dimecres, de maig 30

Mafaldine al pesto con pinoli tostati

No sabia què fer-ne d'un manat d'espàrrecs que tenia a la nevera... fins que ahir van acabar convertits en pesto d'espàrrec.



Ingredients
- 280g mafaldine
- 1 manat d'espàrrecs verds
- 1 llimona
- 50g formatge grana (o parmesà) ratllat
- 30g pinyons
- nou moscada
- oli extraverge d'oliva
- sal

1.- Netegeu els espàrrecs i bulliu-los en aigua salada a foc baix durant 10-1 minuts, depenent del gruix que tinguin. Bulliu-los de peu, de forma que les puntes quedin fora de l'aigua.

2.- Escorreu els espàrrecs, talleu les puntes i reserveu-les. Tritureu les tiges dels espàrrecs tallades a trossos, el suc de mitja llimona, 40g de grana, 20g de pinyons, un pessic de nou moscada, 5 cullerades d'oli d'oliva i un pessic de sal fins a obtenir una crema llisa i homogènia.

3.- Coueu la pasta en abundant aigua salada; si fes falta podeu diluir el pesto amb una mica d'aigua de la cocció. Coleu la pasta i condimenteu-la amb el pesto d'espàrrecs. Uniu les puntes que teniu a banda, el grana i els pinyons lleugerament torrats en una paella. Poseu una mica de nou moscada per damunt.

3 comentaris:

  1. Boníssim!!! M'ho he menjat aquest migdia, i estava tremendo! Quin luxe de tupper.. Va, a veure si m'animo i provo de fer-li a la Mireia.. Gràcies Gemma !

    ResponElimina
  2. Bravo! M'encanten els esparrecs.

    A veure si la propera arriva menys espaiada ;-)

    ResponElimina