diumenge, de juny 18

Pa à l’ancienne

Després de veure els resultats de l'Ibán i la Maribel, havia de fer aquest pa!



El més complicat és donar-li forma ja que la massa és molt líquida (com la de la ciabatta) i no es pot manipular amb facilitat, o sigui que enlloc de baguettes m'han quedat amb forma una mica estranya, però el gust era boníssim.

Ingredients (jo he fet la meitat del que indicava la recepta de l'Ibán)

- 380g de farina
- 1 1/2 culleradetes de sal
- 1 sobre de llevat instantani per a pa
- 270-340g d'aigua gelada (no vaig arribar a posar els 340g)
- sèmola per a la safata

1.- Es treballen ràpid tots els ingredients, però sense que s'escalfi la massa.

2.- Com que és una massa molt líquida, es recomana impregnar un bol d'oli i deixar allà la massa tota la nit a la nevera.

3.- Al dia següent, treure la massa de la nevera i deixar que es temperi (2-3 hores)fins que dobli el seu volum.

4.- Després es passa la massa, amb molt de compte per a no desgasificar-la, a la superfície de trebal molt enfarinada i es fa un rectangle. Es tallen tires per a fer les baguettes i es passen a la safata sobre un paper de forn espolvorejat de sèmola.

5.- Posar a forn molt fort (250º o més). Humitejar l'ambient amb un esprai amb aigua a les parets del forn (a intèrvals de 30 segons els 2 primers minuts) i recipient amb aigua bullint a la base per a crear un cop de vapor.

6.- Als 8-9 minuts les barres hauran començat a daurar-se i es continua la cocció per uns 10-15 minuts més (en total han estat 25 minuts)

Etiquetes de comentaris:

5 Comments:

Blogger Nuestro pequeño rinconcillo said...

Gemma, ya he visto tu pan a l'ancianne, me alegro que te haya gustado, lo de la forma, si que un poco complicadillo por lo liquida que es la masa, pero al final te las apañas.
Hoy voy ha hacerlo otra vez que ya se me ha terminado el que hice.
Un saludo de una catalana de Lleida que vive hace 32 años en Pamplona.

Maribel

dilluns, 19 de juny del 2006, a les 8:21:00 CEST

 
Blogger Daniela @Senza_Panna said...

Bello questo pane, peccato che non ho capito proprio tutto... :-((

dilluns, 19 de juny del 2006, a les 11:12:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Maribel,

Yo seguramente también repetiré el pan :-)

Tú crees que se podría dejar en la nevera ya preparado con la forma de baguette y que al sacarlo de la nevera subiera con la forma ya hecha?

Un beso!

**************************

DanielaD,

Grazie! Ti posso fare la traduzione all'inglese... :-)

dimecres, 21 de juny del 2006, a les 14:26:00 CEST

 
Blogger cybergatto said...

què raro, lo entiendo todo, pero cuando hay que hablar catalàn no me sale!!!

este pan lo voy a hacer en cuanto vuleva de mis vacaciones...

>^^<

divendres, 28 de juliol del 2006, a les 23:25:00 CEST

 
Blogger David Ferrer said...

Em podries dir on puc aconseguir comprar llevat instantani ?

diumenge, 6 d’abril del 2008, a les 13:28:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home