Aquesta és una de les receptes de la Mireia Carbó de les classes del Club Social Caprabo del mes de març. Només veure-la sabia que era per a mi... i sí: és boníssima!
Com sempre, amb els ingredients podeu fer de més i de menys. Com diu la Mireia: "No deixeu de fer-la per no tenir tàperes a casa".
Ingredients
- 400g pasta
- 8 tomàquets de branca o de pera
- 2 alls
- 3 anxoves
- 1 cullerada de tàperes
- olives negres (sense pinyol)
- alfàbrega fresca
- oli d'oliva
- sal
1.- Escaldeu uns minuts els tomàquets per tal de poder pelar-los amb més facilitat. Traieu-ne les llavors i talleu-los en 8 parts.
2.- Peleu i talleu els alls a làmines ben fines. Piqueu les anxoves, les olives, les tàperes i l'alfàbrega fresca.
3.- En una paella, poseu els tomàquets i els alls i cobriu-los amb oli d'oliva. Deixeu-ho coure a foc lent (s'han de confitar, no fregir).
4.- Quan els tomàquets s'hagin cuit formant una salsa homogènia, afegiu la picada amb les anxoves, les olives, les tàperes i l'alfàbrega. Deixeu-ho tot junt a foc lent uns minuts més.
5.- Bulliu la pasta en aigua abundant i sal.
6.- Quan la pasta estigui al dente, escorreu-la, barregeu-la amb la preparació anterior i serviu-la de seguida.
7.- Si voleu, la podeu empolvorar amb formatge parmesà ratllat.
mmmmmmm!!!!...Quina pinta Gemma!!!...La pasta m'encanta...i si aquesta és de la Mireia...de ben segur que estava boníssima!!!...Me l'apunto!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva (Terrassa)
Ovació per a tu i la Mireia, com fa la Eva nosaltres també l'apuntem per fer-la ben aviat.
ResponEliminaEts un sol!
Txell i Kike
Delicós! La combinació anxoves-olives-tàperes la trobo fantàstica.
ResponEliminaI en aquest cas, no dono la raó a la Mireia (ho sento, Mireia!): les tàperes li deuen donar el toc diferencial, no trobes?
Segur que si és de la Mireia deu ser excepcional
ResponEliminaBon profit
Ester
Directe i senzilla... i ara que fa una setmana que tinc planta d'alfàbrega fresca...:)
ResponEliminahola, gemma!
ResponEliminajo vaig la mateixa recepta, exactament amb tots els ingredients (tomàquets, anxoves, tàperes...) però amb el tomàquet cru; és una amanida d'estiu molt refrescant i que fins i tot millora l'endemà si en queda.
felicitats pel bloc.
Hola, Gemma
ResponEliminaQuan et vagi bé, passa per casa nostra. Hi ha una coseta per a tu.
Josep i Glòria
Gemma! Va tot bé, fa molts dies que no tenim notícies teves.
ResponEliminaUna abraçada!
gemma,
ResponEliminafa dies que passo i no veig moviment al teu bloc, espero i desitjo que només sigui per falta de temps.
en qualsevol cas, sort i fins molt aviat!
Gemma: Et recomano una recepta de salsa per pasta per ara que venen les calors.
ResponEliminaEs tracta d´una salsa molt senzilla i fàcil de fer.
Uns quants tomàquets madurs sense pelar, uns filets d´anxova, nous, alfàbrega, mitja ceba tendre, un gra d´all,una mica de julivert, un pessic de prebre negra i sal si en falta, també un raig generòs d´oli d´oliva verge extra.
Tots els ingredients a la batedora, ben triturats, es barregen amb la pasta escorreguda. Si es vol si pot afegir parmesà ratllat. Ja m´ho diràs.
Hola Gemma,
ResponEliminaHe arribat al teu blog via el Facebook.
Sincerament, tot té una pinta boníssima, segur que en la realitat encara està més bo.
Tinc una amiga, (també ex-Fiber), que es "guanya la vida" fent postres. Té aquest blog: La Sucreria, (tot i que encara no hi ha gaires receptes).
Ens veiem!