dissabte, de maig 12

Bol de tonyina i alvocat

Sobre el menjar japonès no hi ha terme mig: o t'enamora o no pots amb ell. Jo estic en el primer grup: m'agrada la seva senzillesa i lleugeresa, els seus sabors purs i la seva estètica.

Fa un parell d'estius vam estar 3 setmanes al Japó i vam descobrir altres plats de la cuina japonesa, que no és només el sushi, la sopa de miso i el sashimi. Anem sovint a un restaurant japonès que té una cuina molt semblant a la que vam tastar allà i, d'altres vegades, preparo alguns plats a casa.

Ahir vam sopar aquest bol de tonyina i alvocat boníssim, això sí, us ha d'agradar el peix cru.



Ingredients
- 1 filet de tonyina fresca
- 1 alvocat madur
- suc de 1/2 llimona
- alga nori
- salsa de soja

1.- Talleu l'alvocat a dauets i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el suc de mitja llimona (per a que no es faci fosc).

2.- Talleu la tonyina a dauets (la tonyina ha de ser freda de la nevera per a que es pugui tallar bé) i poseu-los a sobre de l'alvocat. Podeu decorar amb uns tallets de làmina nori per sobre. Serviu amb salsa de soja.



Més fotos de Japó aquí.

7 comentaris:

  1. Avui he comprat tonyina. Potser ho provi. Tot i que crua en troços grans... nose.

    Potser en forma de carpaccio i alvocat d'alguna forma com crema o escuma...

    ResponElimina
  2. Fa poc el meu xicot i jo vam estar al Japó durant 11 dies (massa poc!) i vam aprofitar per anar a tots els restaurants que vam poder i tastar el màxim de plats possibles. Com a tu, a nosaltres també ens va encantar la senzillesa dels plats i sobretot el gran respecte que tenen per la matèria primera, tot de magnífica qualitat. Ostres, fa poc que hem tornat i jo ja hi tornaria a anar. Mentrestant, per què no comparteixes amb nosaltres aquest restaurant del que has parlat i així també en podrem gaudir...

    ResponElimina
  3. Hola, ara fa un any vaig anar al japó i tambè m'agradaria coneixer aquest resturant i recordar aquells dinars i sopars a Tokio, Osaka...
    Coneixeu l'okonomillake?, Les boles de pop?
    Dios...
    Sushi...
    Per cert coneixeu el bar japones "Una mica de Japo"?

    ResponElimina
  4. Abel, natros també en vam tastar. Fins i tot vaig comprar la planxa per fer les boles de pop o qualsevol altra cosa rodona però encara no me n'he sortit.
    On està aquest bar?

    ResponElimina
  5. Ohhhh :)

    Me encanta la cocina japonesa (esa que va más allá del sushi), aunque nunca he estado en japón.
    Dentro de poco puede que vaya a vivir por tu tierra, así que ya te pediré la dirección de ese restaurante y otros sitios molones

    (Ah!, he cambiado de dirección, por si quieres actualizar el enlace en tu página, http://iban.com.es/tequedasacenar/)

    ResponElimina
  6. A tots,
    El restaurant és el MACHIROKU i està al C/de les Moles.

    Abel,
    Sí, hem estat al bar "Una mica de Japó" i també té el seu encant, però entenc que per a molta gent no lligui amb la idea que té d'un restaurant japonès.

    Ibancito,
    Of course! Avísame cuando estés por aquí.

    ResponElimina