dissabte, de gener 5

Club S&P: Crema di carciofi

Un aperitiu lleuger, per començar l'any saludablement.


Ingredients
- 4 carxofes
- 2 grans d'all
- 1 llimona
- 2 fulles de llorer
- pebre blanc en gra
- julivert
- sal
- oli d'oliva

* per les torradetes
- pa
- 30g parmesà ratllat
- oli d'oliva

1.- Netegeu 4 carxofes i quedeu-vos només la part tendra.

2.- Bulliu els cors de carxofa en una cassola amb el suc de la llimona, 2 fulles de llorer, 1 gra d'all i uns grans de pebre durant 10 minuts.

3.- Escorreu les carxofes i tritureu-les amb una batedora juntament amb mig gra d'all, 2 cullerades d'oli d'oliva, 1 cullerada de fulles de julivert i un pessic de sal.

4.- Per a fer les torradetes: Talleu 8 llesques de pa i poseu-les damunt d'una safata. Distribuïu el formatge ratllat damunt de les llesque pa i afegiu-hi unes gotes d'oli d'oliva damunt de cada llesca.

5.- Torreu les llesques de pa al grill.

*

Ingredienti
- 4 carciofi
- 2 spicchi d'aglio
- 1 limone
- alloro
- pepe bianco in grani
- prezzemolo
- sale
- olio etravergine d'oliva

- pane
- 30g parmigiano grattugiato
- olio etravergine d'oliva

1.- Mettete i carciofi in una pentola colma d'acqua con il succo del limone, 2 foglie d'alloro, l'aglio e un po' di pepe in grani e fate bollire per 10 minuti. Sgocciolate i carciofi.

2.- Frullate nel mixer i carciofi lessati con mezzo spicchio d'aglio, un cucchiaio di foglioline di prezzemelo, sale e 2 cucchiai di olio.

3.- Cospargete 8 fettine di pane con 30g di parmigiano grattugiato e tostatele sotto il grill al forno.

Etiquetes de comentaris: , ,

7 Comments:

Blogger maria said...

Un bon any !!!!!!!!!!!

I un bon entrant per començar-lo.
Gràcies.

dimarts, 8 de gener del 2008, a les 9:12:00 CET

 
Blogger Aniwiki said...

dic el mateix q la maria, bon any i molt bona pinta aquestes torradetes amb les carxofes. ho probaré tb :)
un saluwiki!

dimarts, 8 de gener del 2008, a les 9:24:00 CET

 
Blogger Tulip said...

mmmmmhh molto golosa questa ricetta!!! muy bon!!

:)

dimarts, 8 de gener del 2008, a les 10:27:00 CET

 
Blogger Marta said...

Això te una pinta estupenda!! Tindre que provar-ho.

Besets

dimarts, 8 de gener del 2008, a les 10:57:00 CET

 
Blogger Gemma said...

M'encanten les carxofes, fetes de totes maneres! Però així encara no les he provat... Segur que cauen ben aviat!
Bon any nou!

dijous, 10 de gener del 2008, a les 18:48:00 CET

 
Blogger Gemma said...

Maria,
Gràcies i feliç 2008!

Aniwiki,
A provar-ho ja! Val la pena!

Tulip,
Grazie!

Marta,
No costa gents i és un bon aperitiu.

Gemma,
Si t'agraden les carxofes segur que t'agrada. Ja veuràs.

diumenge, 13 de gener del 2008, a les 21:12:00 CET

 
Blogger Mar Calpena said...

Amb tardança, però ara mateix acabo de provar la recepta! I mira que a mi cuinar carxofes... però era molt bona.

dissabte, 7 de març del 2009, a les 14:01:00 CET

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home