divendres, d’abril 7

Acabats de sortir del forn

Quan els Reis em van portar la màquina de fer pa (feia mesos que la volia!) tothom va dir que la faria servir un parell de dies i es quedaria arraconada de seguida. No només no es va quedar arraconada, feiem intercanvis amb la meva germana (ella a canvi em deixava el wok :-D) fins que pel seu aniversari li vam regalar una.

M'ha enviat les fotos dels panets que acaba de fer... la veritat és que tenen una pinta boníssima!


Aquesta és la recepta que ha fet servir:

PER A 15 PANETS APROXIMADAMENT

- 280 g d'aigua temperada

- 1 cullerada de llet en pols

- 2 cullerades d'oli extraverge d'oliva

- 1/2 cullerada de sucre

- 2 culleradetes de sal

- 500 g de farina blanca "0" (de força, de la de forner)

- 12 g de llevat de cervesa (o 1 bosseta de llevat sec)

Posar els ingredients a la màquina de pa (com sempre, primer els líquids, després els sòlids i que la sal i el sucre no toquin el llevat) i engegar-la amb el programa "massa".

Quan el programa acabi, treure la pasta del cistellet, posar-la sobre una superfície enfarinada i fer 12 boletes per a fer els panets.

Posar-los a llevar al forn, escalfat a 50º i apagat per aproximadament 30 minuts.

Després, posar al forn a 190º uns 15 minuts.

(Recepta adaptada del llibre "365 ricette per la macchina del pane" de Marzia Tacca segons La zuccheriera

Etiquetes de comentaris: ,

3 Comments:

Anonymous AlexB said...

Quina bona fila que fan!

I el millor és que ho dic amb coneixement de causa perque els he tastat!!!

I tot alló altre que cuina és perfecte!

Nota: l'autora els fa amb una màquina, és trampa! :-)

diumenge, 9 d’abril de 2006 a les 13:01:00 CEST

 
Blogger Ro said...

Quina enveja que feu els que teniu una panificadora. Nosaltres ens estem plantejant de comprar una...

dilluns, 8 de maig de 2006 a les 19:25:00 CEST

 
Blogger gemma said...

Ro,

No us ho penseu 2 cops: compreu-la! La fareu servir molt, ja ho veure-ho.

dilluns, 8 de maig de 2006 a les 23:05:00 CEST

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home