Risotto agli asparagi
Avui l'Àlex m'ha convidat a dinar amb la condició que fes jo el rissotto d'espàrrecs :-)
La veritat és que no m'ha quedat com sempre, ja se sap, jugar en camp contrari sempre és més difícil... inducció en lloc de gas, sense la meva cassola de ferro Castey, un altre tipus d'arròs...
Ingredients per a 4 persones
- 400g arròs
- 1 ceba
- 1 manat d'espàrrecs
- 1 litre de brou vegetal o de pollastre
- 1/2 got de vi blanc
- 50g mantega
- 100g parmesà ratllat
- oli, sal
1.- Sofregir la ceba en oli d'oliva fins que sigui rossa. Afegir els espàrrecs nets i tallats a trossos.
2.- Quan els espàrrecs estiguin fets, afegir l'arròs i coure'l a foc mig-alt durant 2 ó 3 minuts, sempre remenant amb cura. Tot seguit, afegir el vi blanc i deixar-lo evaporar.
3.- Afegir 3 caçons de brou bullint, barrejar suaument i no tocar fins la propera vegada que s'haurà d'afegir brou.
4.- Anar afegint brou a mesura que l'arròs se'l va bevent. Quan faltin uns 3 minuts per a la fi de la cocció afegir la mantega i el parmesà i barrejar enèrgicament ("mantecare") durant 20-30 segons.
5.- Apagar el foc i fer reposar l'arròs durant 1 minuts abans de servir-lo.
I després hem tastat la pomada, acabada d'arribar de Menorca:
Etiquetes de comentaris: arròs
3 Comments:
gemma, no sé si te ha quedado peor, pero se ve super apetitoso, yo también suelo hacer risotto y en casa gusta mucho.
Yo lo suelo hacer de hongos "ceps".
Luego le pongo un poco de foie.
Exquisito¡¡¡¡
Besitos
Maribel
dissabte, 8 de juliol del 2006, a les 13:07:00 CEST
Muy muy bueno... risotto es mi plato favorido.
Ciao.
dissabte, 8 de juliol del 2006, a les 21:06:00 CEST
Doncs, no vull pensar com et queda quan tens el dia de cara, doncs si avui dius que t'ha quedat malament...., jo ho veig estupendo !!
dilluns, 10 de juliol del 2006, a les 21:31:00 CEST
Publica un comentari a l'entrada
<< Home