dissabte, de gener 5

Club S&P: Crema di carciofi

Un aperitiu lleuger, per començar l'any saludablement.


Ingredients
- 4 carxofes
- 2 grans d'all
- 1 llimona
- 2 fulles de llorer
- pebre blanc en gra
- julivert
- sal
- oli d'oliva

* per les torradetes
- pa
- 30g parmesà ratllat
- oli d'oliva

1.- Netegeu 4 carxofes i quedeu-vos només la part tendra.

2.- Bulliu els cors de carxofa en una cassola amb el suc de la llimona, 2 fulles de llorer, 1 gra d'all i uns grans de pebre durant 10 minuts.

3.- Escorreu les carxofes i tritureu-les amb una batedora juntament amb mig gra d'all, 2 cullerades d'oli d'oliva, 1 cullerada de fulles de julivert i un pessic de sal.

4.- Per a fer les torradetes: Talleu 8 llesques de pa i poseu-les damunt d'una safata. Distribuïu el formatge ratllat damunt de les llesque pa i afegiu-hi unes gotes d'oli d'oliva damunt de cada llesca.

5.- Torreu les llesques de pa al grill.

*

Ingredienti
- 4 carciofi
- 2 spicchi d'aglio
- 1 limone
- alloro
- pepe bianco in grani
- prezzemolo
- sale
- olio etravergine d'oliva

- pane
- 30g parmigiano grattugiato
- olio etravergine d'oliva

1.- Mettete i carciofi in una pentola colma d'acqua con il succo del limone, 2 foglie d'alloro, l'aglio e un po' di pepe in grani e fate bollire per 10 minuti. Sgocciolate i carciofi.

2.- Frullate nel mixer i carciofi lessati con mezzo spicchio d'aglio, un cucchiaio di foglioline di prezzemelo, sale e 2 cucchiai di olio.

3.- Cospargete 8 fettine di pane con 30g di parmigiano grattugiato e tostatele sotto il grill al forno.

7 comentaris:

  1. Un bon any !!!!!!!!!!!

    I un bon entrant per començar-lo.
    Gràcies.

    ResponElimina
  2. dic el mateix q la maria, bon any i molt bona pinta aquestes torradetes amb les carxofes. ho probaré tb :)
    un saluwiki!

    ResponElimina
  3. mmmmmhh molto golosa questa ricetta!!! muy bon!!

    :)

    ResponElimina
  4. Això te una pinta estupenda!! Tindre que provar-ho.

    Besets

    ResponElimina
  5. M'encanten les carxofes, fetes de totes maneres! Però així encara no les he provat... Segur que cauen ben aviat!
    Bon any nou!

    ResponElimina
  6. Maria,
    Gràcies i feliç 2008!

    Aniwiki,
    A provar-ho ja! Val la pena!

    Tulip,
    Grazie!

    Marta,
    No costa gents i és un bon aperitiu.

    Gemma,
    Si t'agraden les carxofes segur que t'agrada. Ja veuràs.

    ResponElimina
  7. Amb tardança, però ara mateix acabo de provar la recepta! I mira que a mi cuinar carxofes... però era molt bona.

    ResponElimina