes i no semblava gaire difícil.

La Lurka la va fer fa uns dies i després de llegir la seva experiència el que tenia clar era que, si la feia, la feia amb pasta de full preparada.

Aquest és el resultat... encara no l'hem tastada, no us puc dir si és bona, però com a mínim la veieu.

Abans de posar al forn:


Un cop cuita:


Ingredients
- 300g de pasta de full
- 100g de llardons
- 1 ou
- sucre
- pinyons

1.- Trencar els llardons a trossos petits (amb el corró, el morter...)

2.- Estirar la pasta de full, que quedi uniforme (he estirat 3 làmines).

3.- Posar una làmina estirada sobre la safata de forn.

4.- Distribuir els llardons per sobre de la làmina. Cobrir amb una altra de les làmines que tenim estirades. Repetir el procés amb més llardons i la tercera làmina de pasta de full (en plan lassanya).

5.- Tapar les vores (amb una forquilla) i donar uns copets amb el corró per sobre per a aplanar la coca, punxar-la amb la forquilla per a que la pasta de full no s'infli.

6.- Pintar amb ou batut, posar sucre per tota la superfície i força pinyons.

7.- Posar al forn a 180º uns 20 minuts.

A algunes receptes diuen que per a que no pugi s'ha de coure amb un pes a sobre, jo no ho he fet, només l'he punxada amb la forquilla i no ha pujat.

Algú més ha fet la coca?

Etiquetes de comentaris: ,

10 Comments:

Blogger Simavita said...

Gemma, finalment també he fet la coca
Casualment he fet servir la mateixa recepte ;-)
Jo he possat dues capes ,
no he punxada i no ha pujat. De moment sembla que ha agradat força ;-)

dissabte, 24 de juny de 2006 a les 14:46:00 CEST

 
Blogger encantadisimo said...

Te molt bona pinta, yum, yum!!

diumenge, 25 de juny de 2006 a les 7:31:00 CEST

 
Blogger Lurka said...

Enhorabona, té una pinta excel·lent!!. D'altra banda m'alegro que la meva trista experiència, serveixi perquè no caiguessis tu també en el fracàs d'intentar fer la massa a mà. :-)) I finalment de sabor que tal? Tan bona com sembla per les foticos??

diumenge, 25 de juny de 2006 a les 11:41:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Lurka,

Sí, la teva experiència em va servir per no embolicar-me a fer la pasta de full :-)

De gust, molt bona, només una cosa que s'ha de millorar: la pròxima vegada trencaré els llardons més petits... potser un cop de picadora. Com ho veus?

dilluns, 26 de juny de 2006 a les 9:31:00 CEST

 
Blogger ibancito said...

Justo el fin de semana pasado comí chicharrones, aunque no sabía que la coca de idem era típica de la noche de San Juan...pero es fácil de imaginar, por lo energético que es!!
A mi me encantan los dulces de chicharrones, los he probado en el Bierzo...pero este con piñoncitos debe de estar de muerte. Son bonitas estas mezclas, que parecen hablar de la gastronomía de antaño, ahora que todo es tan uniforme :)

dilluns, 26 de juny de 2006 a les 13:52:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Ibancito,

Reivindico los postres tradicionales: la coca en Sant Joan, los buñuelos de viento en Cuaresma, los panellets en Todos los Santos, el tortell de Reis en Reyes, la Mona de Pasqua... :-)

dilluns, 26 de juny de 2006 a les 20:36:00 CEST

 
Blogger Lurka said...

Crec que es bona idea el tema de la picadora, però com va a gustos, jo amb els pinyons posaria també uns trossos menys picats.Però és per que a mi m'agraden molt els llardons...

dimarts, 27 de juny de 2006 a les 11:20:00 CEST

 
Blogger ibancito said...

Desde luego!!! es una pena que se vayan perdiendo. En Cataluña parece que muchas sobreviven con fuerza, la pascua, San Juan... Me pregunto si es tambien asi en zonas urbanas. En Bilbao muchas de esas cosas ya... Es una pena pero muchas solo se conservan en los pueblos.

dimarts, 27 de juny de 2006 a les 13:59:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Lurka,
Els pinyons els penso posar sencers, només trinxaré una mica els llardons.

Ibancito,
Sí, se mantienen también en las zonas urbanas aunque sea por interés de los comercios :-(

dimarts, 27 de juny de 2006 a les 19:56:00 CEST

 
Blogger cannella said...

Un día me voy a lanzar y CON MUCHO RESPETO hago una coca. De momento, disfruto con las tuyas. ¿Sobra un cachito?

divendres, 30 de juny de 2006 a les 0:21:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home