dissabte, d’octubre 28

Teules de macadàmia

La zuccheriera fa un any i per a celebrar-ho ha organitzat un concurs de galetes! Encara us queden un parell de dies per a participar, animeu-vos!

Les teules són unes galetes tradicionals catalanes que s'anomenen així perquè quan la galeta encara és calenta, se li dóna la forma corbada d'un barret de teula.


Ingredients
- 125 g de sucre glas
- 1 culleradeta de sucre de vainilla
- 75 g de farina
- 2 ous
- 40 g de mantega
- 75 g de nous de macadàmia crues

1.- Talleu les nous de macadàmia a làmines.
2.- En un bol, barregeu el sucre en glas amb la farina i el sucre de vainilla.
3.- Desfeu la mantega i afegiu-n'hi dues cullerades.
4.- Afegiu-hi els ous batuts.
5.- Preescalfeu el forn al màxim.
6.- Afegiu-hi les làmines de nous de macadàmia.
7.- Unteu una safata per anar al forn amb la resta de la mantega, i poseu-hi cullerades de massa (han de quedar ben primes).
8.- Unteu el corró amb oli d'oliva.
9.- Coeu les teules 5 minuts al forn.
10.- Agafeu-les amb una espàtula i poseu-les al damunt del corró, perquè agafin forma de teula. Deixeu-les refredar.

*

Ingredientes
- 125 g de azúcar glas
- 1 cucharadita de azúcar avainillado.
- 75 g de harina
- 2 huevos
- 40 g de mantequilla
- 75 g de nueces de macadamia crudas

1.- Cortar las nueces de macadamia a láminas (con la mandolina o un pelador de patatas)
2.- En un bol, mezclar el azúcar glas con la harina y el azúcar avainillado.
3.- Fundir la mantequilla y añadir 2 cucharadas.
4.- Añadir los huevos batidos.
5.- Precalentar el horno al máximo.
6.- Añadir las láminas de nueces de macadamia.
7.- Untar la bandeja del forno con un poco de mantequilla, y poner cucharadas de masa encima(tienen que quedar bien finitas).
8.- Untar el rodillo de amasar con aceite de oliva.
9.- Cocer las tejas en el horno durante 5 minutos.
10.- Cogrlas con una espátula i ponerlas encima del rodillo de amasar para que cojan forma de teja. Dejar que se enfríen.

Etiquetes de comentaris:

dissabte, d’octubre 21

With Love from CARNEGIE

Aquest és un dels millors pastissos de formatge que he tastat mai:



Des de que el vam tastar a NYC vaig darrera d'una recepta de pastís de formatge similar, però no hi ha manera... i n'he fet unes quantes! Fa un temps vaig fer aquesta que assegurava que era idèntica a la del Carnegie, però no... no té la mateixa textura, ni gust, ni alçada... snif.

Aquesta setmana el Marcos i la Laura ens han portat un pastís del Carnegie Deli (els venen congelats per a que no es facin malbé durant el viatge)... si veniu ràpid encara en queda :-)

Etiquetes de comentaris:

diumenge, d’octubre 15

Makis

Fa un temps, vaig fer un curs de cuina japonesa a una botiga preciosa (tant per l'edifici com pel que venen) que hi ha molt a prop del carrer Princesa. El curs el feia la senyora de la botiga, que no parlava ni castellà ni català, només parlava japonès i les traduccions ens les anava fent la seva filla.

Ens van ensenyar a coure l'arròs de la següent forma:

1.- Netejar l'arròs (rentar-lo fins que l'aigua surti ben clara)
2.- Cobrir-lo amb aigua (una mica més d'on arriba l'arròs), posar un tros d'alga kombu i kanten i deixar reposar 30 minuts.
3.- Tapar bé el cassó i cuinar a foc mig durant 15 minuts i a foc baix durant 10 minuts. Deixar reposar uns 5-10 minuts sense destapar el cassó.
4.- Afegir awase-zu* i barrejar-ho bé.
5.- Posar l'arròs en un plat i deixar refredar.

* awase-zu: Per a 1Kg d'arròs, fer una barreja de 250ml de vinagre blanc, 1/2 culleradeta de sal i 4 cullerades de sucre. Barrejar bé fins que quedi homogeni.

Un cop l'arròs és fred ja es poden fer els makis (us poso una foto de la fotocòpia que ens van donar al curs):


Et voilà!


Etiquetes de comentaris:

divendres, d’octubre 13

World bread day 2006


El 16 d'octubre és el dia mundial del pa, laollasuiza convida a tots els bloggers a participar.

Més informació:

- en anglès
- en castellà

Etiquetes de comentaris:

dijous, d’octubre 12

Baguettes Monge amb ferment líquid (Eric Kayser)

Aquesta setmana he fet la massa mare d'Eric Kayser seguint les instruccions de la Maribel, així que avui ja la tenia llesta per a començar a fer pa.

Més que en forma de baguette a mi m'han quedat en forma de barra ample, però el gust és molt bo i l'olor que queda a tota la casa també... el pròxim dia les faré més estretes i allargades :-)


Per a 3 baguettes

- 500g farina de força
- 100g ferment líquid (massa mare d'Eric Kayser)
- 5g llevat fresc
- 10g sal
- 270ml aigua a 20º

1.- Poseu el llevat en un bol i disoleu-lo en 100ml d'aigua. Deixeu-ho a temperatura ambient fins que comenci a fermentar (20 minuts aprox).

2.- Poseu el llevat, el ferment líquid i la resta de l'aigua a l'amassadora i barregeu una mica. Afegiu la farina i la sal i amasseu durant 20 minuts aproximadament. Treieu-ho de l'amassadora i deixeu reposar la massa uns 20 minuts tapada amb un drap humit a temperatura ambient. (Ho he fet amb el programa massa de la màquina de fer pa)

3.- Dividiu la massa en 3 parts iguals. Feu 3 boles i deixeu-les reposar 40 minuts tapades amb un drap humit.

4.- Feu les baguettes i poseu-les damunt d'una safata de forn coberta amb paper de forn. Tapeu-les amb un drap humit i deixeu-les reposar 1h 30 minuts.

5.- Escalfeu el forn a 220º. Enfarineu lleugerament les baguettes per damunt i feu uns talls. Poseu un bol amb aigua al fons del forn (l'humitat farà que la crosta sigui cruixent) i coeu les baguettes 25-30 minuts.

El nom d'aquestes baguettes prové de la primera Maison Kayser, situada a la Rue Monge de Paris.

Etiquetes de comentaris:

diumenge, d’octubre 8

Gâteau marbré


Ingredients
- 200g farina
- 100g sucre
-100g mantega salada a temperatura ambient, a trossets petits + 20g pel motllo
- 50ml llet
- 2 ous
- 1/2 sobre Royal
- 1 cullerada sopera de cacau en pols
- 1/2 sobre sucre vanillé
- 1 pessic de sal

1.- Barrejar (amb les varilles) el sucre i la mantega fins que s'enblanqueixi lleugerament i tingui textura de mousse.

2.- Separar les clares dels rovells. Incorporar els rovells a la barreja i després la llet poc a poc.

3.- Barrejar la farina i el llevat en un bol i incorporeu-ho poc a poc a la barreja anterior.

4.- Poseu un pessic de sal a les clares i pugeu-les a punt de neu.

5.- Repartiu la massa en 2 bols, afegiu una cullerada sopera de cacau en un bol i el sucre vanillé en l'altre.

6.- Repartiu les clares a punt de neu amb cura entre els 2 bols i barregeu bé.

7.- Pinteu el motllo amb mantega. Poseu-hi la massa amb la vainilla i damunt la massa de xocolata.

8.- Al forn a 210º durant 10 minuts, baixeu la temperatura a 180º i deixeu coure 30 minuts més.

Etiquetes de comentaris:

dijous, d’octubre 5

Steak tartare

La meva germana m'envia foto i recepta de la seva especialitat.


Ingredients
- 1/2Kg carn de bou o vedella (ben magra)
- 1 ou
- 1/2 llimona
- 1/2 ceba tendra
- 8-10 tàperes
- 3 anxoves
- mostassa, tabasco, Perrins, whisky, sal y pebre negre en gra

1.- Demanar a la carnisseria que netegin bé la carn i la piquin 2 cops.

2.- En un bol barrejar el rovell d'ou amb el suc de 1/2 llimona. Afegir la carn picada i barrejar bé. Posar sal i pebre al gust.

3.- Picar la ceba tendra, les anxoves i les tàperes i afegir-ho a la barreja anterior.

4.- Afegir una culleradeta de mostassa, un rajolí de salsa Perrins, un de tabasco i un de whisky. Barrejar bé.

A partir de aquí, ja només cal anar ajustant les proporcions al vostre gust.

A l'hora de menjar-lo, es serveix amb torradetes untades de mantega. Per a la presentació també es pot fer servir un rovell d'ou.

Etiquetes de comentaris:

dimarts, d’octubre 3

Sobres...

Amb les sobres d'un pollastre a l'ast he fet croquetes!


Ingredients (20 croquetes)
- 2 pits de pollatre a l'ast
- 1 ceba tendra
- 60g mantega
- 60g farina
- 350ml llet
- sal

Per a l'arrebossat
- farina
- ou
- pa ratllat


1.- Escalfeu la mantega en una paella, afegiu la ceba tallada ben menuda i coure-la fins que sigui tendra (5 minuts)

2.- Afegiu la farina i barregeu-ho tot energicàment durant uns 5 minuts per a assegurar-nos que la farina es cou bé (s'ha de torrar una mica).

3.- Incorporeu la llet (freda o natural) sense deixar de moure, fins que obtingueu una beixamel espessa i sense grumolls.

4.- Afegiu el pollastre trinxat petit, una mica de sal i deixeu-ho coure uns 2 minuts.

5.- Treure la massa del foc i deixeu-la refredar.

6.- Quan la pasta sigui ben freda, doneu forma a les croquetes i passeu-les per farina, ou i pa ratllat.

7.- Fregiu-les en oli d'oliva calent, procurant no posar massa croquetes de cop per a que no es refredi l'oli.

Jo les he congelo en un tupper abans de fregir-les i quan les vull fer només cal treure-les del congelador uns minuts abans de posar-les a la paella.