Makis
Fa un temps, vaig fer un curs de cuina japonesa a una botiga preciosa (tant per l'edifici com pel que venen) que hi ha molt a prop del carrer Princesa. El curs el feia la senyora de la botiga, que no parlava ni castellà ni català, només parlava japonès i les traduccions ens les anava fent la seva filla.
Ens van ensenyar a coure l'arròs de la següent forma:
1.- Netejar l'arròs (rentar-lo fins que l'aigua surti ben clara)
2.- Cobrir-lo amb aigua (una mica més d'on arriba l'arròs), posar un tros d'alga kombu i kanten i deixar reposar 30 minuts.
3.- Tapar bé el cassó i cuinar a foc mig durant 15 minuts i a foc baix durant 10 minuts. Deixar reposar uns 5-10 minuts sense destapar el cassó.
4.- Afegir awase-zu* i barrejar-ho bé.
5.- Posar l'arròs en un plat i deixar refredar.
* awase-zu: Per a 1Kg d'arròs, fer una barreja de 250ml de vinagre blanc, 1/2 culleradeta de sal i 4 cullerades de sucre. Barrejar bé fins que quedi homogeni.
Un cop l'arròs és fred ja es poden fer els makis (us poso una foto de la fotocòpia que ens van donar al curs):
Et voilà!
Etiquetes de comentaris: cuina japonesa
13 Comments:
Ma sono belissimi... io adoro il sushi e i maki... così colorati.
Ciao.
dilluns, 16 d’octubre del 2006, a les 10:08:00 CEST
Y entonces me pregunto: ¿y por qué no te apuntas mi club del wok en la versión italiana del blog? Sería la próxima etapa, no??
dilluns, 16 d’octubre del 2006, a les 14:27:00 CEST
Che brava!! veramente belli! anch'io vorrei venire a lezione di cucina giapponese!
un bacio
dilluns, 16 d’octubre del 2006, a les 15:33:00 CEST
Tão bonitos que ficaram!
dimarts, 17 d’octubre del 2006, a les 14:18:00 CEST
Orchidea,
Anch'io adoro il sushi e il sashimi. L'anno scorso abbiamo viaggiato nel Giappone per le vacanze ed abbiamo mangiato il sushi quasi ogni giorno per 21 giorni!
Cannella,
El wok lo utilizo para aprovechar las verduras que quedan olvidadas en la nevera.
Saffron,
Grazie! Sei benvenuta, ti aspettiamo.
Elvira,
Mil agradecimentos!
dimarts, 17 d’octubre del 2006, a les 22:11:00 CEST
Simplement perfectes , tota una professional.
Cerise divagando en la cocina
dimecres, 18 d’octubre del 2006, a les 20:55:00 CEST
genial!!
dijous, 19 d’octubre del 2006, a les 5:26:00 CEST
Cerise, Hebe:
Moltes gràcies! Em fareu posar vermella :-D
dissabte, 21 d’octubre del 2006, a les 12:02:00 CEST
Exactament on era aquesta botiga. Jo vaig fer un curs a la Sedeta (el mateix que fan a la casa Elizalde), aquest cop la professora, japonesa ella, parlava perfecte castellà. Ja diràs algo, sempre es bo fer cursets i apendre.
dimecres, 25 d’octubre del 2006, a les 21:18:00 CEST
Tiriti,
Està al c/Cotoners i és molt petita, però és una passada. Ja em diràs si t'agrada si hi vas.
divendres, 27 d’octubre del 2006, a les 19:29:00 CEST
bellissimi questi maki!!
e bravissima nel preparli!!
adoro il sushi e mi hai dato proprio una bella idea per le prossime cene!
grazie
max
http://lapiccolacasa.blogspot.com
dijous, 23 de novembre del 2006, a les 14:41:00 CET
GEMMA QUINA MERAVELLA!
Saps on puc fer jo aquest curs?
Seria fantàstic, apendre de veritables japonesos! Que béee!
de totes maneres, jat'he copiat la teva recepta.
Jo vaig començar per un kit... :S
algo es algo.... jajajaja
dijous, 18 d’octubre del 2007, a les 15:10:00 CEST
Ah! ho acabo de llegir... carrer cotoners. ja m'ho miraré! :D
dijous, 18 d’octubre del 2007, a les 15:12:00 CEST
Publica un comentari a l'entrada
<< Home