Sobre el menjar japonès no hi ha terme mig: o t'enamora o no pots amb ell. Jo estic en el primer grup: m'agrada la seva senzillesa i lleugeresa, els seus sabors purs i la seva estètica.
Fa un parell d'estius vam estar 3 setmanes al Japó i vam descobrir altres plats de la cuina japonesa, que no és només el sushi, la sopa de miso i el sashimi. Anem sovint a un restaurant japonès que té una cuina molt semblant a la que vam tastar allà i, d'altres vegades, preparo alguns plats a casa.
Ahir vam sopar aquest bol de tonyina i alvocat boníssim, això sí, us ha d'agradar el peix cru.
Ingredients
- 1 filet de tonyina fresca
- 1 alvocat madur
- suc de 1/2 llimona
- alga nori
- salsa de soja
1.- Talleu l'alvocat a dauets i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el suc de mitja llimona (per a que no es faci fosc).
2.- Talleu la tonyina a dauets (la tonyina ha de ser freda de la nevera per a que es pugui tallar bé) i poseu-los a sobre de l'alvocat. Podeu decorar amb uns tallets de làmina nori per sobre. Serviu amb salsa de soja.
Més fotos de Japó aquí.
Avui he comprat tonyina. Potser ho provi. Tot i que crua en troços grans... nose.
ResponEliminaPotser en forma de carpaccio i alvocat d'alguna forma com crema o escuma...
Fa poc el meu xicot i jo vam estar al Japó durant 11 dies (massa poc!) i vam aprofitar per anar a tots els restaurants que vam poder i tastar el màxim de plats possibles. Com a tu, a nosaltres també ens va encantar la senzillesa dels plats i sobretot el gran respecte que tenen per la matèria primera, tot de magnífica qualitat. Ostres, fa poc que hem tornat i jo ja hi tornaria a anar. Mentrestant, per què no comparteixes amb nosaltres aquest restaurant del que has parlat i així també en podrem gaudir...
ResponEliminaapa !! q bo ...
ResponEliminaHola, ara fa un any vaig anar al japó i tambè m'agradaria coneixer aquest resturant i recordar aquells dinars i sopars a Tokio, Osaka...
ResponEliminaConeixeu l'okonomillake?, Les boles de pop?
Dios...
Sushi...
Per cert coneixeu el bar japones "Una mica de Japo"?
Abel, natros també en vam tastar. Fins i tot vaig comprar la planxa per fer les boles de pop o qualsevol altra cosa rodona però encara no me n'he sortit.
ResponEliminaOn està aquest bar?
Ohhhh :)
ResponEliminaMe encanta la cocina japonesa (esa que va más allá del sushi), aunque nunca he estado en japón.
Dentro de poco puede que vaya a vivir por tu tierra, así que ya te pediré la dirección de ese restaurante y otros sitios molones
(Ah!, he cambiado de dirección, por si quieres actualizar el enlace en tu página, http://iban.com.es/tequedasacenar/)
A tots,
ResponEliminaEl restaurant és el MACHIROKU i està al C/de les Moles.
Abel,
Sí, hem estat al bar "Una mica de Japó" i també té el seu encant, però entenc que per a molta gent no lligui amb la idea que té d'un restaurant japonès.
Ibancito,
Of course! Avísame cuando estés por aquí.